Skocz do zawartości

Budowa zaplecza

OceanFire

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako początkujący użytkownik mam pytanie odnośnie budowy zaplecza, tyle że nie po raz kolejny w stylu jak powinno ono wyglądać ( bo takich tematów widziałem już co najmniej kilka ) lecz bardziej bym był wdzięczny jak ktoś by mi udzielił odpowiedzi pod kontem finansowym.

Chciałbym budować tematyczne strony na zaplecze. Około 10 miesięcznie. I tutaj moje 1 pytanie:

- Jaka by była racjonalna cena za 5 stron zapleczowych po 14 podstron każda z tekstem na każdej podstronie długości minimum 1000 znaków oraz odrębnej grafice oraz domenie ? Dam rady wyciągnąć 140 zł ?

Następne pytanie dotyczy tematyki. Czy ta jest ważna ? Rozumiem że jeżeli ktoś chce linkować z zaplecza do pozycjonowanej strony najlepiej żeby była ona tematyczna, ale co w wypadku SWL ?. Często kupujecie strony typowo pod SWL ?

Serdecznie pozdrawiam

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

15 tekstow po 1.50=22.50

domena pl 15zl(pierwszy rok)

serwer to tani można za 15 zl i stawić tam kilkanascie ale liczmy ze tak ;) to wychodzi ci licząc ze na serwerze za 15 zl stawisz te 5 stronek masz

22.50+15+15=52.50 za stronę z serwerem

22.50+15= 37.50 strona

4 strony 150zl + 52.50 za ta 1 co liczyliśmy z serwerem wychodzi 202.50 ;P proszę cie bardzo tyle ze można znaleźć tańsze teksty;p ale rzadko

serwer to tani można za 15 zl i stawić tam kilkanaście ale liczmy ze tak

Poco tobie kilkanaście zapleczowek na jednym IP?? Nie uważasz ze dajesz bezsensowne rady?

poco domena .pl na zaplecze? jak można mieć za 2,99 regionalne?

nie słuchaj jego, OceanFire, bo kolega podejrzewam coś pil dzisiaj ;)

zasada liczenia prosta SEO hosting 36 IP (średniej jakości) od 200 PLN rok

strony 1 strona/10 art od 30 PLN brutto

zaplecze 36x30 PLN+ 36 regionalnych x 3 PLN + 200 pln serwer = 1388 PLN za 36 zapleczowek na rożnym IP.

Dalej idą lepsze hostingi lub własny VPS + IP, teksty lepszej jakości i td.

Można jeszcze tak, darmowy hosting+ darmowa domena + teksty sam piszesz lub przepuszczasz przez sunonimizator teksty z skserowanej gazety ;) .Takich darmowych można postawić ok 20 (tyle darmowych hostingów nazbieralem ale zbyt mocno i nie szukałem) niema gwarancji ze nie zablokują tobie konto jedno lub wszystkie pokolei.

Edytowane przez MaxPan

Dziękuje za odpowiedź

MaxPan bardziej mi chodziło o to ile ja mógłbym wziąć pieniążków za strony zapleczowe gdybym je sam robił, tak żeby mi sie opłacało oraz żeby nie była to za wygórowana cena

Czyli z waszych postów wnioskuję że moge brać średnio 30 zł za 1 zapleczówke tak ?

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.

Razem ze strona to mniej niema sensu brać mniej,bo same artykuły możesz sprzedać min za 1,5 za szt. 15 PLN za wklejenie w skrypt plus linki to cena minimalna, pojedyncze zapleczowki sprzedawane są od 50 PLN

Edytowane przez MaxPan

jak na 10 stron to niema sensu stawić WP, takie coś ja stawie na statycznych szablonach zaleta taka ze bardzo lekkie dla serwera nie wymagają bazy i td.Jeżeli chcesz dodawać kolejne strony zaplecza, generować tagi i inne seo bajery to staw na WP lub Joomla + odpowiednie wtyczki,mozesz pozukac na PIO, istnieje parę autorskich skryptów,można kupić licencje na użytkownika

Edytowane przez MaxPan

Najlepiej robić różnorodne. Dobrze mieć kilka na WP, htl czy php - różnorodność skryptów idzie in plus.

Edytowane przez featmilka

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

A znacie może jakieś miejsca w których można tego typy rzeczy sprzedać ( nie wliczając pio , allegro oraz ebay-a )

możesz podjęć współprace z sklepem SEO, lub jeżeli będziesz robić tanio możesz sprzedawać agencjom i firmom SEO.Na allegro nic nie sprzedasz jedyne co możesz zyskać na serwisach aukcyjnych to negatywne komentarze

Lub załóż jednoosobową firmę i pisz dla większych rekinów, które nie maja czasu na takie rzeczy

Edytowane przez MaxPan

• 10 lat później...

Witam,

Poleci ktoś jakiś lekki CMS pod budowę zaplecza. Chodzi mi o coś darmowego bez bazy danych....?

Chcę tam postawić subdomeny zapleczowe więc nie musi być tam bazy danych.  Może być jakiś nietrudny CMS angielskojęzyczny....

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

9 godzin temu, Maciejus napisał:

Witam,

Poleci ktoś jakiś lekki CMS pod budowę zaplecza. Chodzi mi o coś darmowego bez bazy danych....?

Chcę tam postawić subdomeny zapleczowe więc nie musi być tam bazy danych.  Może być jakiś nietrudny CMS angielskojęzyczny....

Nibble, Bludit, HTMLy, Flatpress, PluXml

• Thanks 1

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki