Skocz do zawartości

Katalogowanie

hagmen

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem już prawie wszystko w dziale dla początkujących i mam parę pytań.

1. Dodaję stronę do katalogu za pomocą SEO Bohatera strona zostaje dodana dostaje maila z potwierdzeniem. Oczywiście nie oznacza to że Google od razu ja zindeksuje. Czekam więc cierpliwie w google site: i po koleji stprawdzam czy jakaś strona na której jest mój wpis do katalogu została dodana. Okazuje się ze kilka tak. Sprawdzam więc link:mojadomena.pl i niestety nic sie nie wyświetla. Po ilu można spodziewać się tego, że jednak pokaże linki przychodzące na stronę?

2. Co mam pingować bo nadal jest to dla mnie zagadką. Używam darmowego SB Pinger niestety coś źle mi się dodaje automatycznie, dlatego muszę dodawać adresy ręcznie przez .csv. I teraz nie wiem czy w polu adres mam wpisać konkretną stronę katalogu na której jest moj wpis czy coś innego i co wpisać w pole treść w .csv?

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz. W związku ze strona yahoo którą podałaś mam takie pytanie bo rzeczywiście na tej stronie mam zindeksowane te linki które prowadzą do mojej strony w katalogach. Tylko teraz pytanie czy skoro widzi je yahoo to czy goole też? Jeszcze jedno pytanie o pingowanie pingować do skutku czli aż zaindeksuje stronę czy jakoś inaczej?

Czyli najlepszym narzedziem do indeksacji stron w google jest pingowanie ?

Pingowanie to raczej proces a narzędziem można nazwać jakiś program do pingowania. Z darmowych sposobów na pewno ten jest niezły. Pingowanie używane z umiarem daje zadowalające efekty. Pamiętaj również, że ping jest tylko zaproszeniem dla robota indeksującego i od razu po pierwszych odwiedzinach strona nie zostanie wzięta w indeks, kilka-kilkanaście odwiedzin i będzie ok.

Jeżeli chcesz monitorować linki przychodzące do Twojej strony, możesz korzystać też z Google Webmaster Tools(o ile jeszcze tego nie robisz). Przydatne narzędzie, które ma dużo przydatnych funkcji m.in. pokazywanie przychodzących linków do Twojej witryny.

Innym sposobem na indeksowanie jest linkowanie wpisów w katalogach.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

W trące się w temat o katalogowaniu, mam tylko jedno pytanie i nie warto zakładać nowego tematu :P

Jeżeli dodaje wpis do seokatalogu, jako tytuł daje np bóle stawów - tytuł oczywiście do strony głównej, a w treści daje również słowo kluczowe bóle stawów tylko że tutaj podlinkowanie podstrony o takiej właśnie nawie, jest dobrze ? czy linkowanie dwa razy na tą samą frazę, nawet do różnych części serwisu nic nie da ? czy będzie ok ?

W trące się w temat o katalogowaniu, mam tylko jedno pytanie i nie warto zakładać nowego tematu :P

Jeżeli dodaje wpis do seokatalogu, jako tytuł daje np bóle stawów - tytuł oczywiście do strony głównej, a w treści daje również słowo kluczowe bóle stawów tylko że tutaj podlinkowanie podstrony o takiej właśnie nawie, jest dobrze ? czy linkowanie dwa razy na tą samą frazę, nawet do różnych części serwisu nic nie da ? czy będzie ok ?

Napisz jaśniej o co Ci chodzi bo nie bardzo rozumiem zdanie - " jako tytuł daje np bóle stawów - tytuł oczywiście do strony głównej, a w treści daje również słowo kluczowe bóle stawów tylko że tutaj podlinkowanie podstrony o takiej właśnie nawie, jest dobrze" :P

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Napisz jaśniej o co Ci chodzi bo nie bardzo rozumiem zdanie - " jako tytuł daje np bóle stawów - tytuł oczywiście do strony głównej, a w treści daje również słowo kluczowe bóle stawów tylko że tutaj podlinkowanie podstrony o takiej właśnie nawie, jest dobrze" blink.gif

Ale czego nie rozumiesz ?

W tytule wpisu daje słowo kluczowe " Bóle stawów " - Tytuł w seo katalogu prowadzi do strony głównej

W treści opisu, podlinkowywuję słowo kluczowe " bóle stawów " - Ten link będzie prowadził do podstrony ( seokatalog daje możliwość dodania do 3 linków w treści powyżej określonej przez właściciela liczby znaków )

I pytałem czy tak jest dobrze i czy oba linki będą uznane, pytam dlatego że np w przypadku precli, w momencie wstawienia 2 linków do strony głównej zostanie zaindeksowany tylko pierwszy link.

Tutaj sytuacja jest inna, jeden link do strony głównej a jeden do podstrony ale 2 razy będzie użyte to samo słowo kluczowe, nie byłem pewien czy takie rozwiązanie jest ok czy nie.

No właśnie to co napisałeś wyżej :)

No tak bo liczy się first link, w katalogach moim zdaniem nie ma sensu pchać linków w opis bo to i tak nic nie daje, robiłem testy, G czyta pierwszy anchor - w Title a w opisach ma gdzieś. Jedynie Y to czyta i wlicza do YBL. Także jak masz ruch z Y to warto to stosować. Lepiej napisać jakiś fajny opis unikalny i jego podlinkować.

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności