Skocz do zawartości

Zagadka: kto znajdzie keyword za 100$? Wygraj 250$

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie, co panowie, odnoszę wrażenie że piszecie o rzeczach które u nas dopiero raczkują , albo dosłowanie przed chwilką je uruchomione, może jakieś szczególy na czym to wszystko polega, ja dopiero to uruchamiam więc doświadczenie mam w tym mizerne. :?

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Wiecie, co panowie, odnoszę wrażenie że piszecie o rzeczach które u nas dopiero raczkują , albo dosłowanie przed chwilką je uruchomione, może jakieś szczególy na czym to wszystko polega,  ja dopiero to uruchamiam więc doświadczenie mam w tym mizerne. :?

Moze i raczkuja, ale ja na to czekalem od dawna. Jeszcze niedawno goscie z google palili glupa, ze nie wiedza, kiedy bedzie wprowadzony jezyk polski.

Krotko mowiac duzo tlumaczenia.

Chyba jak zwykle najlepsza rada jest czytac, czytac, czytac.

Nie ma sensu otrzymywanie skrawkow informacji.

Ja po krotce w innym poscie wytlumaczylem:

Google Adsense to jest potezna zabawka w rekach marketerow..

Wiec wyglada to mniej wiecej tak.

1. Firma A chce sie oglaszac dla konkretnych slow kluczowych

2. Firma A kreuje tekst reklamowki (przyklad masz po prawej stronie)

3. Kontaktuje sie z google i uczestniczy w progreamie adwords (adwords to jest program dla tych co chca sie oglaszac)

4. Google wyswietla reklamowki w wyszukiwarce i na stronach, ktore uczestnicza w programie adsense.

5. Adwords bot (odpowiednik google bota) determinuje jakie slowa kluczowe sa najwazniejsze na danej stronie.

7. Google wyswietla reklamowki, ktore pasuja do zdeterminowanych slow kluczowych

8. Ty wyswietalajac reklamowki google (adsense) dostajesz pewien procent od tego co google dostaje od reklamodawcy (okolo 30%)

Ja zajmuje sie zarowno Adwords jak i Adsense. Moge powiedziec, ze znajomosc tego tematu z dwoch punktow widzenia pozwala na lepsze zrozumienie tego tematu.

Jezeli masz zamiar zajac sie adwords, to radze wpierw poczytaj, bo to moze sie okazac bardzo kosztowna zabawa, jezeli popelnisz kilka bledow.

Cala przyjemnosc po mojej stronie.

W poprzednim poscie malo prezycyjnie sie wyrazilem na temat reklamowek.

Oczywiscie nie dostajesz pieniedzy za wyswietlanie, a jedynie za kliknieca.

Google przewaznie wyswietla reklamowki dosc dobrze dopasowane do zawartosci strony (na poczatku wyswietlania moga one byc mniej dopasowane bo google potrzebuje troche czasu by sie pokapowac o co chodzi).

Dzieki temu, ze reklamowki sa dobrze dopasowane mozna liczyc na dosc wysoka klikalnosc. Za dobra klikalnosc mozna uznac CTR (click through rate) powyzej +/- 1-2 %.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności