Skocz do zawartości

Keywords Tool, a liczba wyszukań

spamer

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuję sobie stronę dla znajomego, umówiłem się, że za 4 frazy symboliczne 4 x 4 paki co miesiąc ;-). Po prostu przy oglądaniu meczyków w TV on stawia piwa :)

Cztery fraz średnia ilość wyszukań w Google na każda frazę ok 2 tys. Niestety każda fraza jest w TOP5, a wejść tyle samo. Co jest grane? :)

Ja tu tylko zwiedzam O_o

Szukasz stylowych i ekskluzywnych mebli? Zobacz meble na wymiar poznań!

tanie remonty trójmiasto na twoją kieszeń!

Opalanie Natryskowe, dobrze i tanio!

Sprawdzałeś frazy narzędziem Keyword Tool External, dałeś przybliżone wyniki, wyszło 2 tys? Daj ścisłe. Wyjdzie dużo mniej, z tego policz sobie +/- połowę :) i będziesz miał przybliżoną ilość wyszukań. Teraz jeszcze przegląd wszelkich tabelek z klikalnością w pozycje 1-10 i wiemy prawie wszystko.

A tak poważnie to ja strasznie nie lubię sugerować się tego typu narzędziami, bo możemy się tylko domyślać ilu użytkowników kliknie w pozycję x znajdującą się w TOP x. I czy rzeczywiści tyle razy, ile sugeruje nam Keywor Tool External, dany keyword jest wyszukiwany. Najlepiej widać wyniki po osiągnięciu danej pozycji, utrzymaniu jej przez pewien czas i przeanalizowaniu statystyk.

Także przed wykonaniem takich analiz nasze założenia i przypuszczenia są mniej więcej tyle warte co wróżenie z fusów bo zawsze można się pomylić, a z drugiej strony przy doborze słów kluczowym na czymś trzeba bazować i prawić domysły.

dokładnie, nie wychodźmy z założenia, że keyword tool external jest wyznacznikiem ruchu, tylko podpowiedzią. To rzeczywistość weryfikuje wyniki :). A przy frazach o ruchu 2000 to faktycznie, wyszukiwanie ścisłe + top5 daje maało.

Ja dzięki google webmaster tools + analytics rozwiewam wszelkie wątpliwości.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności