Skocz do zawartości

mBank się posypał

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hehe :) wystarczy kwotę porównać (zresztą, ten błąd naprawią i będzie można sprawdzić do godziny albo jutra) liczę, że szybko się z tym rozliczą

awaria awarią, dobrze, że szybko na to reagują :)

no i dali zapewnienie, że wszystko jest OK odnośnie płatności *tylko nazwy są złe

Ja nie mogę, ale panika w całym internecie :) Widzę, że niektórzy z powodu jednej poważniejszej (choć niegroźnej) awarii od kilku lat chcą już bank zmieniać..

mBank to jedyny bank, który nie kojarzy mi się z ogólnie złym w moich oczach obrazem instytucji finansowych dlatego korzystam od kilku lat, mając tam pierwsze i jedyne konto bankowe. Przez tyle lat czytałem o wielu poważniejszych awariach w innych bankach, podwyżkach, aferach, wyciekach itd. więc nie wiem czy ta cała panika jest uzasadniona, tym bardziej że można przecież wypłacić pieniądze czy robić przelewy.

Awaria wynika zapewne z wdrażanego na dniach połączenia systemów mBanku i Multibanku (Grupa BRE) i pewnie coś im nie wyszło więc pewnie wkrótce dojdą do sedna problemu.

W porównaniu z tym jak np. moi rodzice mający konto w iPKO gdzie co kilka - kilkanaście dni przy próbie zalogowania pojawia się komunikat "Przepraszamy, serwis chwilowo niedostępny, spróbuj później" (akurat jak się chce zrobić ważny przelew i nie piszą nic dlaczego, co znaczy to "później") to ja naprawdę nie mam większych powodów do narzekań.

Widzę, że niektórzy z powodu jednej poważniejszej (choć niegroźnej) awarii od kilku lat chcą już bank zmieniać..

dziesiątki tysięcy danych adresowych wraz z numerem konta objętych ustawową ochroną wyświetlało się wszystkim logującym się do mbanku.

no i dali zapewnienie, że wszystko jest OK odnośnie płatności *tylko nazwy są złe

wcześniej dawali głowę pod topór, że takie błędy są w ogóle niemożliwe

Jak dla mnie to jest lepsza afera niż jakieś tam pierdy dyplomatów na wikileaks.

Obstawiam, że BRE nieźle za to beknie przed KNF i GIODO

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

Coś mi się wydaje, że zapowiadane na dziś bezpośrednie połączenie systemów przelewów z BZWBK i MultiBank im nie wyszło tak jak planowali. No nic, po 19 przelewy wpłynęły już z poprawnymi danymi.

W czasie awarii karty i bankomaty działały bez problemów.

No to nie jeden programista z mBanku pójdzie na dywanik.... i pewnie z torbami :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mi 30 złotych pojawiło się znikąd :D Pamiętam kiedyś jak oglądałem program kuby wojewódzkiego gdzie jednym z gości był Artur Barciś. Dla nie wtajemniczonych "Norek" z serialu "Miodowe lata". Opowiadał on jak pewnego razu na koncie jego syna pojawiło się 12.5 miliona. Nie uwierzycie co ojciec kazał mu zrobić ? A powiem wam :) Oddali pieniądze co do złotówki. Jestem pod ogromnym wrażeniem bo ja szczerze nie wiem jakbym się zachował. Może bym część wysłał na konto PCC,!!!

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Jak dla mnie mBank powoli staje się bankiem zacofanym. Pamiętam jak te 10 lat temu funkcjonalność była naprawdę wystarczająca, ale po 10 latach niewiele się zmieniło, nie ma wielu podstawowych wydawałoby się funkcji które można zaprogramować w max 1 dzień (typu zaawansowane wyszukiwanie), a o błędach tak jak ten teraz (cały czas mam tylko przelewy bez tytułów i nadawców) czy też ostatni genialny pomysł usunięcia tytułów przelewów na liście operacji nie ma już co wspominać, bo ręce opadają.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności