Skocz do zawartości

Linkolo.pl - nowe narzędzia SEO

Linkolo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Chcemy wprowadzić płynne prowizje w zależności od kilku kryteriów. Miedzy innymi :

1. Ilości dodanych treści przez wydawcę.

2. Jakości stron wydawcy.

3. Popularności danej frazy w linku.

Będziemy potrzebowali na to troszkę czasu, na pewno się odezwiemy jak to wprowadzimy. Tymczasem dzięki za opinie. Mimo wszystko zapraszam do dodawania stron jako wydawcy.

Linkolo.pl - Skuteczne pozycjonowanie

Rozejrzałem się po panelu, wygląda że na samym posiadaniu pełnowartościowych kont też chcecie zarabiać..?

IMHO za szybko, za dużo, możecie zabić system zanim się rozrusza.

Choć idea ciekawa, sam miałem podobny pomysł, ale brak umiejętności, żeby to napisać :)

Ja natomiast chciałem zapytać - gdzie mogę zobaczyć listę serwisów do umieszczenia linków i ceny za nie?

Szukaj mnie tutaj: Asante

Chcemy zarabiać na kontach premium, ale na pewno jeszcze nie teraz. Na dzień dobry każdy użytkownik dostaje konto premium za darmo na okres jednego miesiąca.

Odnośnie serwisów, to nie ma takiej listy, Jeśli znajdziesz interesującą Cię frazę, to wyświetli Ci się lista stron które taką frazę posiadają i cena za link. Nie możemy zrobić takiej listy, ponieważ dla każdej podstrony wydawca może określić inną kwotę za link.

przejzalem sobie system i jednak w moim miemaniu takie funkcjonalnosci jak podglad podstrony, import powinny miec darmowe konta, bez tego aby kupowac nowe linki trezba co miesiac placic abonament 10zl....

bez takiej funkcjonalnosci placi sie w ciemno, a z tego co widze ceny sa mocno wywindowane - 60 gr/dziennie za link na glebokiej podstronie do tego niezawsze zaindeksowanej wydaje sie zbyt wielka loteria bez mozliwosci wczesniejszego podgladu.

inne pytanie: z regulaminu wyczytalem ze rozliczenia za nasze strony dostajemy w trybie miesiecznym, za linki jednak placi sie codziennie juz od razu - co sprawia ze po dodaniu stron trzeba czekac no najmniej miesiac aby moc w ramach darmowego testu kupic kilka linkow.

nie do konca jednak rozumiem czy za sprzedane miejsca i otrzymane pkt mozna je wydac na zakup linkow czy musze wyplacic pieniadze a odrebnie wplacic aby doladowac konto na linki?

parametry stron - podany jest tylko pr oraz ogolny site domeny - pomijajac fakt ze trafiaja sie strony niezaindeksowane, to dodatkowym czynnikiem napewno jest ilosc wychodzacych - tej nie ma w tabelce - poza tym gdy ktos kupi link na danej podstronie - ilosc wychodzacych sie zwiekszy a jak mniemam system bedzie na tej podstornie przydzielal linki w nieskonczonosc az zapelnia sie wszystkie wyrazy przez userow? jesli tak to czy kupujac link na stronie z 5 wychodzacymi - cena sie zmieni gdy wychodzacych zrobi sie 10? neizaleznie czy systemowo czy wlasciciel strony doda wlasne?

poza tym zalozenie ze kupujacy linki musi placic 10zl abonamentu miesiecznie jesli chce kupic nowe lokalizacje oraz dodatkowo przekladac na niego prowizje jest chyba zbyt obciazajace kupujacego

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Ok. Po kolei :

1. Podgląd strony i import fraz w kontach darmowych. No i pierwsza nasza wpadka. Podgląd url strony wydawcy miał być w tylko koncie Premium ale z biegiem czasu doszliśmy do wniosku, że powinien on jednak być widoczny także dla kont darmowych. Funkcjonalność przerobiliśmy, ale zapomnieliśmy o wywaleniu tego wiersza z tabelki opisującej konta Premium. Mea Culpa, czy jakoś tak :P Import fraz to kwestia oczywiście podlegająca dyskusji.

2. Ceny za linki. My nie ustalamy cen. Będą to robić użytkownicy. Po prostu wydawcy, którzy będą windować cenę nie zarobią, bo nikt u nich nie kupi. Z naszej strony jest tylko cena minimalna wynosząca 10 groszy dziennie za link.

3. Rozliczenia. To nie tak. Podsumowania podatkowe są robione z końcem miesiąca. Generalnie jeśli sprzedasz link, to po 24h masz za niego punkty na swoim koncie. Zarobione punkty możesz wykorzystać na zakup linków. Możesz je także wypłacić po uzbieraniu kwoty minimalnej do wypłaty wynoszącej 100 zł netto.

4. Strony niezaindeksowane - Do systemu trafiają tylko strony które są odwiedzane przez roboty Google. Nie zawsze jednak znajdują się one w wyszukiwarkach i nad rozwiązaniem tego problemu cały czas pracujemy.

5. Linki wychodzące - Nie bardzo rozumiem, bo te dane są w wynikach wyszukiwania. Każdy dodany link przez nas zwiększa liczbę linków wychodzących. Ponadto system nie doda na jednej podstronie więcej niż 10 linków (Liczba ta jest określana przez wydawcę w momencie zapisania serwisu do systemu). Bardzo cenna uwaga, już sobie wpisaliśmy na Tasklistę dorobienie możliwości określenia przez pozycjonera maksymalnej liczby linków wychodzących na stronie, na której chce pulikować swoje linki.

6. Kupujący nie musi kupować konta Premium. Konto premium jest dla osób, które chcą mieć bardziej trafne wyniki. Niemniej konta Premium są u nas wciąż kwestia do dyskusji.

Pozdrawiam

ok dzieki za odpowiedzie teraz sporo sie rozjasnilo

jeszcze jedna kwestia

2. Ceny za linki. My nie ustalamy cen. Będą to robić użytkownicy. Po prostu wydawcy, którzy będą windować cenę nie zarobią, bo nikt u nich nie kupi. Z naszej strony jest tylko cena minimalna wynosząca 10 groszy dziennie za link.

czyli minimalna stawka to 3zl/mies za link z podstrony z n/a?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Jest to minimalna kwota za link niezależnie od wartości PR strony. Pozycjoner może dodając jakikolwiek link wybrać aby był on publikowany tylko na stronach o minimalnym PR przez niego ustawionym. Długo zastanawialiśmy się, czy nie przyjmować do systemu stron z PR na poziomie minimum 1, ale w końcu zostawiliśmy ten wybór pozycjonerom i to oni sami mają określać czy chcą taki link czy też nie.

rozumiem, natomiast w kwestii wyjasnienia, to piszac o pr podstrony mam na mysli pr podstrony na ktorej jest nasz link a nie pr domeny glownej na ktorej nie ma naszego linka

za te (minimum) 3zl miesiecznie mozna kupic linki sitewide w menu na podlinkowanych i ladnych zapleczowkach lub slabo ale naturalnie podlinkowanych stronach dla prawdziwych userow generujacych ruch (i to wcale nie na allegro). sami natomiast proponujecie taka minimalna stawke za link na 1 podstronie

jak byscie chcieli przekonac potencjalnego nabywce (np mnie) ze zakupiony przez wasz system 1 link na niepodlinkowanej podstronie jest wart tych samych pieniedzy co linki sitewide z podlinkowanych stron z pr0-1?

Być może niedokładnie sprecyzowałem odpowiedź. Mówiąc o minimalnym PR strony miałem na myśli dokładnie podstronę. Sprawdzamy PR każdej podstrony i to według niego jest brany pod uwagę minimalny PR. Strony główne raczej rzadko będą zapisane w systemie przez swoją specyfikę, ponieważ zapisujemy do systemu tylko treści stałe, a strony główne rzadko do nich należą.

Mówiąc o przekonywaniu, to chyba największym naszym atutem jest to że linki są w treści a więc potencjalnie nie do wykrycia przez Google jako automat. Poza tym staramy się aby system przydzielał linki na tematycznie powiązanych stronach, w żadnym innym systemie nie masz tylu możliwych konfiguracji dodawania linka. Żaden też system nie pokaże Ci potencjalnych stron na których znajda się twoje linki. Wszędzie dowiadujesz się o nich (o ile w ogóle) dopiero po publikacji linka :/ W innych SWL często bywa też tak, że masz listę stron na których powinien być link a go tam de facto nie ma. My jak wykryjemy brak linka na podstronie (a robimy to kilka razy dziennie) to zwracamy pozycjonerowi pieniądze.

Mówiąc o minimalnym PR strony miałem na myśli dokładnie podstronę.

ok dzieki za info

Mówiąc o przekonywaniu, to chyba największym naszym atutem jest to że linki są w treści a więc potencjalnie nie do wykrycia przez Google jako automat. Poza tym staramy się aby system przydzielał linki na tematycznie powiązanych stronach, w żadnym innym systemie nie masz tylu możliwych konfiguracji dodawania linka.

zgodze sie, jednak mi zalezy na porownaniu aspektu cenowego, w linkolo mozna dostac link na podstronie z mozliwoscia jej wczesniejszego podlgladu, natomiast kupujac linki sitewide w tej samej cenie na stronach innych userow rowniez mamy mozliwosc ich podgladu, jedynie w statlink gold nie ma takiej mozliwosci, ale link jak sie nie spodoba mozna wycofac (tak jak u was) wiec traci sie 1/30 ceny za brak podgladu ale zawsze to link sitewide a nie na pojedynczej podstronie, a linki sitewiade w menu, zwlaszcza gdy sa tematyczne rowniez sa nie do wykrycia dla googla i wygladaja naturalnie (no chyba ze tak jak zrobil It naraz przylozyl pkt za 800zl (mozliwe ze sie myle co do kwoty) i wpakowal strone w filtr)

Żaden też system nie pokaże Ci potencjalnych stron na których znajda się twoje linki. Wszędzie dowiadujesz się o nich (o ile w ogóle) dopiero po publikacji linka :/ W innych SWL często bywa też tak, że masz listę stron na których powinien być link a go tam de facto nie ma. My jak wykryjemy brak linka na podstronie (a robimy to kilka razy dziennie) to zwracamy pozycjonerowi pieniądze.

odnosnie podgladu strony masz racje jest to atut, ale z tym brakiem linka to tylko w umierajacym linkme (ja juz z tamtad ucieklem dawno temu)

natomiast w seomatiku i statlinku (zarowno standard jak i gold) strony z brakiem linka sa wylapywane i banowane - wiec nie jest to zadna oferowana przez Wasz system nowosc, lecz standard

w seomatiku linki masz tansze 300 razy (u ciebie jeden link, w seomatiku 300) w statlinku sa tansze 20 razy (wiec u was jeden w statlinku standard 20 linkow), dla mnie osobiscie takie proporcje cenowe sa zbyt duze za mozliwosc podgladu linka przed jego emisja.

natomiast w goldzie 1 link sitewida (max 8 wychodzacych lacznie z systemowymi) vs 1 link z podstrony wypada na korzysc statlinka

widze ze system jest tak skonstuowany aby dawal bardzo duze zyski wlascicielowi strony (3zl/miesiecznie * max 10 systemowych linkow z podstrony * ilosc podstron) sprawia ze teoretycznie mozna zarobic nawet 30zl na podstronie oczywisice tylko w dlugiej perspektywie...

dla kupujacego natomiast bardziej oplacalne jest kupowanie linkow z ogloszenia (niestety trzeba sobie monitorowac we wlasnym zakresie na szczescie dostepnymi narzedziami) lub korzystanie z golda

ogolnie nie jestem pewien czy uruchamiajac system na polskim rynku wogole jestescie zorientowani co do cen linkow, bo ceny sa strasznie wywindowane w porownaniu z konkurencja i nie jest to wina wlascicieli stron (chociaz widze w systemie ceny po 30zl/mies za link z podstrony a za 360zl rocznie mozna samemu postawic bardzo dobra strone - mam nadzieje ze wiesz ze linki stale chce sie miec stale jak najdluzej a nie na kilka dni) ale z przyjetej przez system polityki minimum 3zl/miesiecznie za 1 link podstronie

jesli mialbym cos zasugerowac to proponowalbym rozwazyc mozliwosc minimalnej ceny 1gr/dzien (wiec 2x wyzsza niz statlink standard) za linki zwlaszcza ze beda na podstronach, i wprowadzic liczby rzeczywiste do obliczania prowizji, natomiast liczbe sytemowych linkow ograniczyc do 1 na podstrone jesli ma byc to w miare naturalne (podstron w systemie jest cala masa). kupujacy bedzie mogl sobie swobodnie linkowac strone na swoja fraze i nikt nikomu nie bedzie przeszkadzal

rozumiem ze chcecie zarobic na prowizji jak najszybciej duze pieniadze ale przy takich cenach mozecie miec z tym problem, no chyba ze wychodzicie z zalozenia ze lepiej zarobic raz duzo na kims kompletnie niezorientowanym w cenach linkow niz wiele razy mniejsze kwoty ale miec pewnosc ze beda klientami przez dluzszy czas

widze ze system jest tak skonstuowany aby dawal bardzo duze zyski wlascicielowi strony (3zl/miesiecznie * max 10 systemowych linkow z podstrony * ilosc podstron) sprawia ze teoretycznie mozna zarobic nawet 30zl na podstronie oczywisice tylko w dlugiej perspektywie...

Nie do końca to mieliśmy na myśli :) Chcemy aby system nasz był zbiorem tylko naprawdę wartościowych stron i minimalna cena nie byłaby wtedy wygórowana. Kwestia jak zwykle do przemyślenia. Nie chcieliśmy także aby wydawcy linkowali sobie za free wewnętrznie swoje strony. Ale na to już mamy pomysł i chcemy niedługo go wdrożyć właśnie za pomocą Seo Premium:)

jesli mialbym cos zasugerowac to proponowalbym rozwazyc mozliwosc minimalnej ceny 1gr/dzien (wiec 2x wyzsza niz statlink standard) za linki zwlaszcza ze beda na podstronach, i wprowadzic liczby rzeczywiste do obliczania prowizji, natomiast liczbe sytemowych linkow ograniczyc do 1 na podstrone jesli ma byc to w miare naturalne (podstron w systemie jest cala masa). kupujacy bedzie mogl sobie swobodnie linkowac strone na swoja fraze i nikt nikomu nie bedzie przeszkadzal

Jw. Sprawa będzie do przemyślenia. Jednym słowem być może zniesiemy limit minimalnej ceny ale dzisiaj nie mogę zdecydowanie potwierdzić.

rozumiem ze chcecie zarobic na prowizji jak najszybciej duze pieniadze ale przy takich cenach mozecie miec z tym problem, no chyba ze wychodzicie z zalozenia ze lepiej zarobic raz duzo na kims kompletnie niezorientowanym w cenach linkow niz wiele razy mniejsze kwoty ale miec pewnosc ze beda klientami przez dluzszy czas

Absolutnie tak nie myślimy, co wkrótce wam udowodnimy.

skoro do przemyslenia to nie draze juz :)

Nie chcieliśmy także aby wydawcy linkowali sobie za free wewnętrznie swoje strony. Ale na to już mamy pomysł i chcemy niedługo go wdrożyć właśnie za pomocą Seo Premium:)

gdyby prowizja bylaby 0% to faktycznie byloby free :)

ale skoro system ma zarabiac na prowizji to co w tym zlego?

no chyba ze prowizje zaimplementowaliscie tylko w przelewach miedzy userami zamiast przy platnosci za linki...

odnosnie uzytecznosci systemu mialbym tez kilka uwag:

dodalbym mozliwosc wprowadzania kilku fraz jednoczesnie (ludzie linkuja takze z odmiana wyrazow a domen w systemie jest malo) wiec latwiej byloby wylapac wyrazy na interesujace nas frazy i nie trzeba by tworzyc odrebnych linkow

dodatkowo przy wyswietlaniu propozyji lokalizacji przydalby sie guzik filtru - 'nie pokazuj domen na ktorych juz jest ten link' oraz 'nie pokazuj domen na ktorych juz jest dowolny link z tego projektu'

bo jak przybedzie domen w systemie i trezba sie bedize przekopywac przez setki lokalizacji w tej samej domenie to bedzie masakra

gdyby prowizja bylaby 0% to faktycznie byloby free ;)

ale skoro system ma zarabiac na prowizji to co w tym zlego?

Ech i znowu się niejasno wyraziłem :D Miałem na myśli darmowy link ustalany przez usera dla samego siebie. Wtedy nawet przy prowizji 50% dostalibyśmy z tego zero :)

Dokładnie problem polega na tym, że przy płatności za link 1gr ciężko byłoby wyliczyć prowizję. 0,3 grosza ? Więc ile mielibyśmy wydawcy oddać punktów ? 0,7 punkta ? Można to rozwiązać na dwa sposoby. Jedno to zmienić przelicznik za 1pkt (próbowaliśmy ale wychodzą kosmiczne liczby). Druga to zwrot sumy zaokrąglonych punktów na koniec miesiąca, co pewnie nie zadowoliłoby wydawców. Tak czy siak na pewno będziemy nad tym myśleć.

no chyba ze prowizje zaimplementowaliscie tylko w przelewach miedzy userami zamiast przy platnosci za linki...

No niestety takich rzeczy u nas nie ma. Zasada jest prosta, każdy kto chce mieć punkty może sobie kupić bezpośrednio u nas, więc przelewów miedzy userami nie przewidujemy na razie. ale może i to się kiedyś zmieni :)

odnosnie uzytecznosci systemu mialbym tez kilka uwag:

dodalbym mozliwosc wprowadzania kilku fraz jednoczesnie (ludzie linkuja takze z odmiana wyrazow a domen w systemie jest malo) wiec latwiej byloby wylapac wyrazy na interesujace nas frazy i nie trzeba by tworzyc odrebnych linkow

dodatkowo przy wyswietlaniu propozyji lokalizacji przydalby sie guzik filtru - 'nie pokazuj domen na ktorych juz jest ten link' oraz 'nie pokazuj domen na ktorych juz jest dowolny link z tego projektu'

bo jak przybedzie domen w systemie i trezba sie bedize przekopywac przez setki lokalizacji w tej samej domenie to bedzie masakra

A to są bardzo cenne uwagi. Niektóre z nich mamy już na swojej taskliście. Kolejne za chwilkę dopiszemy :)

Wielkie dzięki za opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności