Skocz do zawartości

Klient ciągle zapomina opłacić faktury.

Marcin1239

Rekomendowane odpowiedzi

Jakichś nagminnych przegięć z terminem płatności jeszcze nie doświadczyłem (7-12 dni co jest według mnie jeszcze dopuszczalne).

Dla mnie najbardziej denerwujące jest to, gdy klient się spóźni a mi kwota widniejąca na fakturze jest potrzebna "na wczoraj" np. na przelew za teksty, przedłużenie domeny itd.

Najważniejsze jednak, że kasa zawsze wpływa na konto :D

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Jeśli klient płaci od razu po przypomnieniu, to jest to idealna sytuacja. Pozazdrościć.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Właśnie o to chodzi, że klient jest całkiem w porządku, nie ma problemów z płatnościami tylko tyle ze za każdym razem muszę się raz upomnieć o swoje. I chyba podchodzi tak do wszystkich swoich kontrahentów, bo miałem taką sytuację, że nagle strona poleciała w wynikach o 30 miejsc. Patrzę co się dzieje i widzę że serwer od 3 dni nie odpowiada. Szybkie zbadanie sprawy i widzę że zwyczajnie nie opłacił faktury za domenę i firma gdzie miał wykupioną domenę go odcięła. Zadzwoniłem i powiedziałem że jak nie zapłaci firmie za domenę, to za tydzień odetną ją na amen, straci domenę i cały rok pozycjonowania pójdzie w piach i trzeba będzie kupić nową domenę i pozycjonować ją od zera. Od razu zapłacił za domenę.

Tak że gdybym mu nie uświadomił wagi problemu, pewnie straciłby domenę a jest to jego główne źródło klientów. Przykre jest, że pewnie kiedyś nie opłaci innej faktury, nikt mu nie przypomni i straci jeszcze więcej. Najbardziej mnie dziwi takie podejście do płatności, gdzie nie trzeba mieć dużej wyobraźni aby zobaczyć że najbardziej sam na tym może stracić.

Nudny jak czesanie owcy, ale za to darmowy, moderowany katalog stron. Zapraszam, łaaaa...

Jeszcze nie dość znudzony? Zobacz pijawki - ależ te przemiłe zwierzątka pomagają leczyć choroby! Słit focie pijawek included!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności