Skocz do zawartości

Linki z tego samegi IP

fotolukasso

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w natrafiłem na bogate teorie o tym jak należy budować zaplecze pod stronę.

Link do mojej strony o fotografii ślubnej mam na kilku stronkach które prowadziłem. Niestety, jakoś mnie dziś tknęło żeby sprawdzić ich IP i wszystkie stoją na jednym.

Wykupowałem je w jednej formie zanim jeszcze doczytałem się wielu ciekawych rzeczy na tym forum.

MOJE PYTANIE:

Czy faktycznie dla googla strony które linkują do Ciebie z tego samego adresu IP to są zdecydowanie mało wartościowe?

Czy Wasze projekty faktycznie są stawiane na hostingu w firmach które oferują pakiety równych adresów IP dla konta?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

1. Są mniej wartosciowe niż te z roznych IP ale wiecej niz te same linki z tej samej www + tego samego serwera.

Skąd to wiesz? Podaj konkretne argumenty, że są bardziej wartościowe.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

Chyba że pracujecie w google :) i to najlepiej w stanach :P .

Ta teoria która przytoczylem pochodzi od osob siedzących w SEO - nie prowadzilem żadnych badan na ten temat.

Na chlopski nawet rozum biorąc strona ze 100 blami z roznych serwerow , roznych stron bedzie niosła wiecej soku niz 1000 blow z 10 stron.

Na przykladzie plotki - plotka to plotka ale zawsze bardziej wierzymi wersji ktorej uslyszelismy z wielu niezaleznych źródeł.

Pozdrawiam.

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Czy Ty sobie jaja robisz? W Google pracuje tysiące osób jak nie setki tysięcy i myślisz, że każdy kto tam pracuje ma swobodny dostęp do algorytmu Google? No tak... przecież tam z każdego biura idą strzałki z napisem "do algorytmu Google w lewo". Proszę Cie...

Po drugie. Ile "osób siedziących w SEO" tyle poglądów. Ja mogę powiedzieć, a raczej w tej chwili napisać, że siedzę w SEO a twierdzić, że moc linków z jednego adresu IP jest identyczna jak w przypadku stron z różnych IP.

Jakbyś słyszał coś od siedzących w SEO to byś również wiedział, że nie chodzi tutaj o moc strony a ogólną moc IP, ponieważ w chwili gdy na danym IP jest tysiąc spamów w tym 400 zbanowanych domen to wiadomo, że z takiego IP jakiejkolwiek strony byś tam nie postawił moc będzie marna.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

Czy Ty sobie jaja robisz? W Google pracuje tysiące osób jak nie setki tysięcy i myślisz, że każdy kto tam pracuje ma swobodny dostęp do algorytmu Google? No tak... przecież tam z każdego biura idą strzałki z napisem "do algorytmu Google w lewo". Proszę Cie...

Po drugie. Ile "osób siedziących w SEO" tyle poglądów. Ja mogę powiedzieć, a raczej w tej chwili napisać, że siedzę w SEO a twierdzić, że moc linków z jednego adresu IP jest identyczna jak w przypadku stron z różnych IP.

Jakbyś słyszał coś od siedzących w SEO to byś również wiedział, że nie chodzi tutaj o moc strony a ogólną moc IP, ponieważ w chwili gdy na danym IP jest tysiąc spamów w tym 400 zbanowanych domen to wiadomo, że z takiego IP jakiejkolwiek strony byś tam nie postawił moc będzie marna.

Aż tak Cie uraził ten mały żart? Może powinienes zabrać sie za coś spokojniejszego np. szydełkowanie :) - a tak na poważnie dziwi mnie to że odebrałes to na poważnie. Algorytm google jest zmieniany reguralnie dlatego praca takich jak Ty czyli ' siedzących w SEO' jest trudna, utrudniona. A jednoczesnie jest na nią popyt bo słowka spadają :P.

To jest Twoja opinia i ją szanuje. Swojej opini nie wyssalem z palca a od kilku osób które tak samo jak Ty nie mogą podeprzeć jej zadnymi dowodami - wiec dalsza dyskusja raczej nie ma sensu :) Nie sadzisz ? :)

Piszesz to " Jakbyś słyszał cos od siedzacych w SEO " - napisałem że w poscie powyzej że tak jest wiec czego nie rozumiesz ? :)

Głupotą byłoby sądzenie iż np. to że wiekszosc moich BLów ( lub zaplecza w przypadku SEO_pl ) jest hostowana na serwerze hostgator ( wieksza serwerownia ) wraz z innymi stronami 'spammerskimi' wpływa na jakość backlinkow. Google nie jest na tyle ograniczone i wie i nie liczy takich rzeczy na które nie mamy wplywu.

Gwoli ścisłosci , nie mam zamiaru wprowadzac nerwowej atmosfery na forum. Powinnismy wymieniac nasze poglady po to aby rozwijac sie i pomagać na wzajem a nie atakowac textami typu .. " CZY TY SOBIE ZARTUJESZ" :P

Pozdrawiam

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Spoko jest, nie atakuje Ciebie. Nie cytuj niepotrzebnie, bo dostaniesz warna.

Cytuje bo mówie do Ciebie a Twoj post poprzedzaja inne posty. Proboje trzymac sie tematu wiec to nie jest niepotrzebne drogi kolego.

@ arnold44 - zgadzam sie lecz oni tez nie przeprowadzili badania na ten temat , wiec nadal opieramy sie na domyslach tyle ze w tym przypadku na domyslach i doswiadczeniu ' grona osob ktore maja kilkuletnie doswiadczenie w pozycjonowaniu'. I byloby to prawda gdyby nie to iż co pewien okres czasu algorytm google sie zmienia :) Wiec w przeszlosci moglo to byc prawda - juz jest inaczej - całego google ;)

PgJ4c.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności