Skocz do zawartości

mBank się posypał

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ Tomahawk

To byś potem to spłacał co wydałeś :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Na logikę nie mogą takiego czegoś zrobić bo to nie moja wina.... ja nie muszę monitorować swojego konta i mogę nie zauważyć że są tam jakieś "przypadkowe" środki. Mogę wejść zobaczyć że mam sporo oszczędności i nakupić sobie powideł i malowideł... i co potem mam zwrócić jak nie mam z czego?

Bank sobie minus może zrobić ale to było by zupełne bezprawie gdyby jakiś sąd nakazał zwrot tej kwoty.

Logicznie by było jakby zabrali powidła i malowidła... w końcu to stanowi wartość tej kwoty... tylko to nie gotówka.

12 melonów to można z uśmiechem na ustach spłacać całe życie :D

a tak poważnie to mBank przynajmniej w moim odczuciu coraz bardziej ściemnia, pamiętam czasy gdy przelewy zewnętrzne przychodziły już po 9 rano,

teraz pierwsze są na 5 minut przed 13.00, z tendencją że co dzień to później, nie mam zamiaru rezygnować z kont, ale to tak bardziej z lenistwa niż z zadowolenia

TOmahawk,

bank na pewno nakaże Ci zwrócić kwotę a jak nie oddasz to nawet nie pójdzie do sądu tylko wystawi bankowy tytuł egzekucyjny i z tym

papierkiem zapuka do Ciebie komornik :)

inną kwestią jest jakie naliczą Ci odsetki, z tym można walczyć

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Na tych przelewach nie ma Twojego nazwiska - więc przelew nie był dla Ciebie :D

WBK wymaga do przelewów podania wszystkich danych, mBank puszcza przelew jak nawet dasz tylko nadawcę i to jeszcze wystarczy, że napiszesz "Jaś"

teraz pierwsze są na 5 minut przed 13.00, z tendencją że co dzień to później, nie mam zamiaru rezygnować z kont, ale to tak bardziej z lenistwa niż z zadowolenia

Nooom... ;/

Sesja elixir jest o 12:00, a często przychodzą przelewy dopiero o 13.30, gdzie w Inteligo są idealnie na czas.

art. 409

Obowiązek wydania korzyści lub zwrotu jej wartości wygasa, jeżeli ten, kto korzyść uzyskał, zużył ją lub utracił w taki sposób, że nie jest już wzbogacony, chyba że wyzbywając się korzyści lub zużywając ją powinien był liczyć się z obowiązkiem zwrotu

Czyli jak ktoś zgłosi to, to na 99% Sąd nakaże oddać pieniądze.

Ale w regulaminie nigdzie nie napisano że muszę sprawdzać przelewy czy były dla mnie:)

Poza tym i tak większość banków puszcza przelew nawet jak się wpisze bele co...

W każdym bądź razie myślę że nie dadzą rady wszystkiego odkręcić:D

bank na pewno nakaże Ci zwrócić kwotę a jak nie oddasz to nawet nie pójdzie do sądu tylko wystawi bankowy tytuł egzekucyjny i z tym

papierkiem zapuka do Ciebie komornik

No to faktycznie czyste oszustwo. Przecież ktoś może nie zauważyć że przybędzie mu parę stówek. Sprawiedliwe to to nie jest bo wina nie leży po stronie właściciela konta.

Na tych przelewach nie ma Twojego nazwiska - więc przelew nie był dla Ciebie :D

WBK wymaga do przelewów podania wszystkich danych, mBank puszcza przelew jak nawet dasz tylko nadawcę i to jeszcze wystarczy, że napiszesz "Jaś"

Nooom... ;/

Sesja elixir jest o 12:00, a często przychodzą przelewy dopiero o 13.30, gdzie w Inteligo są idealnie na czas.

idziesz do bankomatu i wypłacasz kase bo jest, skąd wiesz czy to była do Ciebie skoro jest na Twoim koncie ?

rozumiem że część osób ma wypłate raz na miesiąc, ale część osób ma "wypłatę" co dzień :)

co wtedy ? nie każdy komu wpadnie na konto 5k. zł. od razu wie że to na pewno nie jego kasa.

Najlepszy

Tomahawk - zadziwia mnie Twoje płytkie myślenie...

Tłumaczysz sobie to bardzo dziecinnie. Skoro był błąd systemowy (zdarza się to tylko komputery), na Twoim koncie pojawiły się pieniądze nie należące do Ciebie, a Ty je wypłacasz, robisz coś z nimi, to gdy bank zweryfikuje i naprawi błąd : odejmie naliczoną niesłusznie kwotę, ew zrobi Ci minus na koncie (w przypadku wypłaty z bankomatu).

@G.Krawczyk: mBank nigdy nie był najlepszym wyborem jeżeli chodzi o kredyty.

Jest jednym z najwygodniejszych do szybkich transakcji, i niezastąpiony w transakcjach elektronicznych i

błyskawicznych przelewów między kontami mBank.

mbank nie jest darmowy, ludzie, w logo mbanku nie ma "czerwonego krzyża" itp.

to że nie biorą kase za konto i za niektóre przelewy wewnętrzne to nie znaczy że działają non profit,

a to że dziś była awaria to co z tego? każdy ma jakieś awarie, nie da się zrobić przelewu online? a jak jest awaria prądu to ok?

albo wodociągów? albo jak padnie jakiś serwer? - no jak serwer padnie to w sumie wiadomo że największa tragedia ;) , może nic nie działać byle serwer chodził, hehe

Najlepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności