Skocz do zawartości

Oszustwa przy sprzedaży serwisów www

Mus

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposob mialbys egzekwowac ten zapis ?

Nie wiem. Wiem natomiast że ten temat chyba niepotrzebnie zacząłem bo ktoś z licznym zapleczem może tę myśl wykorzystać nieładnie. Gdyby nie jakieś tam zasady etyczne to pewnie sam zacząłbym kombinować. Na dzień dzisiejszy mam kilka stron www w topach na trudne frazy. Sprzedam za gruba kase, pozdejmuje linki z zaplecza i wyprodukuje nowe... i powtórka z rozrywki.

Poddaję pod rozwagę usunięcie tematu ze względów etycznych.

Edycja: Albo niech będzie i ostrzega niedoświadczonych potencjalnych nabywców.

i właśnie taka Polska rzeczywistość.. Tak sie sprzedaję serwisy na allegro..Robi sie serwis daje sie na niego milion pkt gotlink po czym wystawi.a Nowy nabywca kupuje ale oczywiscie linki spadają i pozostaje na tym że portal spada o kilkadziesiat pozycji w dół...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

i właśnie taka Polska rzeczywistość.. Tak sie sprzedaję serwisy na allegro..Robi sie serwis daje sie na niego milion pkt gotlink po czym wystawi.a Nowy nabywca kupuje ale oczywiscie linki spadają i pozostaje na tym że portal spada o kilkadziesiat pozycji w dół...

Kupowanie ma sens jeśli prawie cały ruch jest spoza wyszukiwarek i nie z linków na innych stronach. No chyba że linki są z katalogów.

Żeby tak tylko wystarczyło zakupić 1mln pkt. w Gotlink i podlinkować nimi stronę, to bym już dawno sprzedał wszystko co mam i zainwestował w punkty :)

Ale byłbym kurde bogaty.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

dawstaw - wiele razy wykonywalismy zlecenia na doprowadzenie serwisu do top10 na np 30-60 dni na trudne frazy (np. nasz pierwszy projekt w Pl to byla fraza kredyty) - przez portal zlecenia.przez.net

Nie widze powodu czemu np. po sprzedazy serwisu mialbym za darmo utrzymywac dotychczasowe linki ?

obydwoje macie racje w innych aspektach problemu,

sprzedając komuś serwis nie powinno się zatajać sposobu wypozycjonowania i jego "trwałości",

gdy ta kwestia jest jasna kupujący może obiektywnie ocenić czy chce żaby odciąć linki czy woli kontynuować współpracę w tym wymiarze.

Za utrzymanie linków pobiera się dodatkowe comiesięczne opłaty. Chyba, że dotyczy to linków np. w katalogach.

ps. Widać, że można zdobywać linki z for do swojego zaplecza w sposób nie agresywny :)

Ja tu nie widzę żadnego oszustwa. Jak ktoś się nie zna na jakimś biznesie to niech się za niego nie bierze po prostu. W Polsce idioci nie mający pojęcia o biznesie internetowym myślą, że to taki łatwy zarobek za nic i kupują na allegro powielane śmieci dopalone swl, które potem google im filtruje lub banuje.

Portal informacyjny www.Nowin.pl

W Polsce idioci

wszędzie znajdzie się chętny na tani zarobek, ostatnio sporo było o idiotach sprzedających g... interesy za Oceanem. Problem polega na tym że nikt z nas nie jest Alfą i Omegą jednocześnie...

w pewnych sprawach zawsze zostaniesz lamerem i "idiotą" przez co nie możesz dokonać trafnych decyzji stając się łatwym łupem dla sprzedawców cudownych eliksirów, sprawdzonych metod, zarabiających serwisów itd. nieco etyki i moralności nie zaszkodzi na świecie :)

edit: z drugiej jednak strony jest to przejaw doboru naturalnego... gdzie sprytniejszy wywyższa się nad "głupszego" i bądź tu mądry :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności