Skocz do zawartości

Szybkie pozycjonowanie

goodghost

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio miałem zlecenie przygotować stronę pod pozycjonowanie na hasło "catering kraków" i kilka innych, ale głównie właśnie to. Strona:

https://tinyurl.com/2uzu2na

W każdym razie po przygotowaniu, kodu, słów kluczowych etc strona była na 8 stronie na tę frazę. Sama strona nielinkowana, słabiutka, PR0, no może trochę site'u było, choć w zasadzie zmieniłem wszystkie linki, ale zrobiłem przekierowania. Pozycjonowaniem strony zajęła się jakaś firma i po jakiś 2 tygodniach strona jest na 1 stronie w google.pl na oczekiwaną frazę jaką jest "catering kraków". Jak oni to zrobili, żeby w takim czasie wyciągnąć witrynę na 1 stronę wyników wyszukiwania, a tym bardziej, że konkurencja jest naprawdę niemała.

Może jakieś sugestie chociaż?

Pozdrawiam,

gg

Strona jest prosta do wypozycjonowania, troszke wiedzy od zgreda troszke od michala i sa efekty. Odpowiedz znajdziesz w czesto poruszanym temacie o zaburzeniach w google. Nie byly uzywane zadne narzedzia. Napewno spolecznosciowki i kilka dobrych stron glownych, ale tylko recznie i z wyczuciem. Zleceniodawca robi blad bo co dwa, trzy tygodnie zmienia pozycjonera ale to jego problem. Strona po dwoch miesiacach wroci tam gdzie byla, poza top 100.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam,

Ostatnio miałem zlecenie przygotować stronę pod pozycjonowanie na hasło "catering kraków" i kilka innych, ale głównie właśnie to. Strona:

https://tinyurl.com/2uzu2na

W każdym razie po przygotowaniu, kodu, słów kluczowych etc strona była na 8 stronie na tę frazę. Sama strona nielinkowana, słabiutka, PR0, no może trochę site'u było, choć w zasadzie zmieniłem wszystkie linki, ale zrobiłem przekierowania. Pozycjonowaniem strony zajęła się jakaś firma i po jakiś 2 tygodniach strona jest na 1 stronie w google.pl na oczekiwaną frazę jaką jest "catering kraków". Jak oni to zrobili, żeby w takim czasie wyciągnąć witrynę na 1 stronę wyników wyszukiwania, a tym bardziej, że konkurencja jest naprawdę niemała.

Może jakieś sugestie chociaż?

Pozdrawiam,

gg

Strona jest prosta do wypozycjonowania, troszke wiedzy od zgreda troszke od michala i sa efekty. Odpowiedz znajdziesz w czesto poruszanym temacie o zaburzeniach w google. Nie byly uzywane zadne narzedzia. Napewno spolecznosciowki i kilka dobrych stron glownych, ale tylko recznie i z wyczuciem. Zleceniodawca robi blad bo co dwa, trzy tygodnie zmienia pozycjonera ale to jego problem. Strona po dwoch miesiacach wroci tam gdzie byla, poza top 100.

BS.

Jakich zaburzeniach? Maja wiecej linkow niz konkurencja , beda budowac to beda siedziec na pierwszej stronie.

Nie byly uzywane zadne narzedzia ? BS.

Napewno społecznosciowki i kilka stron głownych ? BS.

Recznie i z wyczuciem - mozliwe ale stawiam na software i z wyczuciem.

Czy wroci ? Jak nie beda budowac BLow moze spadnie ale nie poza 100 :jezyk1:.

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Nie rozumiem ? User agenta? Chyba mowisz o sytuacji gdy jestes administratorem tego forum ?

Instalujesz dodatek do Firefoxa o nazwie user agent switcher -> dodajesz nowego user agenta Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +https://www.google.com/bot.html) -> Włączasz user agenta google bot i niektóre fora można czytać bez zalogowania się. Chodzi mi o takie fora, które nie można przeglądać bez wcześniejszego zalogowania się.

Robiłem tak na starym forum nlp. Nie byłem żadnym administratorem. Po prosu nie chciało mi się rejestrować :jezyk1:

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

no i cóż z tego, pytanie czy google bot tak działa, a w to wątpię, bo to trochę takie nadużycie

Trzeba do Google napisać w tej sprawie ;) Ja do nich nie napiszę bo mam z nimi "wojnę". Moje konta na youtube skasowali. Tam też walczą ze spamem ;)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Teoretycznie google bot zaindeksuje Ci wszystko, co chyba nie ma meta tagu "no index", chyba, że się mylę?

ale jak może zaindeksować coś do czego nie ma dostępu??? to tak jakby Ci zaindexował panel administracyjny strony po zalogowaniu, nie ma takiej opcji

Piszecie jak by to był czas ok 2 miesiące temu.

Po zawirowaniach w google a potem po połączeniu mapek z wynikami organicznymi na to wszystko trzeba teraz patrzeć przez palce.

Nie ma tak że stara domena, bez przerw itp jest łatwiejsza na wypozycjonowanie niż nowa. Ja nawet twierdze że dużo łatwiej wypozycjonować nową domenę niż starą. A wyniki organiczne to znów inna bajka o której większość nie ma pojęcia..

Tak jak mowilem - nad czym sie tu zastanawiac - jezeli googlebot nie ma dostepu do tego - nie zaindexuje. Koniec kropka.

Dla niecierpliwych polecam webmasters tools od google - tam macie opcje zeby przejzec strone tak jak ją widzi gBot.

@arve_lek - nie widze po co niby robiles tyle zachodu zeby przejzec forum skoro tak czy siak gBot nie ma do tego dostepu;>?

Zamykamy temat?

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

@arve_lek - nie widze po co niby robiles tyle zachodu zeby przejzec forum skoro tak czy siak gBot nie ma do tego dostepu;>?

Po pierwsze nie wiedziałem, że google bot nie ma dostępu do takich for, a po drugie i najważniejsze robiłem to dlatego, że nie chciałem się rejestrować na forum nlp. Nie miało to nic związanego z SEO.

O7vVmZ7.gif

Po pierwsze nie wiedziałem, że google bot nie ma dostępu do takich for, a po drugie i najważniejsze robiłem to dlatego, że nie chciałem się rejestrować na forum nlp. Nie miało to nic związanego z SEO.

Ok - chodzilo Ci o zwykle przegladanie strony / forum. Juz rozumiem :-)

PgJ4c.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności