Skocz do zawartości

Pytania początkującego

Nowy1945

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka pytań..

1. Chciałbym zacząć pozycjonować stronę, czy ktoś może mi podać listę katalogów..

2. Jak mam np. forum o grach to dodaje do wszystkich katalgów jak leci czy tylko do tej tematyki..?

3. Wiem że na początku nie dodaje się dużo linków do katalogów? Ile najlepiej dziennie ?

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ad 1. Tutaj jest lista: https://www.katalogiseo.info/

Ad 2. Do wszystkich ogólnotematycznych i oczywiście tematycznych, bo jak będzie tylko tematyka ślubna, to wiadomo, że nie...

Ad 3. Ja standardowo linkuje po 20 wpisów na główną domenę i masowo na zaplecza i nic się z nimi złego nie dzieje, ale można też i również po 20 na zaplecza, jak kto woli

Jest wyszukiwarka [szukanie zaawansowane] po prawej u góry to tam sobie wybierasz...

Zaplecza - takie mini strony zazwyczaj zaczynają się od 20 podstron z unikalną treścią po 1000 znaków lub więcej, zdjęcia itd. Po prostu powinny wyglądać jak naturalne strony, a nie robione pod śmietnik.

P.S.

Najpierw skup się na katalogowaniu, zaplecza to dopiero za jakiś czas, jak już strona będzie co nieco podlinkowana, bo na start to bez sens i więcej można zepsuć niż zyskać...

dodawaj nawet do 100 katalogów dziennie, jak tylko dasz radę ;) zanim moderatorzy wymoderują... zanim google zaindeksuje... nie ma obawy ;)

Dodawaj strony do wartościowych katalogów, do takich co mają dużo backlinków i duży site, bo to obecnie świadczy o mocy katalogu, ponadto unikaj katalogów, na których jest dużo linków do innych stron

Po to jest dział dla początkujących.

Zapomniałem dodać, że oczywiście te zaplecza, w artykułach powinny mieć linki na frazy, na które się pozycjonuje.

Na co zwracać uwagę?

Na ilość backlink, które ma dany katalog, im więcej tym lepiej, częściowo na PR - chociaż to nie jest jakiś konkretny wyznacznik.

Na pewno warto mieszać tytuły, tzn. na przykład raz używać "Fraza 1" a drugi raz "Fraza 2" itd.

Im więcej unikalnych opisów tym lepiej. W opisach mogą pojawić się słowa kluczowe, ale oczywiście nie jakaś nadmierna ilość.

No i najważniejszy szczegół! Czy katalog jest zaindeksowany. Można to sprawdzić wpisując w google, site:adres.pl po dwu kropku wpisać po prostu główny adres katalogu.

To chyba tyle, jak mi się coś przypomni to dopisze...

dodawaj nawet do 100 katalogów dziennie, jak tylko dasz radę ;) zanim moderatorzy wymoderują... zanim google zaindeksuje... nie ma obawy ;)

Dodawaj strony do wartościowych katalogów, do takich co mają dużo backlinków i duży site, bo to obecnie świadczy o mocy katalogu, ponadto unikaj katalogów, na których jest dużo linków do innych stron

Gdzie mogę znaleźć informacje o tym..?

Te poradniki w sumie były pisane hoho i jeszcze trochę temu, dzisiaj się nieco sytuacja zmieniła, w tym spisie katalogów co Ci podałem są wszystkie informacje zawarte, np.: PR:4 Google IP: 22400, BL: 53 Yahoo IP: 23033, BL: 33035

BL - backlink

PR - pagerank

itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności