Skocz do zawartości

[meteo] Zima zaskoczyła nie tylko drogowców

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mniej samochodów == szybsza jazda MPK/Pługów :-)

Tia. Może u Ciebie. Bo w stolicy jakoś pługów za wiele nie widzę, a MPK kuleje, bo im te pługi (co ich nie ma) nie odśnieżyły.

Przed chwilą słyszałem, że w Poznaniu jeszcze lepiej - tak im poodśnieżali, ze tramwaje się wykolejają. Właśnie powołali tam sztab kryzysowy.

Trochę to nudne szczerze powiem - od kiedy pamiętam co roku ta sama śpiewka ze strony służb drogowych. Co spadnie kawałek śniegu, to oni są "zaskoczeni".

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Nie mogę się z tym zgodzić, moim zdaniem akurat w Poznaniu do reakcji drogowców nie można mieć pretensji. Wiadomym jest, że przy tak intensywnych opadach nie sposób nadążyć to odgarniać - jednak na większości ważniejszych dróg, którym się poruszam pługi jeżdżą dość często.

Eh... błagam... nie prowokuj mnie Krakusa do wypowiadania się na tema stolicy :)

Co więcej: w W-wie jst MZK z tego co kojarzę... i tramwaje które brzmią jak pikujący Messerschmitt.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

A najgorsze, że ten śnieg się nie chce lepić! Wczoraj chciałem ulepić bałwana i się nie dało. Do xxxx z taką zimą.

Nudny jak czesanie owcy, ale za to darmowy, moderowany katalog stron. Zapraszam, łaaaa...

Jeszcze nie dość znudzony? Zobacz pijawki - ależ te przemiłe zwierzątka pomagają leczyć choroby! Słit focie pijawek included!

(...) ale tym razem to faktycznie zima nas zaskoczyła zwłaszcza po całonocnych opadach śniegu jak np dziś w Poznaniu.... W końcu jest dopiero 2 grudnia, a tu takie opady i nadal pada :)

Fakt, w Poznaniu jest ciekawie :)

Jutro mam jechać do Gorzowa i coś kiepsko to widzę, może powinienem wyjechać już dzisiaj :P

W poniedziałek tak sypnęło, że straciłem 6 godzin na wymianę opon - 3 godziny jechałem do serwisu, 20 minut wymiana i podróż powrotna kolejne 2,5h. Letnie opony+śnieg= hipopotam na łyżwach, na szczęście mam napęd na przednie koła, to co wyrabiali kierowcy na letnich oponach z napędem na tylne koła... Adrenaliny jak po skoku z bandżi :)

Rano się z tego trochę śmiałem, ale niedawno poszedłem na parking do samochodu,a tu za samochodem zaspa z pół metra, bo ci co stali obok się odśnieżyli za "mój tył" beeeeee. Poza tym to w Poznaniu masakra jak chodzi o śnieg i komunikację :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W Kołobrzegu jak napadało tak i jest. Wszystkie samochody topią się w śniegu. Ale za to morze pięknie wygląda. Takie białe i fajne. Puste plaże, pieniste fale, mało ludzi można odpocząć, pomedytować. Nikt mi xxxx nie zawraca. I to właśnie kocham :)

Za to jak we wtorek jechałem do Bydgoszczy to było fajnie, 6 godzin jechałem, tzn. toczyłem się. Jak dojechałem to miasto całe zasypane, mówi się trudno. Na szczęście auto na zimę przygotowałem zawczasu :(

Takie są uroki zimy, nie ma co winić za to urzędników i drogowców, bo to przecież nie ich wina. Ale racja że jak mają odpowiednie narzędzia i fundusze to mogliby wykazać troszkę dobrej woli...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności