Skocz do zawartości

Mac Book Pro zawiesza się

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega kupił sobie niedawno taki komputer Apple MacBook Pro 13.3? :

https://www.cortland.pl/apple-macbook-pro-1...nowy-model.html

Z tego co pamiętam dopłacił jeszcze za większy dysk. Pierwsze wrażenia były super

trzeba przyznać że to w tym komputerze jest bardzo dobre pierwsze wrażenie , "efekt ŁAŁ"

Problemy zaczęły się dość szybko:

[1]

Na samym początku kolega zauważył że komputer ma tendencję do wpadania w wibracje

Po kontakcie z serwisem wymieniono dysk na mniejszy (standardowy) bo sie okazało że większe dyski tak mają ;)

[2]

Komputer pochodził z miesiąc i zaczął się zawieszać niemiłosiernie , znowu trafił do serwisu i wymieniono pamięci

[3]

Znowu pochodził miesiąc i tym razem puki zimny to działa , jak sie rozgrzeje to już sie zawiesza

I znowu do serwisu

Ktoś miał podobne problemy ?

Ten model tak ma czy też kolega trafił ten jeden na milion pechowy egzemplarz Mac Book Pro ?

Ktoś może walczył z serwisem aby wymienić na nowy egzemplarz ? Jakie trzeba spełniać warunki ?

Albo ktoś może ma ten model i sprawuje mu sie dobrze czy też też ma problemy z Apple MacBook Pro 13.3?

Jeszcze nigdy nie widziałem komputera z którym było by tyle problemów

Musiał źle trafić :soczek: Jedynym problem jaki jest po zakupie Maca to nieznajomość Snow Leoparda :)

Znam kilkanaście osób (głównie fotografów), którzy korzystają z nich praktycznie cały czas. Używane głównie są na zewnątrz i nikt nie narzeka.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Mam 15 calowego od kilku miesięcy i żadnych problemów.

Co do wymiany to zależy od tego jak kupiony, na firmę czy osobę.

Jak na firmę, trzeba przeczytać warunki gwarancji.

Jak na osobę (sprzedaż konsumencka) to warunki gwarancji lub niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową - USTAWA

z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.

Najczęściej niezgodność bardziej chroni kupującego niż warunki gwarancji.

I co ważne to kupujący decyduje z której opcji skorzystać. A mało kto o tym wie.

Warto przeczytać ustawę lub skonsultować sprawę z Urzędem Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

To przecież droga zabawka.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ja mam dokładnie takiego maca PRO 13.3 od kilku miesięcy i u mnie efekt wow jest aż do tej pory :pytajnik:

Nic sie nie zawiesza - bateria trzyma rewelacyjnie, zadnych wibracji - może lekkie przy pracy z płytką w CDROM. Snow Leopard też jest bardzo intuicyjny i moim zdaniem stabilny - jesli się już opanuje skróty, gesty i zainstaluje odpowiedniki windowsowych apllikacji (najbardziej brakuje Total Commandera) to działa wyśmienicie. Już się tak przyzwyczaiłem do korzystania ze Spot w prawym górnym rogu - że w windowsach cały czas tego szukam :unsure:

Nie mogę złego słowa powiedzieć o moim maczku - pewnie Twój kolega trafił trefny model.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

najbardziej brakuje Total Commandera

Polecam Disk Order - płatny ale dobry.

I przy okazji do regulacji obrotów wiatraka - smcFanControl - małe ale bardzo przydatne.

Pozdrawiam,

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dzięki za info. Obecnie zamiast Totala używam mucommander ale troszeczkę kulawy. Brakuje najbardziej synchronizacji katalogów, szukania po dysku w plikach i porównywania według zawartości :unsure: Poczytam o tym Disk Order. Teraz muszę przeskakiwać pomiędzy Finderem a MU a tego nikt nie lubi :pytajnik:

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• 2 tygodnie później...

Mac OS to w sumie linux ;)

jak ostatnio używałem Mac OS to sobie zainstalowałem mc i śmigało aż miło , czułem sie jak w domu

A co do moich problemów to z egzemplarzem kolegi to tym razem Wymieniono płytę

Mógł kupić Asus'a UL30VT lub UL30JT - teraz niech żałuje ;) Piszę dla potomnych by się nie przejechali !!! Następna osoba zwiedziona przez ponętny wygląd...

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Tu nie chodzi o lans. chodzi o wygode, o system, o to jak to wszystko ze soba wspolpracuje. pouzywasz to sam zobaczysz. ja osobiscie wolalem sobie kupic uzywanego macbooka 13" z 2 Ghz C2D i 2 GB RAM za troche ponad 2 tysiace (z bateria trzymajaca po 3 latach 4 godziny!) niz jakies cudo Asusa/MSI/Acera itd.. dziala mi juz rok bez zadnych problemow.

pozdrowienia.

googlerulz.

Heh, a ja wolałem kupić Asus'a ul30vt z C2D SU7300, 4gb ram'u DDR3, 500gb HDD, hybrydową grafiką GF G 210m i baterią trzymającą ponad 7 godzin z włączonym wifi, 13,3 calową matrycą ważącego 1,8kg... Google śmiga aż miło! I kto jest fajniejszy ;) ?

Chcesz, to dalej gustuj w Mac'ach - nie mam nic przeciwko :dirol:

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Ja tam nie wiem czym sie ludzie zachwycają , każdemu kogo znam z Mac OS musiałem i tak zainstalować firefox-a i thunderbird-a

bo safari i program pocztowy domyślny to się do niczego nie nadawały. Wszystko zrobione tak jakby użytkownik był skończonym tumanem, nawet otwieranie klapki laptopa nie jest normalne tylko wymaga dwóch rąk.

Dla mnie to wygląda jak by ktoś się założył że zrobi najgorszy laptop na świecie a ludzie i tak to kupią.

Dla mnie to wygląda jak by ktoś się założył że zrobi najgorszy laptop na świecie a ludzie i tak to kupią.

Jakbym słyszał samego siebie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności