Skocz do zawartości

Fizyka Dla Każego - fizyka.dk - wersja pre-alpha

speedziarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poproszę o ocenę wersji pre-alpha mojego projektu - serwisu edukacyjno/hobbystycznego.

Jako że jest w bardzo wczesnym stadium rozwoju, chcę wiedzieć czy mogę dalej się skupić na tworzeniu treści czy raczej jest coś czym powinnienem się zjaąć najpierw

Wszelkie uwagi mile widziane.

Fizyka Dla Każdego - zadania wzory matura i wiele innych

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam!

Poproszę o ocenę wersji pre-alpha mojego projektu - serwisu edukacyjno/hobbystycznego.

Jako że jest w bardzo wczesnym stadium rozwoju, chcę wiedzieć czy mogę dalej się skupić na tworzeniu treści czy raczej jest coś czym powinnienem się zjaąć najpierw

Wszelkie uwagi mile widziane.

Fizyka Dla Każdego - zadania wzory matura i wiele innych

Zmień ten kościelno-adwentowe kolory. Odnośnie tematyki - dla mnie za trudna, ale doceniam, że ci się chciało ;)

Może jeszcze jakieś opinie, np co do wyglądu, struktury, usability.

Ogólnie co do tego co jest, bo nie wiem czy warto kontynuować projekt, który jakby nie patrzeć wymaga jeszcze baaaaaaardzo dużo pracy.

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

Fajny spam w komentarzach :D Poza tym tematyka dla mnie ciężka, a szablon nie zachęca do przeglądania. Jak powiedziałeś, czeka cię dużo pracy, przede wszystkim zainwestuj w design - to podstawa pozwalająca zachęcić Internautów do zagoszczenia na stronie na trochę dłużej.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Fajny spam w komentarzach :D Poza tym tematyka dla mnie ciężka, a szablon nie zachęca do przeglądania. Jak powiedziałeś, czeka cię dużo pracy, przede wszystkim zainwestuj w design - to podstawa pozwalająca zachęcić Internautów do zagoszczenia na stronie na trochę dłużej.

A dlaczego szablon nie zachęca?

Co byś przede wszystkim zmienił w designie? Albo inaczej jaki design byłby tu idealny?

• 2 tygodnie później...

Jaki design byłby idealny, hm.. ładny!

Patrz na to - https://fizyka.dk/wiadomosci-fizyka/item/9-...2.html#comment1 . Mi w najnowszej mozilii ff, 1024x768 rozwaliło całkiem stronę. Poza tym chłopak spam masz w tych komentarzach. A spam nie przyciąga, uwierz.

Nie wiem dlaczego, ale jak odpalam twoją stronę w IE6 to mi wywala błąd, że raport wysłać itd., i wyłącza mi przeglądarkę, tj. IE :D

Logo, hm. Prosty napis przyciągnie prosty napis. A fizycy to nie są prości ludzie. W sumie ile ja tam wiem o tej fizyce.. dodaj coś, żeby chociaż urozmaicić ten napis do czasu nowego stylu.

Czy ta strona jest postawiona na joomli?

• 4 tygodnie później...

Mam jeszcze jedno ważne pytanie:

Czy jest na stronie coś, co na pierwszy rzut oka może odrzucać, lub zachęcać Was do wyłączenia jej? Bo wydaje mi się że mam bardzo wysoki współczynnik odrzuceń, oczywiście jeszcze daleko do ukończenia projektu, więc mógłbym się tym na razie nie przejmować, ale lubię mieć wszystko dopracowane, albo chociaż zaplanowane do zmiany.

Może coś jest wyjątkowo drażniące/irytujące/brzydkie ?

Co wypowiedź zasłaniasz się zwrotem że jeszcze daleko do ukończenia projektu, przez co ja mam wrażenie że jest kompletnie odwrotnie bo już nie wiesz co zmienić i dopytujesz się o to samo dostając wcześniej odpowiedzi.

Może coś jest wyjątkowo drażniące/irytujące/brzydkie ?
tak!

drażniące: śnieg na stronie - no Stary litości nie cofaj się o 10 lat.

irytujące: wcześniej wspomniane wyjeżdżanie linków poza ramę na hoverze.

brzydkie: layout. o ile do przyjęcia jest środek strony choć nie powala to choćby top jest do wymiany.

tworzysz stronę naukową. musisz ją tak zaprojektować żeby korzystanie z niej było przyjemne gdy ktoś czegoś będzie szukał. jak użytkownik ma się męczyć w trakcie czytania/użytkowania to nawet jak tu znajdzie to czego szukał to sobie pójdzie, nie mówiąc już o swobodnym czytaniu z zainteresowania.

Witam,

Zmien górę, czarny napis na granatowym tla jest ledwo widoczny i wywal te spadajace sniezynki! Wywal plywający tekst lub zamien na zwykly statyczny.

Proponuje Ci zaprojektować jakieś logo i do headera zastosowac tlo takie jak w pozostalej czesci strony.

Rozmazane obrazki z menu zamień na zwykly tekst.

• Jeśli potrzebujesz pomocy, możesz śmiało do mnie napisać na PM lub na któryś z komunikatorów.
  • Realizuje odpłatne zlecenia w zakresie web development, web design, cms, programowania, seo oraz copywriting

Co do śniegu, to był tylko na okres świąt, już zniknął.

Co do designu ogólnie, to nadal nie mam jakiegoś super pomysłu, chce żeby było prostu, czytelnie i użytecznie, ale nie wiem zbytnio ak to zrobić.

Może po prostu darować sobie ten fiolet i zrobić od nowa całkiem inny, jasny design ?

"Rozmazane obrazki z menu zamień na zwykły tekst."

To jest zwykły tekst, to nie obrazki. Ale rzeczywiście tekst jest jakby rozmazany.

Proponuje Ci zaprojektować jakieś logo i do headera zastosowac tlo takie jak w pozostalej czesci strony.

Czyli jakie tło? Myślałem że żeby wyglądało prosto i użytecznie a także szybko chodziło najlepszy będzie zwykły tekst?

"tworzysz stronę naukową. musisz ją tak zaprojektować żeby korzystanie z niej było przyjemne gdy ktoś czegoś będzie szukał. jak użytkownik ma się męczyć w trakcie czytania/użytkowania to nawet jak tu znajdzie to czego szukał to sobie pójdzie, nie mówiąc już o swobodnym czytaniu z zainteresowania. "

Właśnie o to chodzi, że nie wiem za bardzo jak to zrealizować, może po prostu nie mam gustu czy jakiegoś poczucia estetyki, może macie na to jakieś remedium?

"o wypowiedź zasłaniasz się zwrotem że jeszcze daleko do ukończenia projektu, przez co ja mam wrażenie że jest kompletnie odwrotnie bo już nie wiesz co zmienić i dopytujesz się o to samo dostając wcześniej odpowiedzi."

Tak naprawdę pracuje cały czas nad contentem, ale gdy widzę że coś innego mi nie wychodzi, to praca idzie wolniej naprzód bo jestem niezadowolony z tego co mam - chodzi oczywiście o design, który mi się nie podoba - jest chyba za mało przejrzyście i użytecznie...

Wiem że trochę to zagmatwane ale może ktoś będzie miał jakieś pomysły jak sobie poradzić w tej sytuacji.

PS: A gdyby TOP był jeszcze delikatniejszy i lżejszy?

https://img407.imageshack.us/img407/8770/xxxkl.jpg

Strasznie się uczepiłeś tego topu w tych kolorach co jest. Zrezygnuj rzeczywiście z tego fioletu, zacznij robić w np bordo. Ujęcie linijki napisu z topu wcale nie czyni go lżejszym czy delikatniejszym. chodzi o ogólny wygląd. coś prostego i estetycznego można otrzymać choćby jednym ładnym gradientem i dobrze dobraną czcionką. Może rzeczywiście brakuje Ci nuty estetyki ;) pochodź po necie, zobacz co Ci się podoba i spróbuj stworzyć coś podobnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności