Skocz do zawartości

Jakie domeny pod zaplecze?

superwieniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

rdw to chyba, krótko siedzisz w branży ;) jeszcze jakiś czas temu był ostry młyn z regionalkami, który później został wyprostowany (chociaż się nie przyznali, że coś poszło nie tak).

ja osobiście bym nie brał darmowych, i skupił się na tych najtańszych ale płatnych.

Trochę jednak siedzę, choć nie uważam się za wyjadacza. Miałem na myśli raczej to, że jeśli zbudujesz naprawdę wartościowy serwis i wszystko, co można mu zarzucić do domena regionalna to raczej niewiele. Ja w każdym razie nigdy na czymś takim nie straciłem. Możliwe, że lipne strony na regionalnych lecą szybciej i mają problemy, ale starałem się (niekoniecznie zawsze z sukcesem) stawiać raczej dobre strony ;)

Zresztą uważam, że w niektórych przypadkach regionalki są dobre- wszystko zależy od tego co i jak robisz, ale moim zdaniem, jeśli strona jest do niczego, można ją stawiać na dowolnej domenie, a i tak kiedyś weźmie w łeb (jak nie ten algorytm to inny za coś ją zetnie).

jeśli chcemy porządne zaplecze, muszą być też porządne domeny :)

Przecież na regionalnych też stoją porządne serwisy i nie ma z nimi problemów.

jednak na regionalne jednak bardziej wszyscy hmm- regionalne bardziej rzucają się w oczy

sam moderując moje katalogi, strony na domenach regionalnych sprawdzam dokładnie- bo tam jest najwięcej zaplecz

Miałem na myśli raczej to, że jeśli zbudujesz naprawdę wartościowy serwis i wszystko, co można mu zarzucić do domena regionalna to raczej niewiele

Poprzeglądaj sobie tematy z czasu banowania regionalek to zrozumiesz swój bład. Leciały strony firmowe, a co dopiero jakieś "tematyczne" zaplecza. Jeżeli budujesz naprawde wartościowy serwis, inwestujesz w teksty i linkowanie to nie pakujesz go na regionalke. Kilkanascie tekstów + linki z rumaków, scrapeboxów i innych dodawarek nie czynia serwisu wartościowym, ale oczywiście jak my postawimy taki serwis to jest wartościowy, a jak konkurencja to spam. Pozycjonowanie = hipokryzja.

Miałem na myśli raczej to, że jeśli zbudujesz naprawdę wartościowy serwis i wszystko, co można mu zarzucić do domena regionalna to raczej niewiele

Poprzeglądaj sobie tematy z czasu banowania regionalek to zrozumiesz swój bład. Leciały strony firmowe, a co dopiero jakieś "tematyczne" zaplecza. Jeżeli budujesz naprawde wartościowy serwis, inwestujesz w teksty i linkowanie to nie pakujesz go na regionalke. Kilkanascie tekstów + linki z rumaków, scrapeboxów i innych dodawarek nie czynia serwisu wartościowym, ale oczywiście jak my postawimy taki serwis to jest wartościowy, a jak konkurencja to spam. Pozycjonowanie = hipokryzja.

Owszem, pakuję na regionalkę, jeśli wynika to ze specyfiki mojej działalności. Gdybym np. miał firmę budowlaną i działał tylko w jednym mieście, rozważałbym regionalne- oczywiście nie z założeniem tylko i wyłącznie, ale bym rozważył. Pod pojęciem wartościowego serwisu chyba rozumiemy to samo, za to różnimy się podejściem.

Jeśli spytałbyś mnie o zdanie, odpowiedziałbym, że to dobrze, że leciały zaplecza, bo na pewno sam wiesz, jak wygląda większość z nich- uczciwie zapracowały na bana. A że przy każdym algo dostaje się pewnej części wartościowych stron- pech, nie przeskoczysz.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

domeny EU jeśli postawić na nich typowe "spamy" częściej są banowane. Sprawdziłem to sam na 500 domenach .eu, Może to dla tego że kiedyś te domeny byli po 1zl i odnowienie 20 zł. Na "wartościowe" zaplecze nadają się ale "spamy" przynajmniej ja nie stawie. Oczywiście minusem jak i każdej domeny globalnej to płatne ukrywanie danych WHOIS również osób prywatnych.

jeśli postawisz wartościowe zaplecze to nie będzie problemu żeby ono zarobiło na domenę oraz hosting. Więc nie ma co żałować kasy. Ja stawiam na plki ;)

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności