Skocz do zawartości

Długi anchor i jego moc pozycjonująca

BrzekuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Szanowni Panowie SEO Masterzy. Przy moim ostatnim pytaniu z gatunku dla początkujących dostałem od was całą masę porad i pomocnych uwag. Korzystając z waszej dobrej woli chciał bym zawrócić wam głowy jeszcze raz jeśli można ? :-)

Interesuje mnie czy umieszczanie w anchorze np. dwóch fraz kluczowych nie osłabia jego mocy pozycjonującej w jakimś dużym stopniu.

Dokładnie chodzi o to że chcę swoją stronę pozycjonować na 2 frazy kluczowe, jedną bardziej ogólną a drugą mniej popularną i czy dodawanie linków w stylu:

"<a href="strona www">fraza kluczowa1, fraza kluczowa2</a>"

nie osłabia w jakimś znaczącym stopniu jego mocy pozycjonującej ? czy jest to w miarę możliwości dobry sposób na pozycjonowanie się na oddzielne frazy ale pokrewne pod względem branży.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i za poświęcony czas.

Pozdrawiam,

Daniel

"<a href="strona www">fraza kluczowa1, fraza kluczowa2</a>"

wyszukiwarki traktują to jako jedną frazę: "fraza kluczowa1, fraza kluczowa2", a nie sądzę, żeby o to Ci chodziło.

lepiej jest ustawić to w automacie lub semiautomacie tak:

"<a href="strona www">{fraza kluczowa1|fraza kluczowa2}</a>"

dymna.jpg

Tak jak wyzej zadziała tylko i wylacznie w automacie ktory bedzie obsługiwał spin anchor text. Manualnie jak dodajesz to "<a href="strona www"> fraza kluczowa2</a>" "<a href="strona www2"> fraza kluczowa2</a>" - obok siebie albo na zmiane.

Powodzenia!

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Dzięki serdecznie za pomoc.

Ale powiem szczerze, że tym samym się załamałem. Dodałem w ten sposób około 200 linków w katalogach do swojej strony. W tym sporo płatnych.

Powiedzcie mi czy linki które dodałem w ten sposób: "fraza kluczowa1, fraza kluczowa2" mają jakąś moc pozycjonującą dla wybranej frazy np. tej pierwszej czy liczą się tylko wtedy gdyby ktoś wpisywał cały tekst w google.

Jeśli tylko wtedy to można powiedzieć, że to pieniądze i czas wyrzucony w błoto :) człowiek zawsze uczy się na błędach niestety...

szkoda również zmarnowanych wpisów bo nie da się 2 razy dodać tej samej strony do tego samego katalogu a to razem 200 zmarnowanych katalogów by było a starałem się przebierać je jakoś :D

W takim razie czy ma sens różnicowanie anchorów w ten sposób że dla przykładu jeśli pozycjonował bym słowo "malarz" to daję na zmianę anchory raz "profesjonalny malarz' innym razem "najlepszy malarz" itd ? wyczytałem gdzieś że tak trzeba robić i chcę się upewnić.

Jeszcze raz serdecznie wam dziękuję.

Pozdrawiam,

Daniel

Jeżeli dodawałeś stronę do SEOKatalogów i wcześniej się zarejestrowałeś to masz możliwość edycji wpisu.

W takim razie czy ma sens różnicowanie anchorów w ten sposób że dla przykładu jeśli pozycjonował bym słowo "malarz" to daję na zmianę anchory raz "profesjonalny malarz' innym razem "najlepszy malarz" itd ? wyczytałem gdzieś że tak trzeba robić i chcę się upewnić

Ma sens dlatego, że zróżnicowanie anchorów powoduję u wujka Googla większą naturalność, większe zaufanie.

Choć ja jedną stronę pozycjonowałem na jeden anchor i nic się nie stało. Nie było to pozycjonowanie na dużą skalę. Może dlatego strona dalej jest wysoko w google.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Mozna powiedziec, ze raczej straciles ten czas / pieniadze. Lepsze by byly efekty jakbys w anchorze mial tylko 1 fraze na ktora pozycjonujesz. Oczywiscie takie cos jak zrobiles zawsze cos tam daje, Google wylapie sobie poszczegolne slowka/frazy, ale nie jest to tak skuteczne jakbys stosowal na zmiane tylko 1 fraze.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Liczę na to, że google weźmie to trochę tak jak różnicowanie wpisów i wyłapie chociaż część tych fraz kluczowych.

Niestety we większości katalogów się nie rejestrowałem więc nie mogę już zmienić wpisów.

Teoretycznie chyba jedyną możliwością na dopisanie się do tych samych katalogów była by zmiana domeny ale to niestety nie wchodzi w rachubę. Szkoda.

Dobrze, że mnie oświeciliście bo każdy kolejny dzień tak naprawdę powodował by coraz większe straty.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam,

Daniel

Masz rację ale szkoda i tego :-) poza tym mnie jako początkującego każdy dodatkowy, poprawny wpis cieszy zwłaszcza, że więcej sposobów na zdobywanie pozycji w google narazie nie znam i nie chciał bym marnować żadnego wpisu.

Wysłałem maile do wszystkich katalogów które potwierdziły mi wpisy, do reszty będę sukcesywnie dosyłał i składam tu wielkie podziękowania dla właścicieli bo już z co najmniej kilku natychmiastowo odpowiedzieli że wpis został zmieniony. Bardzo dobre i życzliwe podejście do tematu.

Chciał bym jeszcze zapytać odnośnie różnicowania wpisów: to jeśli pozycjonuje się frazę np: psy i chce się ją różnicować np: psy rasowe, psy obronne itp. to czy ma jakieś znaczenie gdzie dopisujemy te dodatkowe słowo ? czy musi być ono po frazie kluczowej czy może być np przed: jako rasowe psy, obronne psy itp.

Przepraszam że tak męczę ale chcę się upewnić bo to niebywale istotna kwestia.

Pozdrawaim

Jeszcze raz dziękuję :-)

miałem do tej pory zły tok myślenia o frazach kluczowych, myślałem że dla google linki psy i psy rasowe są bardzo podobne, tu i tu jest słowo psy a rasowe to tylko urozmaicenie a z tego co wszyscy mi tłumaczą wynika, że dla googla fraza psy i psy rasowe to zupełnie 2 odmienne sprawy i jedna nie wpływa pozytywnie na drugą podczas wyszukiwania tylko traktowana jest całkiem oddzielnie.

Pozdrawaim, Daniel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności