Skocz do zawartości

AdBlock psuje witrynę?

joketown

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwną sytuację, a mianowicie mając włączonego AdBlocka, na jednej z moich stron (Wordpress) występuje problem braku styli/grafik. W filtrach AdBlocka znajduje się pewne słowo, które znajduje się także w nazwie domeny tej strony. Jeśli odhaczę to słowo, wówczas reklamy adsense nie są wyświetlane, ale strona działa prawidłowo. Jeśli jest zaznaczone to słowo, wówczas strona wgrywa się jakby bez styli/grafiki. Przeglądając przez firebuga źródło, jest widoczne odwołanie do pliku css, mogę go bezpośrednio niby podejrzeć, ale kiedy zaznaczę jakiś element na stronie (za pomocą firebuga) mający jakąś klasę, wówczas po prawej stronie w firebugu nie ma historii css dla tego elementu, a jest tekst "This element has no style rules. You can create a rule for it." Spotkaliście się z tym? Kiedy odinstaluje AdBlocka, lub odznaczę w filtrach wspomniane słowo, jest ok..

Też miałem problem ostatnio z AdBlockiem. Część klientów pisała nam, że widzą tylko tło strony i nic więcej. Okazało się, że kiedy dodawałem boczny banner do strony wszystko zawinąłem w diva któremu dałem id="ad_wrapper" - niestety adBlock ładnie to wycinał.

W Twoim przypadku sprawdź nazwę katalogu w którym masz style i nazwę samego pliku.

problemy z adblock najlepiej rozwiązuje sam adblock

1) prawy przycisk na pasku statusy w ikone ABP

2) Otwórz liste blokowanych elementów

(ewentualnie Ctrl + Shift + V )

I tam jest CZERWONO na BIAŁYM

co jest blokowane a co nie

Zmienić nazwy klas w pliku? O to Ci chodzi? Jest ich za dużo żebym miał zmieniać w pliku css i potem nanosić zmiany w szablonie, ale dla testu usunąłem całą zawartość pliku zostawiając tylko background-color na czerwony dla body. Strona nie jest czerwona, a plik dalej jest blokowany.

@joketown -> https://www.adblock.org/2004/07/adblock_detection_script/

Można to zrobić też inaczej, ale to jest najprostszy sposób.

@Lenny_ -> Może tak, a może nie. Zależy od wielu czynników, m.in. popularności strony oraz formy w jaki sposób się zwracamy.

Gdybym wszedł na stronę z ciekawą zawartością i nie miałbym na niej stylu, to sam bym sprawdził czy to nie AdBlock.

Ileż to razy musiałem go wyłączać na stronach sieci reklamowych i nie klikałem "wstecz".

To czy warto tak robić, jak reagują internauci itp. - tego nie wiem i nie oceniam bo sam tego nie używam, aczkolwiek nie mam też problemu z blokowaniem styli :ok:

Przecież gdy się wchodzi w listę blokowanych elementów w Adblocku jest wyraźnie napisane jaki filtr spowodował blokadę... Wystarczy sprawdzić o co chodzi i po sprawie.

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności