Skocz do zawartości

Fizyka Dla Każego - fizyka.dk - wersja pre-alpha

speedziarz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zmiana szablonu, zmiana logo. Top jest okropny pod każdym względem, nawet ta Twoja "lżejsza wersja" po prostu NIE. To nie szablon, tylko fioletowy stwór straszący w nocy. Wybacz szczerość :)

Pierwsza lepsza propozycja:

https://test.templatki.com/?template=wds_people

dalej: yoothemes, monsterthemes, smashing magazine na dodatki

i dlaczego joomla a nie wp?

Zapraszam do publikacji wpisów w naszym katalogu przeznaczonym do promocji wartościowych stron: katalog firm. Dodatkowe informacje o darmowych katalogach stron znajdziesz w naszym forum SEO.

i dlaczego joomla a nie wp?

A dlaczego WP a nie Joomla?

https://www.forum.optymalizacja.com/lofiver...hp/t105094.html

Zapraszam do publikacji wpisów w naszym katalogu przeznaczonym do promocji wartościowych stron: katalog firm. Dodatkowe informacje o darmowych katalogach stron znajdziesz w naszym forum SEO.

• 3 tygodnie później...

Teraz strona ma zupełnie nowy, prosty i schludny wygląd.

Wiem że prace posuwają się straaasznie wolno naprzód, ale wiem jedno, że kiedyś mi się uda;)

Założyłem sobie że wezmę się porządnie za treść i skrypty i różne "bajery" dopiero jak skończę wygląd.

Dlatego też pytam się czy taki układ/kolory/przejrzystość, ogólnie wygląd może być i czy nie odrzuca?

Wiem że jest kilka usterek do naprawienie co do wyglądu, ale już nad tym pracuje, potem optymalizacja kodu i szybkości, nieco SEO i w końcu skupię się na najważniejszym - treści, tylko muszę być najpierw zadowolony z obecnego stanu.

Co więc sądzicie o nowym wyglądzie?

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

no więc tak.. nie ma tu szału bo to mega delikatne jest ale lepiej niż ostatnio. nie cuduj z napisami w topie. nie ruszaj tła a napis 'fizyka dla każdego' daj jakąś normalną czcionką i zobaczysz że będzie dużo lepiej. do szukajki dodaj przycisk 'szukaj'. koniecznie wywal to przewijane badziewie pod menu, bo sie czuje jakbym na giełdzie papierów wartościowych był ;) tylko że tam to tak nie zapier**** ;) menu nie działa poprawnie (chrome). Podnieś panel logowania ponad 'online' bo przecież to logowanie jest ważniejsze. Wyjustuj teksty i staraj się nie pisać po jednym zdaniu i odstęp. Buduj poprawne ładne treści.

Jest lepiej. Pracuj dalej.

no więc tak.. nie ma tu szału bo to mega delikatne jest ale lepiej niż ostatnio. nie cuduj z napisami w topie. nie ruszaj tła a napis 'fizyka dla każdego' daj jakąś normalną czcionką i zobaczysz że będzie dużo lepiej. do szukajki dodaj przycisk 'szukaj'. koniecznie wywal to przewijane badziewie pod menu, bo sie czuje jakbym na giełdzie papierów wartościowych był :P tylko że tam to tak nie zapier**** :) menu nie działa poprawnie (chrome). Podnieś panel logowania ponad 'online' bo przecież to logowanie jest ważniejsze. Wyjustuj teksty i staraj się nie pisać po jednym zdaniu i odstęp. Buduj poprawne ładne treści.

Jest lepiej. Pracuj dalej.

Właśnie chodzi o tekst między innymi, podoba mi się bardzo wygląd tekstu na https://pclab.pl ale mimo ustawiania nawet takich samych parametrów tekstu w css'ach nie jestem w stanie uzyskać tej przejrzystości i piękna tekstu jaką mają oni, może ktoś wie jak to uzyskać?

Menu chodzi o to że jest pod tym News Scrollerem tak? Niestety póki co nie wiem jak to naprawić ;/ Może ktoś inny wie?

Aha i myślę że delikatnie znaczy że chyba dobrze, przynajmniej będzie się łatwo ludziom przeglądało, czyż nie?

Jeszcze sprawa że pod IE6 kompletnie się rozłazi, oraz nie obsługuje przezroczystości, ale czy warto się o to starać?

Gorszy problem że pod Netscape Navigatorem i IE7 lewe menu spada na dół. Wie ktoś jak naprawić?

Fizyka Dla Każdego - zadania z fizyki wzory z fizyki fizyka dla gimnazjum fizyka dla liceum matura z fizyki

Dla uczniów gimnazjum i liceum oraz studentów przydadzą się dobre wzory fizyka z objaśnieniami symboli

Aby nauczyć się fizyki należy uważnie studiować zadania z fizyki wraz z wyczerpującymi rozwiązaniami

Ok, kilka drobiazgów poprawione, myślę że ogólnie wygląd prawie na ukończeniu.

Mam tylko dwa bardzo istotne dla mnie pytania:

1) Jaka czcionka jest najbardziej czytelna (zastanawiam się między arialem a tahomą) - pclab.pl używa tahomy i teksty na ich stronie są MEGA przejrzyste, ale gdy ja stosuje wszytskie parametry w cssach tak jak oni, to nie uzyskuję takiej przejrzystości

2) Co zrobić aby strona poprawnie się wyświetlała pod IE7 ? Bo widzę że problem jest z float'ami - prawe menu spada poniżej contentu na IE7, na IE6 i IE5.5 całkiem się krzaczy, czy mam coś z tym zrobić czy starsze wersje od IE7 olać?

Prosiłbym bardzo o odpowiedź na powyższe pytania.

Chciałbym również abyście ocenili obecną wersję strony pod względem SEO/SEF optymalizacji.

Pozdrawiam i czekam aż ktoś się wypowie.

• 3 tygodnie później...

up

Ja korzystam z Tahomy, kwestia odpowiedniego ustawienia.

Musisz, przy użyciu odpowiednich funkcji, załadować tylko dla IE7 specjalny plik .css w którym poprawisz owe błędy.

PS. Jak dla mnie, to strona powinna mieć tematyczny szablon, bo z takiej bym nie skorzystał - może jestem przewrażliwiony, ale na pierwszy rzut oka to mfa. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności