Skocz do zawartości

Linkor / Linkuj

mfrack

Rekomendowane odpowiedzi

Równo tydzień temu wyrzuciłem kilka stron z linkor i linkuj. Zmniejszyłem przez to ilość punktów z ponad 120 000 na około 35 000 w obu przypadkach. Statystyki serwisów, do których prowadziły linki rotacyjne pozostały bez zmian, na tym samym poziomie co po update 16.10. G olał totalnie taką zmianę, statystyki i pozycje takie same. Jeszcze na początku października takie działanie wymaglowałoby ostro wyniki (oczywiście na -). Wygląda mi to na definitywny koniec rotatorów.

może konkurencja na tyle słaba, że te 35k punktów daje to samo?

98150[/snapback]

Obstawiane hasła EN i PL miały minimum kilkaset tysięcy result w G, spora część nawet kilka milionów. Na hasła z mniejszą ilością wyników serwisy wchodziły same. Po odjęciu punktów wszystko bez zmian.

Nie zgodze sie, ze linki rotacyje nie dzialaja. Ja korzystam z https://www.linkor.pl i dziala super (linkuj u mnie wogole nie dziala). Najlepszym dowodem sa pozycje jakie trzyma Linkor w Google.

#4 na pozycjonowanie

#2 na reklama

Wszyscy wiemy, ze sa to dosc ciezkie slowa. Same linki to nie klucz do sukcesu w Google. Dodatkowo nalezy posiadac unikalna tresc strony, dobrze zaplanowany anchor text linkow itd.

Obstawiania slow EN lub w innym jezyku niz PL to bezsens. Google potrafi robic geo-targeting linkow i obnizy pozycje w swiatowym indexie dla slow, ktore maja linki tylko z PL.

Linkor.Open - Tylko to działa w Polsce na Google/Onet. Polecam.

Ja korzystam z https://www.linkor.pl i dziala super (linkuj u mnie wogole nie dziala).

Ciekawa sprawa, ale mialem swego czasu identyczne odczucia, 50k punktow w linkuj nie mialo dokladnie zadnego wplywu na moja pozycje, w odroznieniu od linkora. Natomiast teraz rowniez mysle nad calkowita rezygnacja z systemow rotacyjnych.

Ogolnie cos linkuj smierdzi. Wiemy, ze art4web ostro promowal swoje www oraz www swoich klientow z linkuj i spadl z top5 na pozycjonowanie. Wydaje mi sie, ze cos w linkuj jest zwalone. Linkujpro tez nie daje rady, podlaczylem tam serwis z PR5, 120 000 podstron z contentem (forum) i efekty zadne.

Linkor.Open - Tylko to działa w Polsce na Google/Onet. Polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności