Skocz do zawartości

Odzyskiwanie tekstów z upadłych precli

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, chciałem Was spytać czy macie jakieś doświadczenie w tej materii? Ostatnio zauważyłem, że dużo precli, do których napisałem porządne artykuły przestało istnieć.

Teraz zacząłem trzymać na dysku backup tych artykułów. Czy to dobre rozwiązanie, żeby teksty z "upadłych" precli po jakimś czasie przerzucać do innych?

Jeśli tak, to korzystacie może z jakiegoś narzędzia desktop-owego bądź webowego, dla archiwizowania takich tekstów?

Przy każdej stronie mam katalog na dysku gdzie trzymam dodane arty wraz z nazwą precla. Jak znika jakiś presell to czekam aż Google wyrzuci arty z indeksu (o ile są) i dodaję gdzie indziej. To samo w przypadku zamienienia się precla w spam, najpierw usuwam arty potem to co wyżej.

Poza tym ma zrobią aplikację do struktury linków gdzie mam przegląd co, gdzie i w jakich ilościach :)

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Word i odpowiednio zorganizowana struktura folderów.

Na chwilę obecną właśnie tak robię, ale zastanawiałem się czy ktoś nie udostępnił jakiegoś narzędzia stricte do tego.

Ja używam do tego SeoLighta. W projekcie do precli ustawiam na dodawanie sekwencyjne (każdy unikalny artykuł doda się tylko raz), a już po dodaniu przed treścią wpisu dodaję sobie adres precla. Mnie taka metoda pasuje - wszystko pod kontrolą w jednym miejscu.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Ja dziś zrobiłem małe porządki i na razie będę stosował taki sposób segregacji. W arkuszu danych Excela mam zebrane adresy do wpisów w precli, po kliknięciu, w które otwiera mi się artykuł zapisany w pojedynczym pliku *.doc. Takie małe usprawnienie :P

Ostatnio dzięki backlinkwatch.com udało mi się odzyskać jeden artykuł z precla. Podstrona z artykułem była już (zapewne) od dawna wyindeksowana. Znacie jakieś bardziej "czułe" narzędzia, które mogłyby ewentualnie odnaleźć jeszcze jakieś wpisy tego typu? :P

Pomysł bardzo dobry, opłaca się przenosić teksty, o ile są wartościowe, nie zwykłe Pitu Pitu, byle literki się jakoś składały.

Miałem raz taki przypadek i nie żałuję przenosin.

A dokonałem tego z poziomu bazy przy użyciu worda.

Otworzyłem odpowiednią tabelę bazy i kopiowałem teksty do worda.

Później z worda na stronę.

Może jest trochę zabawy, ale to mój sposób.

Nie mówię, że najlepszy, ale, że sprawdzony i działa :P

Probowales czy moze w archiwum nic nie ma ? -> web.archive.org

Z web.archive.org mógłbym skorzystać gdybym znał adresu publikowanych artykułów. Kiedyś (niestety) wrzucałem je do różnych precli i nie notowałem nawet adresów.

Stosując backlinkwatch.com odnalazłem np. jeden artykuł, który nie jest w indeksie, Yahoo też mi go nie pokazywał :ok: Dlatego zastanawiam się nad jakimś "czulszym" rejestratorem backlinków, coby wypatrzyć ewentualnie jeszcze jakieś precle zapomniane :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności