Skocz do zawartości

Chcę wydać więcej a nie mogę

Elvis_2222

Rekomendowane odpowiedzi

Mam klika kampanii, z zawężeniem do 30 km w koło Gdańska. Chcę aby nasz serwis się wyświetlał na możliwie wszystkie frazy i na wszystkich stronach w adsense. Niezależnie od tematyki, część kampanii ma charakter ogólny,pasują do wszystkiego. Wychodzi jednak :

Kliknięcia 56

Wyświetlenia 102 266

CTR 0,05%

Śr. CPC 0,88 zł

Średni CPM 0,48 zł

Chciałbym aby schodziło z 2 razy więcej budżetu, ale przy wykorzystywaniu niskich stawek, bez atakowania konkurencyjnych fraz. Grzebanie w stawkach max jest bez sensu bo adwords od razu podwyższa stawki po każdej zmianie.

Pytanie:

Co zrobić aby się wyświetlać na możliwie max liczbie stron i na google.pl w adwords ?

Nie wiem jakich słów używasz a tym bardziej jakich tekstów, ale CTR masz tragiczny. Na pewno podzieliłbym frazy na grupy reklam. dostosował teksty reklamowe pod te grupy. Faktycznie są branże, gdzie ciężko uzyskać CTR np 5%, ale pomyśl ile lepiej by funkcjonowała kampania, gdyby osiągnęła chociaż 3% CTR.

Ciężko pisać jak u Ciebie mogłoby to się odbywać, ponieważ nie znam branży i co chcesz osiągnąć.

Tym bardziej mam pytanie po co Ci kilka kampanii?? Używasz na nich zupełnie innych fraz??

Mam klika kampanii, z zawężeniem do 30 km w koło Gdańska. Chcę aby nasz serwis się wyświetlał na możliwie wszystkie frazy i na wszystkich stronach w adsense. Niezależnie od tematyki, część kampanii ma charakter ogólny,pasują do wszystkiego. Wychodzi jednak :

Kliknięcia 56

Wyświetlenia 102 266

CTR 0,05%

Śr. CPC 0,88 zł

Średni CPM 0,48 zł

Chciałbym aby schodziło z 2 razy więcej budżetu, ale przy wykorzystywaniu niskich stawek, bez atakowania konkurencyjnych fraz. Grzebanie w stawkach max jest bez sensu bo adwords od razu podwyższa stawki po każdej zmianie.

Pytanie:

Co zrobić aby się wyświetlać na możliwie max liczbie stron i na google.pl w adwords ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności