Skocz do zawartości

Ostro porypało właścicieli katalogów ...

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak czytam sobie i nie rozumiem tej dyskusji. Mam wrażenie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Z jednej strony wiele osób chce żeby katalogi były darmowe. Z drugiej strony osoby oferujące pozycjonowanie na allegro za 10zł są wyśmiewane.

Powiedzmy sobie szczerze, że jeśli katalog nie będzie przynosił dochodów właścicielowi to nie będzie długo istniał. Widział ktoś poważnego przedsiębiorcę, który zakłada, że przez 3-4 lata nie będzie miał sensownych przychodów z interesu? A potem może coś będzie a może nie?

Ja sam korzystam z darmowych katalogów i cieszę się że takie są. Ale jak ktoś wprowadza opłaty to traktuję to jako normalną kolej rzeczy.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Rubis, ale co powiesz na tych, którzy stawiają katalog, nie jest jeszcze nawet polinkowany, nie jest zaindeksowany w google i od razu chcą kasować? To są dla mnie barany kompletnie bez pojęcia i takie katalogi skońćzą szybciej niż darmowe, które są linkowane i ładnie indeksują wpisy.

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

Rubis, ale co powiesz na tych, którzy stawiają katalog, nie jest jeszcze nawet polinkowany, nie jest zaindeksowany w google i od razu chcą kasować? To są dla mnie barany kompletnie bez pojęcia i takie katalogi skońćzą szybciej niż darmowe, które są linkowane i ładnie indeksują wpisy.
\\

Albo stawiają katalogi prywatne, a jak się trafi jeleń , który zapłaci to tylko na plus.

Rubis, ale co powiesz na tych, którzy stawiają katalog, nie jest jeszcze nawet polinkowany, nie jest zaindeksowany w google i od razu chcą kasować?

No ja im współczuję :D

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

to ja ci mogę szczerze podać:

sidlink.com - od stycznia będzie płatny

popup.pl - od lutego

No właśnie, za Twoim poleceniem, dodałem po 3 strony w środę (do obu katalogów). Unikalne, porządne i poprawne opisy, a dziś mamy niedzielę, a strony nadal nie dodane. Mógłbyś coś ruszyć w tej kwestii?

da sie - darmowe moderuje raz na tydzien - to i tak często :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Powiedzmy sobie szczerze, że jeśli katalog nie będzie przynosił dochodów właścicielowi to nie będzie długo istniał. Widział ktoś poważnego przedsiębiorcę, który zakłada, że przez 3-4 lata nie będzie miał sensownych przychodów z interesu? A potem może coś będzie a może nie?

O taaa, widział. Na przykład mój klient - kasuje od niego po 300zł/miech przez 2 lata a jego biznes nie przynosi praktycznie żadnych korzyści :)

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

żeby nie było, że porypało to informuję, że wzorowy.pl stał się płatny. kat ma swoje latka, pr4 i pare tysi wpisów, więc czas skończyć z darmochą

No to chyba musisz w nim coś jeszcze dopracować. Chciałem dodać wpis, przeszedłem przez wszystkie etapy dodawania, nawet na końcu wybrałem "paid" (zamiast free), przeszedłem do następnego etapu, a tu informacja, że wpis oczekuje na akceptacje. Informacji dotyczących płatności nie było w ogóle, ani pola na wpisanie kodu.

Mój wpis do tej pory nie został dodany (dodawałem w niedzielę z rana).

Dodam, że opis był jak najbardziej unikalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności