Skocz do zawartości

Linkolo.pl - nowe narzędzia SEO

Linkolo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czas na krotkie podsumowanie po 3 dniach testu:

zalozenie - przylozenie linkow na strone z filtrem (byc moze ustapi po zakupie w miare dobrych linkow)

ze wzgledu ze sie urlopuje i czas spedzam poza kompem 3 dni temu ustawilem sobie kilkanascie linkow srednio w cenie 2 i 10 gr - przyrost linkow 0 - tak aby mi samoistnie nie przydzielal, reszte linkow mialem dokupic w okolicach weekendu

dzisiaj odbieram poczte i wiadomosc ze za 1 dzien skoncza mi sie srodki - cale 50zl OMG

w jaki sposob? - nie wiem. mam podane jakies dziwne liczby w kosztach calkowitych mimo ze sam kupilem kilkalascie recznie wybranych tanich linkow

w kazdym razie wychodzi ze jutro test sie sam zakonczy :)

spostrzezenia:

1) odnosnie stron - ze wzgledu ze nie mialem czasu to postanowilem sobie wybrac kilka najtanszych stron w koszcie 60gr/mies - niestety sa to glownie slabo podlinkwoane autoblogi (lub mizerne zapleczowki z artami do przedruku) - tutaj prolink bije was na glowe - latwo o dobrze podlinkowane seoki w cenie 37gr/mies

2) dalej nie ma tego co sugerowalem w grudniu - wyszukiwarki kilku fraz naraz - ze wzgledu na specyfike systemu i podmiany slow - ciezko wyszukac frazy w odmianie (np pozycjonowanie, pozycjonowaniu, pozycjonowania, pozycjonowac itd)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Również zaobserwowałem dość poważne niedociągnięcia. Testowo chciałem wykupić 8 linków (codziennie po 2 linki) dla jednej frazy. Wyszukiwarka pokazała mi 98 dostępnych stron z daną frazą, z czego tylko na trzech stronach mogłem kupić linki (reszta stron nie została wyświetlona jako opcja zakupu). Po 3 dniach zostało wykupionych 3 linki.

Punkty za wyświetlanie naliczane są chyba poprawnie.

Ogólnie coś nie trybi.

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

Również zaobserwowałem dość poważne niedociągnięcia. Testowo chciałem wykupić 8 linków (codziennie po 2 linki) dla jednej frazy. Wyszukiwarka pokazała mi 98 dostępnych stron z daną frazą, z czego tylko na trzech stronach mogłem kupić linki (reszta stron nie została wyświetlona jako opcja zakupu). Po 3 dniach zostało wykupionych 3 linki.

Punkty za wyświetlanie naliczane są chyba poprawnie.

Ogólnie coś nie trybi.

Z tego co widzimy, to masz ustawione tak, aby system kupił tylko jeden link w ramach jednej domeny. Być może system pokazał Ci 98 dostępnych stron ale znajdują się one w 3 domenach i dlatego system więcej Ci nie kupił. Zrobił dokładnie tak jak mu kazałeś ;) Chyba, że mamy jakiś bug o którym nie wiemy, ale z tego co widzę to właśnie tak jest jak napisałem.

@sleaquit

Napisz nam na PW jaki masz login w systemie i zobaczymy o co chodzi.

Odnośnie fraz bliskoznacznych, to nie jestem pewien czy takie frazy to dobry pomysł dla pozycjonerów. Zastanawialiśmy się od jakiegoś czasu nad tym, ale w SEO w przeciwieństwie od reklamy raczej chodzi o precyzyjne trafienia.

Tak czy siak temat wraca i będziemy się musieli nad nim pochylić.

Linkolo.pl - Skuteczne pozycjonowanie

Odnośnie fraz bliskoznacznych, to nie jestem pewien czy takie frazy to dobry pomysł dla pozycjonerów. Zastanawialiśmy się od jakiegoś czasu nad tym, ale w SEO w przeciwieństwie od reklamy raczej chodzi o precyzyjne trafienia.

Tak czy siak temat wraca i będziemy się musieli nad nim pochylić.

to nie miejsce na dyskusje o roznicowaniu anchorow, ale wasze rozwiazanie niezwykle utrudnia linowanie fraz z ogonkami ktore sie linkuje na wersje bez i z ogonkiem - zwlaszcza ze system nie moze sie pochwalic duza liczba domen

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@sleaquit

1. Kwestia ogonków już jest u nas na tapecie. Spróbujemy to wdrożyć.

2. Koszty linków i kończąca się kasa. Ustawiłeś maksymalną cenę na 10 zł/dzień. Nic dziwnego, że szybko skończyły Ci się środki. Pamiętaj, że u nas rozliczenia są dzienne i wszystkie ceny są podawane za jeden dzień publikacji linki. Jeśli gdziekolwiek to jest niedopowiedziane, to zaraz to poprawimy.

Trochę chyba za bardzo się rozpędziłeś z cenami ustalonymi dla automatu i system kupił Ci linki na stronach, które naszym zdaniem mają trochę przesadzone ceny za linki. Niestety nie my ustalamy ceny a sami wydawcy, więc trzeba się pilnować przy ustalaniu cen, bo można właśnie szybko stracić swoje pieniądze.

2. Koszty linków i kończąca się kasa. Ustawiłeś maksymalną cenę na 10 zł/dzień. Nic dziwnego, że szybko skończyły Ci się środki. Pamiętaj, że u nas rozliczenia są dzienne i wszystkie ceny są podawane za jeden dzień publikacji linki. Jeśli gdziekolwiek to jest niedopowiedziane, to zaraz to poprawimy.

hmm

ustawienia 10zl wpisalem podczas wyszukiwania lokalizacji tak aby nie wyswietlal mi kosmicznych cen

wybralem kilka linkow recznie i kliknalem na nich - 'kup teraz'

chcesz powiedziec ze system zakupil mi sam reszte linkow - rowniez tych gdzie nie kliknalem 'kup teraz'?

hmm

ustawienia 10zl wpisalem podczas wyszukiwania lokalizacji tak aby nie wyswietlal mi kosmicznych cen

wybralem kilka linkow recznie i kliknalem na nich - 'kup teraz'

chcesz powiedziec ze system zakupil mi sam reszte linkow - rowniez tych gdzie nie kliknalem 'kup teraz'?

Dla dwóch fraz ustawiłeś limity do zakupów automatycznych więc system Ci je wykupił. Mam pytanie. Czy w międzyczasie zmieniałeś dla tych dwóch fraz maksymalną liczbę linków ? Zauważ, że dla fraz, dla których ustawiłes maksymalną liczbę linków na zero, system nie kupił żadnego linka. Jak do tej pory nikt się nie skarżył na działanie automatu, jesteś pierwszą osobą.

Ja mam zastrzeżenia co do wyszukiwarki. Powiedzmy, że szukam frazy "samochód" - znajduję np. 10 stron, widzę fragment tekstu w którym jest np. "samochód osobowy jeździ na kółkach". I teraz wklepuję w wyszukiwarkę "samochód osobowy" i nie znajduje strony na której wcześniej widziałem tę frazę. A może coś robię nie tak?

Ogólnie wyszukiwarka jest na chwilę obecną dość słaba i należy ją rozwinąć.

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Ja mam zastrzeżenia co do wyszukiwarki. Powiedzmy, że szukam frazy "samochód" - znajduję np. 10 stron, widzę fragment tekstu w którym jest np. "samochód osobowy jeździ na kółkach". I teraz wklepuję w wyszukiwarkę "samochód osobowy" i nie znajduje strony na której wcześniej widziałem tę frazę. A może coś robię nie tak?

Ogólnie wyszukiwarka jest na chwilę obecną dość słaba i należy ją rozwinąć.

1. Czy możesz nam napisać konkretny przykład ? Najlepiej na PW

2. Co rozumiesz pod pojęciem rozwinąć wyszukiwarkę. Bo opcji tam jest dość dużo według nas.

Zaraz napiszę na PW, ale jeszcze jedna uwaga. Loguję się, wpisuję frazę w wyszukiwarce nad menu... zero wyników. Powtarzam to w wyszukiwarce, która się pojawiła i wyniki są...

Teraz wpisuję tę samą frazę w wyszukiwarce na dole i nie ma wyników....

I tu właśnie jest problem (bo tym razem znajduje mi to o czym pisałem wcześniej, że nie znajduje, ale wyszukiwarka raz zwraca wyniki a raz nie - na to samo hasło).

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Zaraz napiszę na PW, ale jeszcze jedna uwaga. Loguję się, wpisuję frazę w wyszukiwarce nad menu... zero wyników. Powtarzam to w wyszukiwarce, która się pojawiła i wyniki są...

Teraz wpisuję tę samą frazę w wyszukiwarce na dole i nie ma wyników....

A to ciekawostka. Napis znam też ta frazę. Będzięmy poprawiać.

Dla dwóch fraz ustawiłeś limity do zakupów automatycznych więc system Ci je wykupił. Mam pytanie. Czy w międzyczasie zmieniałeś dla tych dwóch fraz maksymalną liczbę linków ? Zauważ, że dla fraz, dla których ustawiłes maksymalną liczbę linków na zero, system nie kupił żadnego linka. Jak do tej pory nikt się nie skarżył na działanie automatu, jesteś pierwszą osobą.

obie frazy w ktorych przydzielilo mi dodatkowe linki - wyszukiwalem je korzystajac z opery

pozostale po kilkudziesieciu minutach korzystajac z ff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności