Skocz do zawartości

linkowanie jednej domeny która ma linki do 10 domen

cxee

Rekomendowane odpowiedzi

pomyśl logicznie:

moc linków z takiej domeny = 1/n (n- ilość linków) [przy założeniu że linku są identycznie wyeksponowane etc.]

jeden link nie wypozycjonuje Ci niczego "na maxa"

a czy podstrony wliczają się w tą moc linków 1/n ?

tzn. jeżeli mam 10 linków do podstron i 10 linków do innych domen to moc będzie 1/10 czy 1/20 ?

czyli logicznie myśląc, jężeli mam 2000 linków do jednej domeny a ta domena ma tylko jeden link do innej jednej domeny to ta druga domena jest tak samo wypozycjonowawana jak ta pierwsza.

a jeżeli z tej pierwszej mam dwa linki wychodzące do dwóch różnych domen to każda z tych domen ma moc 1/2 pierwszej domeny, mam racje ?

No nie masz racji :pytajnik: wypozycjonowanie jednej domeny nie spowoduje wypozycjonowania tej domeny która ma link na tej pierwszej. Link na jakiejś stronie daje Twojej stronie tak jakby plusa, tzn. że ta strona poleca Twoją. I musisz zebrać dużą ilość tych "plusów" by google zauważyło że Twoja strona jest warta wysokich pozycji.

A poza tym wg mnie słowo "wypozycjonowanie" nie istnieje gdyż pozycjonowanie jest to niekończący się proces :unsure:

Suwałki - Suwalski Portal Internetowy (Suwałki)

praca Suwałki - oferty pracy w mieście Suwałki

PKP Suwałki - rozkład jazdy PKP Suwałki

No nie masz racji :) wypozycjonowanie jednej domeny nie spowoduje wypozycjonowania tej domeny która ma link na tej pierwszej. Link na jakiejś stronie daje Twojej stronie tak jakby plusa, tzn. że ta strona poleca Twoją. I musisz zebrać dużą ilość tych "plusów" by google zauważyło że Twoja strona jest warta wysokich pozycji.

A poza tym wg mnie słowo "wypozycjonowanie" nie istnieje gdyż pozycjonowanie jest to niekończący się proces ;)

Tak jak kolega mowi.

@ Togo - istnieje. Pozycjonuje fraze ' wibrator analny' gdy znajde sie na pozycji pierszej spokojnie moge powiedzieć iż wypozycjonowalem serwis ( pod daną fraze ).

Co do linkow - kolego nie patrz na to jak na łancuch a jak na pary

Domena1 > DomenaA

Domena2 > DomenaA

Domena3 > DomenaA

w tej parze domeny 1,2,3 przenoszą czesc soczku dla domeny A wiec domena A ma troche soczki

DomenaA > DomenaB

DomenaA oddaje troche soczku ktory pozyskala z domen1,2,3 dla domenyB.

:-)

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności