Skocz do zawartości

Pozycjonowanie Domeny czy Subdomeny

Marek Lagel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od niedawna zainteresowałem się tematyką Pozycjonowania .. :D))))

Chciałbym rozpocząć swoje działania, ale już pojawił się malutki problem - pewnie z Waszą pomocą szybko uda się go rozwiązać .. ;)))))

Prowadzę swoją Galerię Fotografii: www.MarekLagel.pl

Niedawno uruchomiłem podstronę w subdomenie .. www.FotografiaSlubna.MarekLagel.pl .. :P)))) .. Strona ta informuje o mojej ofercie Fotografii Ślubnej .. :))))) .. Natomiast strona główna .. www.MarekLagel.pl .. jest ogólnie o mnie i mojej Fotografii .. :P))))

Pytanie brzmi następująco .. :)))))

Jeśli chciałbym wypozycjonować stronę ...www.FotografiaSlubna.MarekLagel.pl ... to lepiej jest pozycjonować ją jako subdomenę .. czy wykupić dodatkową domenę np. .. www.pieknyslub.pl .. i przekierowanie zrobić .. na www.FotografiaSlubna.MarekLagel.pl ... ???

Zaznaczam .. czytałem podobne wątki i wiem, że najprościej byłoby wypromować domenę .. www.MarekLagel.pl .. jednak wolałbym całą energię ... kupon adwords 250 zł + doładowanie 250 zł .. władować w swoją ofertę Fotografii Ślubnej .. :))))

Ciekaw jestem Waszych wypowiedzi ... :)))))

Z mojego punktu widzenia można ją pozycjonować, owszem, tylko, czy z sensem jest dawanie od razu przekierowania to nie jestem pewien, bo nigdy takiej nie pozycjonowałem, ale wydaje mi się, że powinno być z początku zdjęte.

Teoretycznie da się wypromować każdą stronę, nawet podstronę serwisu, byleby tylko prowadziło do niej odpowiednio dużo linków i była odpowiednio zoptymalizowana pod to, co chcesz osiągnąć.

https://www.polecam-SuperUdanaFotografiaSlubna.MarekLagel.pl tak klienci na pewno zapamiętają url.

Strona jest nieczytelna, kolory pogrzebowe, o gołych du***h nic nie powiem, linki nie wiadomo dokąd i te podkreślenia...

PS

www.FotografiaŚlubna.mareklagel.pl nie równa się www.FotografiaSlubna.mareklagel.pl

P.P.S. Zamów stronę.

Strona jest nieczytelna, kolory pogrzebowe, o gołych du***h nic nie powiem, linki nie wiadomo dokąd i te podkreślenia...

Nie prosiłem o analizę strony. Wiem, że strona nie jest najwyższych lotów. Pytałem tylko o pozycjonowanie subdomeny - nie słyszałem aby kolory strony wpływały na lepsze efekty pozycjonowania ... :D

napisałeś że chcesz się skupić na danej gałęzi fotografii więc najlepiej będzie kupić domenę .pl z łatwą do zapamiętania nazwą. Postaraj się żeby wystrój witryny był o kilka poziomów wyższy od tego co teraz masz na stronie domowej, jeśli chcesz zrobić stronę samemu to masz mnóstwo darmowych i dobrych szablonów dla galerii na silniku Wordpressa.

https://www.reencoded.com/2009/04/05/26-fre...gallery-themes/

https://blogs.sitepoint.com/2009/05/16/20-g...gallery-themes/

itd. - resztę znajdziesz w Gugielu

jest na forum kilka osób z takimi stronami w stopce więc może założycie temat i powymieniacie się informacjami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności