Skocz do zawartości

ocena strony

Gambit

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę nauki CSS'a by się przydało, strona sie rozjeżdza, u mnie link "Kontakt" fruwa sobie gdzieś poza contentem strony, na wyższych rozdz menu sobie a strona sobie - po co pozycjonowanie absolutne tego linku?

dla oka : zbyt biało, w sumie brak jakiegokolwiek designu, fajny jaszczur

ja rozumiem że każdy ma swój pomysł na biznes, ale ktoś kto stosuje nagminnie java script:history.back(); ma przeprowadzać audyty techniczne stron, widać brak umiejętności i wiedzy po Twojej stronie, pani Basia z warzywniaka tego nie zobaczy więc, szansa na zarobek jest, martwię się jedynie o skuteczność Twoich audytów.

aczkolwiek każdy do czegoś zaczyna, powodzenia

Edyta : Jeszcze na dole masz niepotrzebne linki walidujące.. chcesz się chwalić błędami ? Po pierwsze szkoda miejsca na link, wstaw sobie lepiej tam jakieś slowo kluczowe, po drugie walidacja to wg mnie sztuka dla sztuki

Trochę nauki CSS'a by się przydało, strona sie rozjeżdza, u mnie link "Kontakt" fruwa sobie gdzieś poza contentem strony, na wyższych rozdz menu sobie a strona sobie - po co pozycjonowanie absolutne tego linku?

To nie wina CSS-a, tylko JavaScript, pozycjonowanie absolutne ze względu na rozwijane menu. Przy wyłączonej Javie menu będzie fruwać... niestety. Zastanawiam się, jak to ominąć. Może masz jakiś pomysł i umiesz ominąć ten problem. Chętnie skorzystam:)

Jeszcze na dole masz niepotrzebne linki walidujące.. chcesz się chwalić błędami ? Po pierwsze szkoda miejsca na link, wstaw sobie lepiej tam jakieś slowo kluczowe, po drugie walidacja to wg mnie sztuka dla sztuki

Strona w wersji beta w sumie jest jeszcze, więc walidator podkreśla JavaScript i kilka niedomknięć. Może i sztuka dla sztuki, ale warto dążyć do perfekcji:)

Dzięki za uwagi!

To nie wina CSS-a, tylko JavaScript, pozycjonowanie absolutne ze względu na rozwijane menu. Przy wyłączonej Javie menu będzie fruwać... niestety. Zastanawiam się, jak to ominąć. Może masz jakiś pomysł i umiesz ominąć ten problem. Chętnie skorzystam:)

to jest wina CSS'a, którego pozycjonowanie absolutne było powodowane JS'em i jest nadal. Pozycjonujesz absolutnie, więc musisz javascriptem rozpoznawać rozdzielczość, to da się ułożyć CSSem, metoda którą zastosowałeś to jest jakaś deweloperska masakra i niewiele ma wspólnego z zadeklarowanym dążeniem do perfekcji :) Za efekt rozwijania ktory uzyskałeś ( ja go zauważyłem analizując Twoja stronę 20 min ) zdecydowanie przepłaciłeś liniami kodu. Chcesz jakieś rozwijane menu to popatrz na przykłady, poszukaj gotowca, da się to zrobic samym CSS'em, pomijając animację. Patrząc po kodzie o Java Scripcie wiesz niewiele, zastosowałeś jakiś przedpotopowy gotowiec więc albo się naucz - polecam JQuery, albo daj sobie spokój i ucz się implementując gotowce. Robienie czegoś od zera tylko po to żeby to zrobić źle samemu od początku wpoi Ci złe nawyki, które później będzie ciężko wyplenić.

btw: sztuka dla sztuki, perfekcja dla perfekcji ? z punktu widzenia pozycjonera - SZKODA STOPKI :)

Pierwsza i najważniejsza sprawa - nie rób strony wejściowej. Użytkownik musi kliknąć dwa razy zanim wejdzie na Twoją stronę. Zapewniam Cię, że dużo osób opuści Twoją stronę na tej powitalni.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

• 2 tygodnie później...

- na stronie glownej obrazki wykonanych realizacji (jezeli niema trudno)

i co najwazniejsze... na podstronie "CENNIK" daj przedział cenowy... jak sie domyslam nie bierzesz za zlecenia stron od 2000zł wzwyż...

wiec daj przedział cenowy np. 200-1500zł

Zapraszam po darmowe 10.000 pkt na start w Seomatik.pl
120x60.gif

Mnie osobiście strona się ze sklepem z jaszczurkami wcale nie kojarzyła...:) Była tam jakaś salamandra (albo coś w tym stylu) a teraz zniknęła. Poprzednia wersja podobała mi się bardziej, ale co ja tam wiem...;)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Nie podoba mi się za bardzo. Zero zgrania samej strony z białym tłem - wszystko wygląda jak obrazek wstawiony na pokaz. Poza tym nie zachęciłoby mnie to do skorzystania z Waszych usług, niestety...

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności