Skocz do zawartości

adblock vs adsense

poppe

Rekomendowane odpowiedzi

Jak by tak wszystkie reklamy znikły to internet istniał by nadal,

niestety natura ludzka jest taka że każdej akcji towarzyszy reakcja, nie było nachalnych reklam nie było potrzeby istnienia adblock-a ,

pojawiły się a wraz z nim Adblock.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z tego co wiem nie ma, adblock blokuje wszystkie mozliwe sciezki plikow adsensa, poza tym ludzie ktorzy uzywaja adblocka przewaznie wiedza tez ze sa to reklamy i w nie nei wchodza, takaze zadna strata.

Z tym się nie zgodzę do końca. Sam instaluje AdBlocka na komputerach siostry, mamy, taty, znajomego, którzy to nie wiedzą co to AdSense i zapewne bez trudu by kliknęli w reklamy.

Instalowałem kiedyś na WordPress'ie tę wtyczkę pod AdBlock'a, ale niestety nie działała.

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby serwowanie innych reklam/treści w miejsce zablokowanych reklam AdSense, ale nie spotkałem się jeszcze z takim rozwiązaniem.

Co do tej wtyczki do Wordpressa Anti-Adblock to działa. W międzyczasie ją przetestowałem. Musze powiedzieć bardzo fajna i kilka dobrych rzeczy można w niej skonfigurować. A propos blokowania Adblocka to postanowiłem tę kwestię opisać na moim młodym blogu.

SiteAlert - monitoring stron internetowych

Z tego co wiem nie ma, adblock blokuje wszystkie mozliwe sciezki plikow adsensa, poza tym ludzie ktorzy uzywaja adblocka przewaznie wiedza tez ze sa to reklamy i w nie nei wchodza, takaze zadna strata.

Z tym się nie zgodzę do końca. Sam instaluje AdBlocka na komputerach siostry, mamy, taty, znajomego, którzy to nie wiedzą co to AdSense i zapewne bez trudu by kliknęli w reklamy.

Instalowałem kiedyś na WordPress'ie tę wtyczkę pod AdBlock'a, ale niestety nie działała.

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby serwowanie innych reklam/treści w miejsce zablokowanych reklam AdSense, ale nie spotkałem się jeszcze z takim rozwiązaniem.

A co takiego by się stało gdyby Twoja siostra, mama, tata, znajomy kliknął w reklamę ? Konkurencja by się wzbogaciła ? Dla mnie adblock to głupota i bardzo chętnie bym zablokował treść strony osobom, które go używają gdyby coś takiego było możliwe ...

A co takiego by się stało gdyby Twoja siostra, mama, tata, znajomy kliknął w reklamę ? Konkurencja by się wzbogaciła ? Dla mnie adblock to głupota i bardzo chętnie bym zablokował treść strony osobom, które go używają gdyby coś takiego było możliwe ...

Jest to jak najbardziej możliwe. Jak poszukasz trochę to znajdziesz rozwiązanie.

Dla mnie adblock to głupota i bardzo chętnie bym zablokował treść strony osobom, które go używają gdyby coś takiego było możliwe ...

Co jest takiego głupiego w tym dodatku? Zrobienie tego dodatku to była po prostu konieczność.

A że adsensowcy padli przy okazji ofiarą... no cóż - jeśli ktoś robi stronę tylko i wyłącznie po to, żeby umieścić kilka głupich reklam i sobie nie radzi, to może powinien się zastanowić nad sensownością istnienia swojej strony? Konkurencja chętnie wypełni pustkę.

Może zamiast robić głupie skrypty, wystarczyłoby poprosić o dodanie do białej listy? Jeśli strona byłaby wartościowa, ja bym dodał. Na pewno jest sporo osób, które też by dodało.

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Właśnie !

Internet stał się wysypiskiem śmieci,

kiedyś stronę posiadały tylko te osoby które było na to stać

teraz byle śmieciowa strona ma masę reklam i jeszcze jeden z drugim właściciel kombinują jak by tu zablokować adblock-a.

Przykra wiadomość jest taka że blokowanie tych co blokują też kosztuje :) wiec tylko nielicznym się to opłaci.

Gdyby nie grube przegięcie większości reklamodawców (np. flashe na pół ekranu z muzyką, z uciekającym X itp.), to takie narzędzie jak adblock byłoby w ogóle niepotrzebne.

To ja też opowiem bajkę - gdyby ceny muzyki/filmów/gier/etc. były na niższym poziomie to piractwo by nie istniało ;)

A że adsensowcy padli przy okazji ofiarą... no cóż - jeśli ktoś robi stronę tylko i wyłącznie po to, żeby umieścić kilka głupich reklam i sobie nie radzi, to może powinien się zastanowić nad sensownością istnienia swojej strony? Konkurencja chętnie wypełni pustkę.

Google, Onet, Facebook itp. itd. - jak rozumiem te firmy też powinny się zastanowić nad sensownością swojego istnienia, bo tworzą witryny tylko po to, żeby móc umieścić w nich reklamy? ;)

This is your life and it's ending one post at a time.

Dla mnie adblock to głupota i bardzo chętnie bym zablokował treść strony osobom, które go używają gdyby coś takiego było możliwe ...

Co jest takiego głupiego w tym dodatku? Zrobienie tego dodatku to była po prostu konieczność.

Może zamiast robić głupie skrypty, wystarczyłoby poprosić o dodanie do białej listy? Jeśli strona byłaby wartościowa, ja bym dodał. Na pewno jest sporo osób, które też by dodało.

Konieczność? Dla kogo? Ja zarabiam na reklamach i w życiu bym nie pomyślał żeby instalować taki dodatek bo utrudniłoby mi to pracę a poza tym lubię oglądać reklamy (może to zboczenie zawodowe, nie wiem). Każdy może mieć swoje zdanie, ja nie zamierzam być pasożytem...

To ja też opowiem bajkę - gdyby ceny muzyki/filmów/gier/etc. były na niższym poziomie to piractwo by nie istniało ;)

To trochę jednak co innego nie sądzisz? Gdyby nie to, że któregoś pięknego dnia coś we mnie pękło, gdy po raz kolejny musiałem celować w uciekający X, nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby szukać takiego narzędzia. (z resztą nie przyszło, bo początkowo reklamy blokowałem sam przy pomocy pliku hosts)

[...]jeśli ktoś robi stronę tylko i wyłącznie po to, żeby umieścić kilka głupich reklam i sobie nie radzi, to może powinien się zastanowić nad sensownością istnienia swojej strony?

Google, Onet, Facebook itp. itd. - jak rozumiem te firmy też powinny się zastanowić nad sensownością swojego istnienia, bo tworzą witryny tylko po to, żeby móc umieścić w nich reklamy? ;)

Czytaj dokładnie.

Jakoś nie słyszałem, żeby onet, czy googiel sobie nie radził z powodu tego dodatku, ani marudził, że użytkownicy go używają, nie mówiąc już o walce z nim...

Tak czy inaczej Adblock jest i całe szczęście, że jest. Może zniknie trochę tego syfu z internetu. Jak ktoś chce zarabiać na stronie, to niech wprowadzi opłaty za korzystanie i tyle... Jak serwis będzie wartościowy, to chętnych na pewno nie zabraknie.

Konieczność? Dla kogo? Ja zarabiam na reklamach i w życiu bym nie pomyślał żeby instalować taki dodatek bo utrudniłoby mi to pracę a poza tym lubię oglądać reklamy (może to zboczenie zawodowe, nie wiem). Każdy może mieć swoje zdanie, ja nie zamierzam być pasożytem...

Dla zwykłego wyjadacza. Ja oglądać reklam nie lubię i nie będę, proste.

Jak ktoś lubi, proszę bardzo...

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Tak czy inaczej Adblock jest i całe szczęście, że jest. Może zniknie trochę tego syfu z internetu. Jak ktoś chce zarabiać na stronie, to niech wprowadzi opłaty za korzystanie i tyle... Jak serwis będzie wartościowy, to chętnych na pewno nie zabraknie.

Na tej samej zasadzie może działać blokowanie dostępu do całego materiału dla ludzi z Adblockiem. Chcesz korzystać? Nie musisz płacić, ale wyłącz Adblocka.

I nie rozumiem ludzi, którzy tak negują to blokowanie przez właścicieli stron. Chcą to niech blokują. To są ich strony i mogą z nimi robić co im się podoba.

SiteAlert - monitoring stron internetowych

I nie rozumiem ludzi, którzy tak negują to blokowanie przez właścicieli stron. Chcą to niech blokują. To są ich strony i mogą z nimi robić co im się podoba.

Żeby było jasne - ja nie neguje tych co chcą blokować adblocka - droga wolna. Ja nie rozumiem tylko tej nagonki na tych co Adblocka używają (że pijawki, pasożyty i w ogóle najgorsze zło...)

Ja jestem jak najbardziej za tym, aby wszystkie strony blokowały użytkowników z adblockiem. Wtedy wkroczę ja i zrobię konkurencyjne strony bez blokady i zgarnę wasz ruch.

Ludzie w dalszym ciągu zarabiają setki, a nawet tysiące euro/dolarów na samym AdSense i nie narzekają zbytnio na AdBlocka. AdSense to jednak nie jedyny sposób zarobku i jeżeli nie potrafisz dobrze z niego korzystać, to może zamiast narzekać na AdBlocka rusz głową i zrób coś innego?

To ja też opowiem bajkę - gdyby ceny muzyki/filmów/gier/etc. były na niższym poziomie to piractwo by nie istniało :)

To trochę jednak co innego nie sądzisz? Gdyby nie to, że któregoś pięknego dnia coś we mnie pękło, gdy po raz kolejny musiałem celować w uciekający X, nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby szukać takiego narzędzia. (z resztą nie przyszło, bo początkowo reklamy blokowałem sam przy pomocy pliku hosts)

To jest dokładnie to samo - tak jak zawsze będą ludzie, którzy nie zapłacą nawet jednego grosza za piosenkę, tak samo będą ludzie, którzy będą blokowali wszystkie reklamy "bo tak" albo w ramach "walki z systemem".

[...]jeśli ktoś robi stronę tylko i wyłącznie po to, żeby umieścić kilka głupich reklam i sobie nie radzi, to może powinien się zastanowić nad sensownością istnienia swojej strony?

Google, Onet, Facebook itp. itd. - jak rozumiem te firmy też powinny się zastanowić nad sensownością swojego istnienia, bo tworzą witryny tylko po to, żeby móc umieścić w nich reklamy? :)

Czytaj dokładnie.

Jakoś nie słyszałem, żeby onet, czy googiel sobie nie radził z powodu tego dodatku, ani marudził, że użytkownicy go używają, nie mówiąc już o walce z nim...

Nie, nie - to Ty poczytaj dokładnie sprawozdania finansowe Google na przykład i pomyśl co by się stało, gdyby nagle większość użytkowników zaczęła blokować reklamy w wyszukiwarce. Tak samo jest z Onetem, Facebookiem i masą innych "darmowych" stron.

A dlaczego nie narzekają na AdBlocka? A po co mają uświadamiać użytkowników i robić sobie jeszcze większe kłopoty ;)

Już widzę jak płacisz bez szemrania za dostęp do Google :rolleyes:

Żeby było jasne - ja nie neguje tych co chcą blokować adblocka - droga wolna. Ja nie rozumiem tylko tej nagonki na tych co Adblocka używają (że pijawki, pasożyty i w ogóle najgorsze zło...)

Ja jeszcze raz odeślę Cię do sprawozdania finansowego Google.

AdSense to jednak nie jedyny sposób zarobku i jeżeli nie potrafisz dobrze z niego korzystać, to może zamiast narzekać na AdBlocka rusz głową i zrób coś innego?

Ciebie również zapraszam do przeanalizowania sprawozdań finansowych Google.

Podsumowując - drodzy AdBlokowcy! Zanim zaczniecie psioczyć na to jacy ci właściciele stron źli i niedobrzy, bo umieszczają AdSense na stronie i jeszcze mają czelność narzekać, że ludzie go blokują, to sprawdźcie 2 rzeczy:

1. Jak wygląda struktura przychodów Google i innych największych stron.

2. Jak wygląda sprawa z gotowością do płacenia za dostęp do treści wśród większości użytkowników.

Z mojej strony EOT, bo zaczyna się zwykłe bicie piany na temat "dlaczego reklamy są be", a nie o to chodziło w tym wątku.

This is your life and it's ending one post at a time.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności