Skocz do zawartości

Program do własnych zaplecza na Wordpress

d4mi4n18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem skrypt w php, który ułatwia dodawanie tekstów do swoich Wordpressów.

Polega na tym:

- dodajemy bloga ( wpisujemy dane do bazy) i wybieramy kategorię,

- otwieramy kategorię wklejamy tekst mieszarki i zaznaczamy, do których blogów ma być rozlosowane i dodane,

- artykuły są dodawane o losowej porze w losowy dzień w ciągu losowego tygodnia.

Jak oceniacie program? Przydatny troszkę?

ps. mieszarka radzi sobie z zagnieżdzeniami, znacznikami html, linkami

Pozycjonowanie Częstochowa - bezpieczne pozycjonowanie stron Częstochowa

Impulsik.pl - darmowy, moderowany precel

Katalog firm Częstochowa - katalog tylko dla Częstochowskich stron i firm ( ewentualnie okolice czyli śląsk )

Czy dobrze rozumiem, że program wymaga podania danych do bazy MySQL? Co za tym idzie działa tylko na blogach zainstalowanych na tym samym hostingu?

Czy źle zrozumiałem, a pisząc "wpisujemy dane do bazy" chodzi o wprowadzenie danych do logowania (login i pass) do skryptu?

Jeśli źle zrozumiałem i skrypt działa 'zdalnie' to naprawdę fajna zabawka i bardzo przydatna, chętnie bym skorzystał :jezyk1:

Pozdrawiam :)

Skrypt wrzucony na jeden serwer może dodawać do baz danych znajdujących się wszędzie, podajemy tylko host bazy, nazwę, użytkownika i hasło.

Co do Wordpress MU to jeśli budowa bazy się nie różni od tradycyjnego wordpress'a to nie będzie żadnych problemów.

Myślałem o czymś takim finalnie:

- logujemy się,

- mamy opcję: roześlij tekst | dodaj zaplecze | dodaj kategorię | pinguj blogi,

- każdy dodając wordpress wpisuje host,nazwę, użytkownika i hasło bazy danych,

- w widoku podkategorii wrzucamy tekst zaznaczamy, do których blogów ma być rozlosowany oraz od kiedy do kiedy ma być losowana data (można też ustawić standardowo tydzień),

- mogę jakieś statystyki dla poszczególnych zaplecz wprowadzić, czyli na przykład ilość zaindeksowanych.

Całość poprawek mógłbym wprowadzić powiedzmy do piątku - soboty.

Powiedzcie mi jak będzie lepiej?

- skrypt na moim serwerze i każdy może się zarejestrować (mała opłata miesięczna),

- skrypt udostępniany za niewielką kwotę

Katalog firm Częstochowa - katalog tylko dla Częstochowskich stron i firm ( ewentualnie okolice czyli śląsk )

W takim razie zapytam jaka według Was byłaby odpowiednia kwota:

- za wysłanie licencji skryptu do zainstalowania,

- za miesięczne korzystanie ze skryptu na moim serwerze

Skrypt wrzucony na jeden serwer może dodawać do baz danych znajdujących się wszędzie, podajemy tylko host bazy, nazwę, użytkownika i hasło.

Hmmm, nie wiem czy dobrze rozumiem, ale co w przypadku jak na hostingu jest zablokowana możliwość łączenia się z bazą z zewnątrz?

Hmmm, nie wiem czy dobrze rozumiem, ale co w przypadku jak na hostingu jest zablokowana możliwość łączenia się z bazą z zewnątrz?

Spotkałem się z takim problemem, wówczas należy ustawić w cPanelu host dostępowy do mysql

Spotkałem się z takim problemem, wówczas należy ustawić w cPanelu host dostępowy do mysql

A co z DA? W DA nie ma takiej opcji a hostingodawca nie zamierza tam grzebać.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności