Skocz do zawartości

Ostro porypało właścicieli katalogów ...

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego radoslaus, czy ty wiesz co to wogóle słowo dobra zapleczówka? Ile ich się stawia?

Trochę edukacji:

Są to normalne strony dla każdego użytkownika, są to w pełni wartościowe strony. Osobiście takich zapleczówek mam 33 strony i to jest mała liczba. Przemnóż to sobie przez 100 zł za smsy (optymistyczny wariant) w katalogach i twoje kieszonkowe od rodziców to mały procent

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kolego radoslaus, czy ty wiesz co to wogóle słowo dobra zapleczówka? Ile ich się stawia?

Trochę edukacji:

Są to normalne strony dla każdego użytkownika, są to w pełni wartościowe strony. Osobiście takich zapleczówek mam 33 strony i to jest mała liczba. Przemnóż to sobie przez 100 zł za smsy (optymistyczny wariant) w katalogach i twoje kieszonkowe od rodziców to mały procent

Ehh, nie ma to jak traktować kogoś z góry.

Panowie, wyraziłem tylko swoją opinię, opinie laika, ani jeden wyraz nie wskazuje na to, że staram się kreować na jakiegoś eksperta. Używając słowa zapleczówka miałem na myśli strony głównie na wordpress, z podpiętym swl w praktyce bez żadnej merytorycznej treści. Jeśli sobie wyobrażę postawienie np. 10 katalogów i ich moderację za free przez kilka lat tak jak sugerujecie to nie dziwię się osobom które na świeżych katach wprowadzają opłaty. Po prostu nasz rynek jest wywrócony do góry nogami. Pozycjonerzy widocznie zarabiają grosze, więc ich zdaniem cała reszta podwykonawców itp. ma zarabiać tyle samo a najlepiej dostarczać narzędzia do ich pracy za darmo.

Oczywiście, postawienie katalogu za free to inwestycja, jeśli ktoś ma środki aby dokładać do niego 2-3 lata to zapewne później będzie czerpał jakieś profity. Problem w tym, że dając za wzór starych wyjadaczy (mam nadzieję, że nikt nie obrazi się) nie bierzecie pod uwagę tego, że oni zaczynali kiedy internet był mniejszy. Było mniej spamu, mniej technik zawalania wszystkiego bezsensowną treścią. Dam sobie rękę uciąć, że jeszcze 5-6 lat temu moderacja katalogu była łatwiejsza niż teraz, rynek był mniejszy ale mniej było różnego typu spamerów.

Ja osobiście nie miałbym nic przeciwko niskim opłatom w nowych katalogach tylko i wyłącznie wtedy gdyby miał pewność że nie znikną one po roku (zarejestrować domeny łatwo ale przedłużać nie ma komu).

Planowałem kupić kilkanaście licencji na SEOKatalog ale po jednym katalogu widzę, że moderacja to udręka. Mówiąc wprost nie chce mi się tego robić - opisy z klamrami, zlepki słów, 30 stron na tym samym darmowym szablonie, masa literówek...

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

jaki mniejszy : ty wiesz że ja przez 3-4 lata to na zero ze wszytkim wychodziłem ?... teraz jetsem pod kreską bo kryzys jest :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

www ilawa.biz

Mistrzostwo swiata, wpis za 30zł na rok w katalogu ledwo zindeksowanym.

P.S. Nie będę dawał takiemu czemuś naturalnego linka na forum.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

www ilawa.biz

Nie no kwota bardzo niska ;):) Ja przywykłem do płacenia około 2,44 - 3,66zł za wpis ale w dobrym katalogu i na zawsze :) (zły nawyk?:) )

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Ja sądzę, że teraz to jeszcze jest "ok". Za parę lat jak domena+serwer+licencja jakiegoś skryptu(bo pewnie powstanie) = 30pln/rok to będzie takich krzaków aż 10213151 ;)

To nie będą katalogi za 1.22 czy 3.66, ale po 10, 40, 120 :) Aktualnie nie jest źle. Sam płacę w katalogach, ale tylko tych mega - takich mamy może paredziesiat.

Reszta to zachłanność, bo niby trzeba za coś utrzymać moderatora, domene, serwer, piwko żeby nie było nudno przy moderacji. Akurat te katalogi szybko padną - mógłbym się nawet z właścicielami założyć.

Nie chcę tu nikogo promować [daruję sobie tego na z...czy l...,p...,e....], ilu było tutaj "starych wyjadaczy" co prowadzili katalog za friko przez 2-4 lata? Ile jest katalogów, które są darmowe, a stoją w TOP10 na tysiące fraz?

PS. Nikogo nie chciałem urazić tym postem, ale "płacz" nad płatnymi wpisami nic nie da, najlepiej piętnować, tworzyć listy black-seokatalog :) i nie tracić czasu.

www ilawa.biz

Klienci prawie zabijaja sie o wpisy, jest ich całe 0, ale teraz mają przynajmniej ruch oglądaczy:)

www ilawa.biz

Ten katalog to prawdziwa "atrakcja turystyczna".

Adres w Inkubatorze Przedsiębiorczości wskazuje, że to może jakiś student miał pomysł na "dobry biznes" ;)

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności