Skocz do zawartości

Szybkie pozycjonowanie

goodghost

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio miałem zlecenie przygotować stronę pod pozycjonowanie na hasło "catering kraków" i kilka innych, ale głównie właśnie to. Strona:

https://tinyurl.com/2uzu2na

W każdym razie po przygotowaniu, kodu, słów kluczowych etc strona była na 8 stronie na tę frazę. Sama strona nielinkowana, słabiutka, PR0, no może trochę site'u było, choć w zasadzie zmieniłem wszystkie linki, ale zrobiłem przekierowania. Pozycjonowaniem strony zajęła się jakaś firma i po jakiś 2 tygodniach strona jest na 1 stronie w google.pl na oczekiwaną frazę jaką jest "catering kraków". Jak oni to zrobili, żeby w takim czasie wyciągnąć witrynę na 1 stronę wyników wyszukiwania, a tym bardziej, że konkurencja jest naprawdę niemała.

Może jakieś sugestie chociaż?

Pozdrawiam,

gg

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no właśnie też mnie zdziwiło, że linki pojawiają się na jakiś zagranicznych forach, w językach całkiem mi nieznanych? sądzicie, że dzieki temu strona jest w tym momencie wysoko i poprzez to strona spadnie niebawem? a wracając do samego pozcyjnonowania to tak czy inaczej moje pytanie jest aktualne? jak to zrobili w tak krótkim czasie? tylko dzięki xrumer czy innemu spamowi?

darmowe katalogi stron, plus ogloszenia z linkiem na portalach darmowych ogloszen, na rynku lokalnym w ciagu 14(!) dni z 28 strony pozycjonowana przeze mnie strona wskoczyła mi na miejsca 1-3 plus PR3

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

dzięki za info, w każdym razie będę obserwował tą domenę, bo jeśli rzeczywiście wpadnie w jakiś filtr czy dostanie bana bo kilku tygodniach to jasna sprawa, nie było warto, ale jeśli zostanie na tej pozycji lub choćby na 1 stronie to mimo tego, że spamują to jednak skutecznie.

To niekoniecznie musi być spam :)

Przykład z ostatnich tygodni - 2 frazy lokalne, związane z tworzeniem stron (frazy trudniejsze niż Twoja) w ciągu 3 tygodni wyciągnąłem z piekła (poza top 500) do top 10 :P Wszystko za pomocą tworzonych w tym celu zaplecz (setki unikalnych tekstów, dziesiątki domen) + pomoc for dyskusyjnych - bez spamowania, kulturalnie, nie do ruszenia ;) Fakt, że domena, o której mówię skończy w lutym 11 lat (pełna historia, cały czas zgodna z branżą, bez żadnych przerw), ale mimo wszystko jak się chce to można :)

Edyta: Jakoś mi umknął ten xrummer w wypowiedziach. W każdym razie bez spamu też można...

to znaczy, rzeczywiście jeśli spojrzeć w linki jakie indexuje yahoo to większość stanowią jakieś zagraniczne fora i to zapewne jest spam, niemniej jednak również jestem zwolnenikiem unikalnych tekstów, katalogowania i tworzenia zaplecza, ale czas realizacji w tym przypadku (nawet jeśli to spam) jest niezły i nie ma co ukrywać, zobaczymy co będzie dalej. Idąc w tym tempie to za jakieś 3-4h strona będzie na 1 pozycji :)

u mnie są na trzecim ale jak liczyć mapki będą na 10, cóż klient może się wystraszyć że jego linki są w doborowym towarzystwie viagry i psychotropów :)

swoją drogą nie byłbym pewny tych spadków, niektóre domeny po blaście trzymają się jak przyklejone, choć lepiej po takim kopie zrównoważyć spamy czymś wartościowym i wtedy już można spać spokojnie.

Niekoniecznie XRumer - to można zrobić bez spamowania, kilkoma porzadnymi linkami :) nei całe zaplecze może być w tej chwili widocznie - YAHOO lubi przekłamywać :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Panowie, kto słyszał o linkach z list Angeli, Paula, Terrego itd? To są ręcznie wyselekcjonowane serwisy społecznosciowe a głównie fora z bardzo dużym trustrankiem. Wiekszość z nich wygląda ja XR a kopa maja takiego że to koniec. Ręczne dodanie do kilkudziesięciu - stukilkudziesięciu takich linków mozna kupić za max. 20$ a gwarantuję, że strona będzie wyzej niż przespamowanie serwisu publikerem czy omniadem po całej polskiej bazie katalogów i precli.

no ok, ale wczoraj pisałem o ósmej pozycji na pierwszej stronie, dziś już są na drugiej i pytanie ponawiam: how the hell did they do that? :)

Ktos kto to robi ma pewnie łeb na karku i spore umiejętności, tobie na początek radzę sporo czytać i przede wszystkim nie po**********ć swoich chlebodawców, jak to przeczytaja będa ostro wk************. Podejrzewam, że na domenę jest 301.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności