Skocz do zawartości

Internet jest nieobliczalny

Poker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

Jestem stałym czytelnikiem forum, ale teraz postanowiłem się czymś z wami podzielić, dla wielu może to nie być żadne zaskoczenie.

Ja jednak pierwszy raz zrozumiałem na własnej skórze jak internet może być nie obliczalny z gustami użytkowników.

Otóż dla swojej dziewczyny stworzyłem stronę z dodatkami do naszej klasy (tak wiem brzmi kiepsko, ale myślałem że będzie duży popyt i uda się wyciągnąć troszkę grosza). Reklamowałem stronę w adtaily, linkami no kombinowałem na różne sposoby, doszedłem do wyniku:

5,000 użytkowników i 55,000 odsłon miesięcznie (strona powstała w październiku).

Od tamtego czasu ruch utrzymuje się na stałym poziomie. 3 dni temu moja dziewczyna wpadła na pomysł żeby stworzyć "aplikację" dla dzieci o tym jaki prezent w tym roku dostaną na mikołaja, sceptycznie do tego podszedłem ale jednak w ciągu 2 godzinek zrobiłem wszystko według jej ustaleń. Zainteresowania do wieczora nie było prawie żadnego, następnego dnia po jednej reklamie w serwisie zapytaj.com.pl (target wiekowy użytkowników odpowiada mojemu serwisowi) statystyki nagle zaczęły rosnąć do rozmiarów :

20online , przy liczbie 50 online byłem w szoku, większego szoku doznałem jak po 5 godzinach ukazała mi się liczba 97 online.

Poprzednie dni to 120-170uu i 1300-2000 odsłon, ten dzień (1.12.2010) zakończył się ze statystykami 2480uu / 9133 odsłon

Dzisiejszy dzień 02.12.2010 był zaskoczeniem do potęgi wczorajsze ogromne odwiedziny powiększyły się jeszcze bardziej do rozmiarów:

5 852 uu / 21 777

Co przyniesie jutrzejszy dzień? Tego nie wiem, ale wiem już jedno że internet i gusta użytkowników potrafią mocno zaskakiwać.

I tutaj chciałbym zapytać was o opinię czy też spotkaliście się z aż tak ogromnym wzrostem popularności waszych serwisów?

Dla potwierdzenia przesyłam screen statystyk :

odslony.jpg

Jak potoczą się losy tej strony, zobaczę dzisiaj.

Gratuluje takiego wzrostu odslon :D mam nadzieje, ze serwery wytrzymaja.

co do wzrostu zainteresowania to w moim wypadku na jednym blogu zadzialal kiedys wykop effect (co ciekawe nie byl to zaden ekskluzywny kontent tylko linki do kilku filmow na YT). No ale oczywiscie skok nie byl tak duzy jak u Ciebie..

pozdrowienia.

googlerulz.

Gratuluję Ci wbicia się w ruchliwy temat.

Mimo to mam wrażenie, że ten post jest prowokacją i przede wszystkim został stworzony po to by pokazać adres strony i anchora :P

Mój tok rozumowania tej opowieści:

Robisz stronę w 2 godziny

Do wieczora nikt nie wchodzi

Następnego dnia wrzucasz adtaily (tak jakby to było gwarancją sukcesu)

I w ten sam dzień 2,5k uniq

Wczoraj 5k uniq

Autosurf czy przeinwestowałeś w adtaily? Teraz jestem sam na stronie ale pewnie Twój target w tej chwili jest w szkole :(

Ps. Nie idzie kliknąć w żadnego linka :D

Zrobiłeś błąd pisząc tu o swoim pomyśle i td

Daje 100 % ze już powstają takie same strony , tylko ludzi które to robią, maja wiedzę i narzędzia zęby zrobić to lepiej przynajmniej pod względem SEO.Zdziwisz się jak za niedługo zobaczysz napływ konkurencji w serpach.

To żadna prowokacja, nie chciałem tutaj się reklamować, bardziej pochwalić swoim zaskoczeniem.

W adtaily reklamy wykupowałem w październiku i wrześniu, przez co osiągnąłem +50k odsłon.

Takich pomysłów jest pełno, jest wiele takich samych stron, nie wiem czemu akurat ja jestem popularny ale cieszy mnie to.

Jeżeli będę miał konkurencję no cóż już ją mam, a jednak mam duży ruch.

Seo tutaj właśnie nic nie daje, cały ruch bierze się z publikacji na nk i facebooku.

Jest tutaj wielu specjalistów, więc może ktoś wie czemu publikując informacje w facebooku (a u mnie publikacja danego tematu jest z jednej podstrony) mam Ciągle tą samą informacje. Zmienia się ona dopiero gdy zaktualizuję link w facebook developer Url Lint ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności