Skocz do zawartości

Moc wpisów w księgach gości

NaJedynce

Rekomendowane odpowiedzi

Info: 150 wpisów z ksiąg gości (około 80 z anchorem), domeny od 1997 roku (w tym .edu oraz .gov). PR każdej strony na której wpis został zaakceptowany od 1 do 6 (głównie 2-4).

Czas trwania: od 22 listopada po dziś dzień

Frazy: 3 frazy linkowane w jednym wpisie - trudna, średnia i łatwa.

Efekty:

W pierwszym tygodniu przyrost był spory, dużo linków wpadło, około 70, do dzisiaj (3 grudnia) bl = 190 (przypominam, że nie linkowałem niczym innym). PR wpisów jest spory, tak jak napisałem wyżej - wiek domen również bardzo atrakcyjny, do takich ksiąg linkują wiekowe strony i wiele z nich ma nadal dużą moc.

Oczywiście zalane spamem księgi gości starałem się omijać, zrobiłem listę i zacząłem linkować. Dodałem od razu 1 dnia 150 wpisów sądząc, że spory czas zajmie zaindeksowanie linków.

Efektami jako takimi również się rozczarowałem - pozytywnie. Fraza trudna obecnie jest na 24 miejscu i zbiera mi duży ruch na stronie (nawet 400-1000 uu, jak na takie miejsce to nieźle). Fraza średnia jest na 7 miejscu w G, również zbiera trochę ludzi, o dziwo najmniej konkurencyjna fraza stoi na 15 miejscu, powoli pnie się górę ale strasznie powoli.

Test trwa nadal. Dodam jeszcze linki z 50 linków .gov i .edu i postaram się opublikować efekty. Póki co są jeszcze w sieci księgi gości bez spamu, przekazujące nadal sporą moc dla witryny.

Witrynę podam na koniec testów. Czas trwania - jeszcze nie ustaliłem.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

Frazy polskie. Domena ma może z 2 miesiące, była czysta bez linków, nie była nawet zaindeksowana. Frazy oraz domenę opublikuje po zakończeniu testu, daty zakończenia jeszcze nie znam, zobaczymy. Księgi gości - mieszane.

Fakt faktem, trochę się zdziwiłem, że te starocie mają taką moc. Wywnioskować z tego można, że blogi DOFOLLOW również mogą mieć taką moc. Test zamierzam ponowić z nową domeną aby mieć bardziej miarodajne wyniki. Póki co jeszcze zbieram spis ksiąg (jeżeli ktoś jest zainteresowany takim spisem to pw). Zamierzam zaatakować jakąś bardziej "hardkorową frazę", zobaczymy co z tego wyjdzie.

Sorry za błędy składniowe w treści testu ale pisałem na szybko ;-)

ff11.jpg

Z tego co pamiętam, księgi miały moc w roku 2005+, później ludziki zaczęli je spamować i towarzysz G. przestał przekazywać moc z takich linków. Czyżby G. nawrócił się?

Przyznam, że w moim spisie, który wykorzystałem znikoma część była zaspamowana (może z 10 kg). O dziwo na spamach był PR czasami wyższy niż na zadbanych.

ff11.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności