Skocz do zawartości

Moc linków z domen .gov i .edu

NaJedynce

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@NaJedynce: Moim zdaniem (ale ja sie nie znam) stronka z poczatku dostanie kopa i authority z tych .edu i .gov ale to tylko na poczatku (newbie bonus) a potem poleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeci.

Dlaczego ? Zastanow sie sam: czy to wyglada na naturalne linkowanie ? Google "pomysli": Calkiem nowa strona i dostaje o tak sobie na dzien dobry 50 linkow od .edu i .gov ? A to niby dlaczego ? Co na tej stronie moze byc tak waznego ??

Jesli zostanie na tych 50 linkach i nie dodasz zadnych innych linkow aby stworzyc mix to tak jak pisalem wyzej raczej slabo to widze. No ale tak jak juz pisalem to tylko moje zdanie a ja sie nie znam :P

Zastanow sie sam: czy to wyglada na naturalne linkowanie ? Google "pomysli": Calkiem nowa strona i dostaje o tak sobie na dzien dobry 50 linkow od .edu i .gov ? A to niby dlaczego ? Co na tej stronie moze byc tak waznego ??

:P A to niby dlaczego by nie?:) Czemu to ma nie wyglądać na naturalne linkowania? Raz możesz dostać 100 linków na dzień innym 2 inny 0 a czy naturalnie jak ktoś linkuje to co dzień taką samą ilość itp:)

Zastanow sie sam: czy to wyglada na naturalne linkowanie ? Google "pomysli": Calkiem nowa strona i dostaje o tak sobie na dzien dobry 50 linkow od .edu i .gov ? A to niby dlaczego ? Co na tej stronie moze byc tak waznego ??

:) A to niby dlaczego by nie?:) Czemu to ma nie wyglądać na naturalne linkowania? Raz możesz dostać 100 linków na dzień innym 2 inny 0 a czy naturalnie jak ktoś linkuje to co dzień taką samą ilość itp:)

Domena zapewne .pl, tresc zapewne po polsku i strona dostaje od razu po pojawieniu sie w internecie 50 linkow nie z innych domen .pl ale z .gov/.edu ktore zazwyczaj linkuja tylko inne .gov i .edu. No faktycznie wyglada to naturalnie....... :P

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W ogóle nie miałem czasu na jakąkolwiek wcześniej odpowiedź, test oczywiście nie upadł.

Do tej pory poszło około 200 linków ze 150 IP i efekty są powiem szczerze zadowalające, jednak co mnie najbardziej dziwi to, to że

- fraza łatwa po wzbiciu się na top2 po około tygodniu spadła na miejsce 10 i utrzymuje się. Staram się linkować, mam nadzieje, że coś pomoże.

- fraza średnia plącze się w top3 zbierając nawet ładny ruch na zapleczówke ;-)

Mam jeszcze drugie tyle nowych domen .gov i .edu, zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj zalinkuje na wszystkich 2 frazy i zobaczymy jakie efekty to przyniesie.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
- fraza łatwa po wzbiciu się na top2 po około tygodniu spadła na miejsce 10 i utrzymuje się. Staram się linkować, mam nadzieje, że coś pomoże.

na Jedynce jesli linki z blogów to normalna sytuacja. Wróci w końcu na pozycje. Ja obserwuje duży wzrost, spadek i wolniejszy powrót.

Przykład jednej frazy pozycjonowanej w podobny spoób (wysoki pr, blogi, ręcznie ok 300 linków), fraza zwiazana z marketingiem TOP 6 po 2 tyg spadek top 19 i dzis (2 misiące poźniej TOP 10) - nie linkowałem już pózniej.

• 2 miesiące temu...

cały test jest dobrą reklamą sklepu z linkami (dodam, że bez konkretnych danych: średniotrudnafraza, łatwafraza) : ) pozdrawiam autora : ) aha - i inwestujcie w linki edu i gov

oczywiście zdaję sobie sprawę z mocy, ale nie mogłem się powstrzymać ; )

Najlepsi blacharze i lakiernicy w stolicy? Wysokiej klasy warsztat lakierniczy godny polecenia?

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

Fakt reklama niezła, niestety ja się dałam na nią nabrać i żałuję tego.

Kupiłam na próbę dwa linki z PR7 napisałam im że to na próbę jak bedzie wszystko ok to wezmę duży pakiet linków.

Całe szczęście że wziełam tylko dwa na próbę a nie pakiet bo bym dużo więcej kasy wyrzuciła w błoto bo inaczej tego nie można nazwać.

Linki zostały umieszczone obydwa w jednym komentarzu na podstronie z PR7, po dobie czy dwóch zaglądam na tą podstronę i widzę że komentarza z moimi linkami już nie ma.

Więc piszę do nich i taką oto odpowiedź otrzymałam "Nie gwarantujemy ile czasu linki pozostaną umieszczone na stronie, jest to serwis zewnętrzny."

Mało tego do tej pory nie umię się doprosić o fakturę, którą powinni mi bez moich przypomnień wysłać bo przy zamawianiu zaznaczyłam że chcę fakturę i dostali wszystkie dane do wystawienia jej.

Zdecydowanie nie polecam, chyba że ktoś cierpi na nadmiar gotówki... cieszę się tylko że nie wziełam od razu dużej ilości linków z wysokim PR i z edu, bo linki na dobę czy dwie to nie ma najmniejszego sensu...

Tanio ubrania ciążowe w Bielsku-Białej Odzież ciążowa bielsko polecamy: spodnie ciążowe, sukienki ciążowe oraz inną odzież ciązową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności