Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony dla trudnych słów i fraz

Malina

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W sumie to tak co Ty rozumiesz przez trudne frazy? Podaj jakieś 3 przykłady trudnych fraz...

Zaplecza nie mogę pokazać, no ale po prostu jakbyś zakładał bloga z unikalnymi artykułami, w nich znajdują się linki do fraz, które pozycjonujesz i od czasu do czasu jakieś zdjęcia

W sumie to mi się wydaje, że tutaj jest mylone pojęcie pozycjonowania z wbijaniem PR, bo PR tak właściwie nie daje nic więcej jak tylko możliwości czerpania kasy z linków np. umieszczanych w stopce, bo po co Ci PR większy? Nie koniecznie trzeba mieć PR = 10 by mieć wysokie pozycje.

Tak jak piszą chłopaki PR to jedno a SERPy to drugie. Też się zapytam po co Ci PR skoro chcesz mieć wysokie pozycje? Ja mam stronę z PR0 która stoi wyżej na takie same frazy niż starsza strona z PR4. Jak widzisz PR o niczym nie świadczy.

Najlepiej by było jakbyś podał frazę, to wtedy można przeanalizować TOP10 konkurencji pod kątem metod pozycjonowania (tych widocznych) i coś można więcej rozmawiać. Alternatywa to przejrzenie google trends i google keyword tool external pod kątem doboru alternatywnych fraz które będzie łatwiej wbić w TOP (to tak dokładniej opisane to o czym pisali koledzy powyżej).

Podaj więcej danych to na pewno ktoś coś doradzi :)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Naprawdę trudną dla mnie jest fraza 'sklepy internetowe', próbowalem jakiś czas temu zaistnieć ze stroną dla tej frazy i odnoszę wrażenie, że tutaj musiałbym się wykosztować, darmowo chyba nie ma opcji znaleźć się na pierwszej stronie wyników wyszukiwania?

Obecnie interesują mnie frazy związane z kontami bankowymi 'konta osobiste', 'konta firmowe', 'konta bankowe'... etc.

W kwesti PR nie chodzi mi tutaj o wbijanie, ale o wskaźnik jakości.

PR 3 można osiągnąć stosunkowo łatwo, ale strona która ma PR 5 to już inna bajka (chociaż może to tylko bajka, mniej istotna rzecz).

Piszę i kiedy tak patrzę na te trudne frazy, może ktoś miałby możliwość (katalogi, precle, albo zaplecze) odpłatnie wesprzeć stronę (dużej kasy w tę stronę nie zainwestuję, ale coś mogę).

Trochę mnie to zniechęca, chociaż najbardziej chciałbym dojść do pozycjonowania, wysokiej pozycji we własnym zakresie.

Połącz się z Internetem: Design by Malina 

wolałbym wszystkego nie mieszać,

później boli głowa i kto wie co jeszcze :) ,

ale fachową literaturę i narzędzia warto byłoby poznać.

Możecie coś polecić?

"dobry sklep internetowy" to też jakaś alternatywa,

dla tego hasła wymyśliłem 'top sklepy', dawno nad tą stroną nie myślałem, ale zapewne będzie na pierwszy miejscu w wynikach wyszukiwania. Rzecz jednak w tym, że dla alternatywy nie ma dobrego efektu.

Połącz się z Internetem: Design by Malina 

@mmarek - oczywiście, że można, ale mi tam szkoda marnować domeny na spamy i tracić na nie czas, bo to i tak wyleci z indeksu, albo słabo się zaindeksuje, a już nie wspominając o wartości merytorycznej...

postawiony z glowa spam postoi i do przedluzenia

a poza tym wszystko zalezy na co sie nastawiasz - bo zaplecze musi na siebie zarobic

ladne strony dla ludzi warto linkowac z dobrych moderowanych katalogow, problem w tym ze teraz wiele dobrych seokow ma juz zalozone platnosci, katalogi lagaty stoja ladnie ale reszta w wiekszosci ma po 15-25 wychodzacych... czy dla takich katalogow warto sie produkowac, siedziec nad grafika i placic za odrebnie pisane unikalne teksty?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Tak, dla frazy 'konta osobiste' w top 10 nie ma rewelki, dwa największe portale finansowe, później jest już marnie, a dalej to robi się chała. Czy nie możliwym jest, aby wejść do czołówki wyników wyszukiwania?

Nie zapominaj że jest wiele technik pozycjonowania, których metod nie podejrzysz analizując BL z yahoo.

"dobry sklep internetowy" to też jakaś alternatywa,

dla tego hasła wymyśliłem 'top sklepy',

Tak jak pisałem wcześniej, przejrzyj narzędzia google pod kątem alternatywnych fraz

dobrych seokow ma juz zalozone platnosci, katalogi lagaty stoja ladnie ale reszta w wiekszosci ma po 15-25 wychodzacych...

Ja przeleciałem większość seoków przez ostatnie 2 tygodnie i b. dużo katalogów lagaty ma zniesione płatności w tej chwili :D

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności