Skocz do zawartości

AdHref.pl - nie polecam

radd26

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem opisać moją współpracę jako reklamodawca z firmą AdHref.pl. W połowie listopada uruchomiłem kampanię w dziale "turystyka". Niestety firma chętnie przyjęła pieniądze, ale nie są w stanie zrealizować usługi...

Reklama wyświetla się na przeróżnych stronach - głównie fora dyskusyjne o telefonach, o torenntach itp. Nie miałem żadnego kliknięcia z strony którą można uznać za turystyczną. Efekt jest taki, że płacę za bezwartościowe, przypadkowe kliknięcia.

Druga sprawa - statystki AdHref znacznie różnią się od Analitics, który jest na stronie. Prawie połowa kliknięć za które zapłaciłem nie jest widoczna w moich statystykach. Na moją reklamacje pracownicy firmy zupełnie nie zareagowali.

Firma prawdopodobnie nie ma możliwości zrealizować mojej kampanii (nie mają odpowiednich stron w sieci), ale pieniędzy też nie chce oddać.

Jako wydawca - również zauważyłem, że jeżeli mam 1000 wyświetleń w analitycs to w Adhref 100 albo 200.

Jako reklamodawca - nie jest tak źle, ale bez szału.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

Witam Wszystkich,

chciałbym wyjaśnić działanie systemu, tak żeby można było prawidłowo porównywać statystyki.

Liczba odsłon, która pojawia się w statystykach wydawcy sieci adhref, to wyłącznie liczba odsłon dymków z reklamą, nie każdy użytkownik najedzie myszką na link, więc tych odsłon jest znacznie mniej niż wszystkich odsłon stron serwisów. Jeśli chodzi o liczbę klików, to zliczane są wyłącznie unikalne kliknięcia - więc jeśli user kliknie w tą sama reklamę kilka razy, to reklamodawca zapłaci wyłącznie za pierwsze kliknięcie.

ad. wypowiedzi @radd26

Jeśli chodzi o przypadek @radd26, to w przypadku tej kampanii nie zostało ustawione zaawansowane targetowanie wg. witryn, a dodatkowo na stronie reklamodawcy nie ma formularza, czy innej formy bezpośredniego zakupu, więc nie ma możliwości zbadania w ten sposób skuteczności kampanii.

Ponadto kampania została przerwana na 84 klikach, więc trudno jest na tej podstawie wyciągać jakiekolwiek wnioski.

ps. Zachęcam wszystkich reklamodawców do bezpośredniego kontaktu z obsługą AdHref, wtedy można uzyskać szczegółowe informacje o korzyściach z kampanii w AdHref.

pozdrawiam,

Andrzej Klimek

AdHref.pl - sieć reklamy kontekstowej

Andrzej Klimek

tel. 0508 308 652

email: andrzej.klimek@trafficmedia.pl

Witam ponownie,

pragnę dodać że kampania nie została zablokowana przez obsługę ale przez samego reklamodawcę.

Zastrzeżenia Pana Radosława dotyczące małej ilości witryn ściśle turystycznych są bezpodstawne

Ciężko ocenić skuteczność sieci po kilkudziesięciu przekierowaniach o wartości kilku złotych.

Przypominam że reklamy w naszym systemie dobierają się do kontekstu danej strony, artykułu lub postu. Proszę zatem nie sugerować się nazwą domeny.

Pragnę również przypomnieć o możliwości zastosowania filtrów pozytywnych lub negatywnych, jeżeli z jakiejś domeny w sieci ruch nas nie satysfakcjonuje to możemy zablokować emisję reklam na tej stronie.

Zachęcamy do kontaktu z obsługą, z chęcią pomożemy i doradzimy jak zbudować skuteczną kampanię.

pozdrawiamy,

Zespół Adhref.pl

Pozdrawiamy,

Zespół AdHref.

tel. (22) 350 61 82

mail. pomoc@adhref.pl

ad. wypowiedzi p. Andrzeja i jeszcze kogoś z adhref

Tak, zgadza się reklama została wstrzymana przeze mnie, ponieważ oceniłem ją jako zupełnie nieskuteczną. Reklama wyświetlała się na słowa których nie wybrałem, na stronach o grach komputerowych, na forum z linkami do torrentow, stronach o gatunkach piwa itp.

Nie mam zamiaru kontynuować kampanii. Zgłaszałem moje wątpliwości mailowo i telefonicznie i nic nie zostało wyjaśnione. Dalej nie wiem czemu zapłaciłem za 84 kliknięcia, a w statystykach analitics widzę koło 40 kliknięć, dalej nie dostałem linka do żadnej strony, chociażby ogólnie związanej z turystyka, gdzie mógłbym dokończyć kampanię.

W adhref nie podoba mi się kontakt z obsługą. Musiałem z tego powodu wstrzymać wyświetlanie reklam dlatego, że jak zdefiniowałem sobie kolor reklam oraz w jakieś klasie mają się tylko wyświetlać, to reklamy pojawiły mi się na całej stronie + w nie takim kolorze jak trzeba.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

W przypadku takich problemów zawsze warto kontaktować się z obsługą. W panelu wydawcy są dostępne kody: podstawowe - bez określania placementu reklam i wersja rozszerzona z dodatkowymi parametrami (np. kolor, placement). Taki podział ma na celu optymalizację sposoby wyświetlania reklam, tak aby każdy wydawca mógł dopasować ten sposób do swojej witryny.

Zapraszam użytkownika do zapoznania się z opisem implementacji kodów w panelu wydawcy i kontaktu z biurem AdHref.

pozdrawiam,

Andrzej Klimek

AdHref.pl - sieć reklamy kontekstowej

Andrzej Klimek

tel. 0508 308 652

email: andrzej.klimek@trafficmedia.pl

W adhref nie podoba mi się kontakt z obsługą. Musiałem z tego powodu wstrzymać wyświetlanie reklam dlatego, że jak zdefiniowałem sobie kolor reklam oraz w jakieś klasie mają się tylko wyświetlać, to reklamy pojawiły mi się na całej stronie + w nie takim kolorze jak trzeba.

Witam serdecznie,

wiadomość od Pana otrzymaliśmy w piątek, dostał Pan na nią odpowiedź. Nie wiem więc dlaczego pisze Pan o utrudnionym kontakcie.

pozdrawiamy,

Zespół Adhref.pl

Pozdrawiamy,

Zespół AdHref.

tel. (22) 350 61 82

mail. pomoc@adhref.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności