Skocz do zawartości

ile czasu i z jakimi wiąże się kosztami wypozycjonowanie strony pod słowo kluczowe...

Rekomendowane odpowiedzi

To czy jest coś więcej czy też nie jest nie istotne w momencie jeśli nie jest to podane wraz z ceną. Za wepchnięcie i utrzymanie w top10 jednej frazy to całkiem sporo jak na początek, a o tym było w temacie :) Oczywiście mówię ze swojej perspektywy. Jeśli dotyczyło by to większej firmy 2000-3000zł nie uważał bym że to wygórowana cena :) ale tu już w gra wchodzą większe kampanie

tak czy inaczej jeśli chodzi o mnie jestem w stanie zapłacić na początek ok 150zł miesięcznie za jedna mocną frazę i dwie z dobrymi perspektywami ;) Jeśli mam mocno zaburzony obraz to proszę naprostujcie mnie ;) nie wydaje mi się jednak żeby przy mojej stronie było dużo pracy dla doświadczonego pozycjonera traktującego mnie tylko jako dodatek i kieszonkowe.

Niebanalna fotografia ślubna Wrocław, okolice, cała Polska. Odwiedź stronę fotografa ślubnego!

Chcesz więcej za mniej? Sprawdź moje promocje ślubne!

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proponuje kierować wyceny na PW a nie zaśmiecac topic.

Co nie zmienia faktu iż czasami lepiej zaplacic troche wiecej by uzyskac efet niz oszczedzac a na dłuzsza skale stracic.' Nosz kurde mogłem dołozyc te 100 i miec jakis efekt a tak za 200 nie mam nic' - cos w tym rodzaju :)

Powodzenia

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Nie cytuj bez potrzeby

noone

Z drugiej strony jeśli będę miał szybki, krótkotrwały efekt, to da mi to szanse podpisać kilka umów i w tedy po 2/3 miesiącach osoba która będzie się zajmowała moja stroną dostanie drugie tyle, a z czasem może i więcej.

Nie mam zamiaru ustalać sztywnej granicy cenowej i czasowej. Wolę po prostu już coś robić niż odkładać na droższą usługę :) na razie mój budżet jest taki jak napisałem, za miesiąc dwa może uznam że opłaca mi się go zwiększyć. Za pół roku na pewno tak uznam :)

Niebanalna fotografia ślubna Wrocław, okolice, cała Polska. Odwiedź stronę fotografa ślubnego!

Bez urazy Dariusz i z całą sympatią ale wiesz ilu takich ludzi jest? Wszyscy planują.. planuja wylozyc jak najmniej narazie a potem ... a potem dadza wiecej.. potem.

Wyloz 50-100zl miesiecznie teraz. Mozesz juz mi wyslac na konto a ja za te 50-100zl zrobie tak zeby bylo 'COS' widac - te cos nie podniesie Twoich SERPow a Twoja kasa pojdzie na marne. Poczekaj miesiac - wyloz 300zl za ten miesiac - lepiej na tym wyjdziesz bo praca ruszy i SEO guy bedzie zadowolony bo ma kase i Ty bo widzisz wyniki a tak to wszyscy sie beda irytowac - SEO guy że go opierd...sz a Ty że nic sie nie dzieje w SERPach. Lose Lose sytuacja. Make it Win Win :)

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Nie cytuj bez potrzeby

noone

Nie da się ukryć że w tym też jest sporo prawdy. Jednak zawsze można podpisać umowę?

Jeżeli mam konkretnie doradzić w Twoim przypadku to bym zrobił tak:

Wrzuć kasę w całości w adwords na pare miesięcy (w tej branży najbliższe 4 miesiące będą kluczowe w podpisywaniu umów). Przez ten czas pododawaj się do wszystkich darmowych portali ślubnych które na wszystkie frazy będą w TOP20, czytaj fora i wypowiadaj się (często ludzie tylko przez fora szukają fotografów a nie sami latają po necie). Równolegle z tym skataloguj swoją stronę, napisz albo zleć napisanie kilkudziesięciu precli, pozakładaj parę stron w subdomenach darmowych (związanych z foto i ślubami) i powrzucaj tam linki do Ciebie. I cały czas czytaj to forum i analizuj podrzucane tu pomysły pod kątem zastosowania u siebie. Za te 4-5 miesięcy jak "kurz opadnie" w kwestii rezerwacji, zobaczysz na jakie pozycje uda Ci się wskoczyć. Jak będzie mało to trzeba będzie się mocno zastanowić co dalej albo coś zlecić za kasę. Te czynności które zrobisz (katalogowanie,precle, subdomeny) w żaden sposób nie zaszkodzą późniejszemu pozycjonowaniu, pod warunkiem że będziesz je robić z "ogólno przyjętymi standardami" :).

Jak patrzę na TOP10 w tej frazie to 4 strony ma mniej niz ok 100 backlinków z yahoo, więc wejście w TOP10 nie powinno być trudne. Oczywiście jeszcze jest kwestia jakości tych linków, ale tego już nie chciało mi się analizować ;)

Branża ślubna a w niej fotografowie jest o tyle dobra, że klient wyszukujący frazę nie zatrzymuje się na pierwszym wyniku. Ogląda się dużo dużo dalej niż top10 (przynajmniej w kwestii samochodów, zdjęcia wg mnie będą się tym samym charakteryzować).

Zaraz pewnie ktoś powie że głupoty gadam, ale to normalne, ile ludzi tyle zdań. Najlepiej napisać "daj 500zł to ci powiem co zrobić", ale ja uważam że forum powinno służyć nie tylko zarabianiu kasy, ale też dzieleniu się wiedzą. :)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Teraz jest przestój w branży, więc to idealny moment na jakieś SEO.

Przestój w branży? Przestój w zleceniach a burza w rezerwacjach :) Chociaż masz po części rację. Do świąt będzie przestój, po świętach ilość odwiedzin na stronach wzrasta o 300-400%

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności