Skocz do zawartości

Page ranku nagle spadł...

davebream

Rekomendowane odpowiedzi

to normalne... poza tym nie należy przywiązywac się do zielonego paska.

Możliwosci jest wiele: domena straciła na wartości w oczach google, źle linkowana, po prostu google uznało że Ci się page rank nie należy...

Może zbyt mało linków do niej prowadzi stąd spadek, może używałeś SWLi, może SWL był zainstalowany na twojej stronie, może masz za dużo linkow wychodzących, może to kara za złe linkowanie...

Bez adresu strony nie można wiele powiedzieć a przyczyn można wymieniać w nieskończonność.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

hmmm...

pod konkretnymi frazami pozycja nie spadła. Przez wiekszość czasu strona było pozycjonowania ręcznie, ostatnio od tygodnia pozycjonuje ja publiker, 4-5 linkow dziennie. Strona pozyconowana chyba od 2 lat (od niedawna dopiero ja to robie). Z SWLi nigdy nie korzystalem.

to nei ma znaczenia ... po prostu odebrano Ci zielony pasek. wyjscie - dalej linkuj i buduj rating dla tej strony.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Witam. Pozycjonuje pewną stronę na której jakiś czas temu osiągneliśmy Page Rank 3 ( jakies 5 miesiecy temu). Teraz sprawdzam, wszedzie mi wyswietla Page Rank 0. Jak to mozliwe? jeszcze miesiac temu byl 3.

Sprzedawałeś publicznie linki na tej stronie (na allegro, publicznych forach typu PiO - podając w tekście postów link do strony)? Mi jakiś czas temu wyzerowali PR, i według moich hipotez na 90% z powodu sprzedaży linków na Allegro (wszystkie inne czynniki, typu linkowanie, aktualizowanie strony itd. były bez zmian; wystawiłem dwie aukcje i po około miesiącu zaliczyłem PR0 ;) ). Tyle jeśli chodzi o możliwość wyzerowania PR, natomiast jeśli chodzi o samo pozycjonowanie to tak jak koledzy wyżej pisali = sam wskaźnik PR nie ma większego znaczenia na pozycję strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności