Skocz do zawartości

mBank się posypał

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Z tymi danymi osobowymi to nie jest to taka poważna sprawa, bo tak naprawdę to dane zostały tylko podmienione, czyli nasze dane mogło zobaczyć max kilka losowych osób, i nie były to też pełne dane (np. z PESEL-em, e-mailem itd) a jedynie podstawowe.

Co do kwestii przelewów - kiedyś porównywałem mBank z iPKO i mBank zawsze wygrywał, czy ostatnio coś się zmieniło ? Raczej wątpię. Tak czy inaczej to że sam mBank działa w czasie rzeczywistym i to, że konto w mBanku posiada zdecydowana większość e-sprzedawców czyni je bardzo użytecznym.

Jeśli miałbym zmieniać konto to jedynie chyba ING daje podobne warunki.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od półtorej godziny w ING mam:

"Serwis ING BankOnLine niedostępny.

Przepraszamy. W chwili obecnej występują przejściowe trudności z dostępem do serwisu ING BankOnLine. Trwają prace nad usunięciem problemu. Prosimy spróbować później.

© 2010 ING Bank Śląski S.A. Wszelkie prawa zastrzeżone"

Nie ma banków idealnych...

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Z obserwacji zauważyłem, że najczęściej problemy techniczne ma PKO BP :)

Naprawdę chyba nigdy nie korzystałeś z przelewów w BZWBK, zapewniam cię że to jest najbardziej awaryjny bank który nałożył na mnie opłaty za 4 karty płatnicze z których ... nie korzystam :] ale 100zł mi skasowali na 7 dni... i dali kubek do kawy na przeprosiny

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Jedna awaria od początków istnienia, przelewy wrócą na swoje miejsce w najbliższym czasie.

A całe forum dało burę dla pracowników mBank. Fakt wpadka ale to nie znaczy że jeśli przez błąd bankowości internetowej przyszło wam kilkaset/tysięcy złotych to nie znaczy że macie to wypłacić z bankomatu i sp*******ć na Kajmany :).

Troche rozsądku i zrozumienia!

PS A to ja myślałem że jestem nerwus i niecierpliwy typ.Myliłem się .Mam tu 5 stron ludzi tego pokroju :D

to się żonka ucieszy, a miała przyjść dzisiaj wypłata :)

...ciut się zdziwi :D

Dokładnie. Awarie (może nie takie, ale..) się zdarzają i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Pieniądze są bezpieczne, wszystko jest już w porzadku (szybka rekacja banku) więc nie ma o co się martwić.

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

Tomahawk - zadziwia mnie Twoje płytkie myślenie...

Tłumaczysz sobie to bardzo dziecinnie. Skoro był błąd systemowy (zdarza się to tylko komputery), na Twoim koncie pojawiły się pieniądze nie należące do Ciebie, a Ty je wypłacasz, robisz coś z nimi, to gdy bank zweryfikuje i naprawi błąd : odejmie naliczoną niesłusznie kwotę, ew zrobi Ci minus na koncie (w przypadku wypłaty z bankomatu).

... więc wyjaśnię Ci to łopatologicznie. Masz 0zł na koncie... idziesz do bankomatu i mówisz no nic 0 to 0...

A teraz załóżmy że idziesz do banku i ku swojemu zdziwieniu masz tam kwotę x zł (bank się pomylił)... Wypłacasz wydajesz na coś... potem bank robi Ci minus... i co? Musisz iść do pracy żeby oddać.

Dlaczego musisz iść do pracy? Bo bank się pomylił... Twoja wina? Nie ale to Ty musisz pracować. Sprawiedliwe? Nie.

Bank nie może "cofnąć" środków jeżeli Ty nie jesteś w stanie ich "cofnąć".

Przywłaszczenie proszę Pana

@Tomahawk zawsze miałem cie od lat za inteligentnego kumatego typa ale jak czytam twoje tłumaczenie to zaczynam wątpić w twą inteligencje. sorry....

Przywłaszczenie różni się od kradzieży brakiem elementu zaboru rzeczy. Prawnym posiadaczem nie jest jednak osoba, która tylko włada cudzą rzeczą za kogo innego np. kasjerka inkasująca zapłatę lub listonosz doręczający przekazy pocztowe. Osoby te zabierając pieniądze, którymi obracają, zawsze dopuszczają się zaboru cudzej rzeczy i będą ponosić odpowiedzialność za zwykłą kradzież. Nie są bowiem posiadaczami, ale jedynie dzierżycielami rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności