Skocz do zawartości

Automatyczne logowanie do forum

throw.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wiem, że jesteście zniecierpliwieni, bo dostaje PMy i maile, ale jestem na końcu testów.

Zauważyłem kilka problemów, które nie wynikają ze sposobu działania skryptu. Np, są fora, na których NIE WOLNO posiadać linków w sygnaturze. Dostawałem od moderatorów/adminów upomnienia, abym usunął linki. Na tego typu problemy stworzyłem(i przetestowałem) dodatkowy mechanizm.

Dam Wam wszystkim znać jak się już w 100% upewnię, że działa poprawnie.

Nas jako spamerow nie obchodzi to czy wolno miec linki czy nie, bo my je mamy :) Twoj program przeciez ma logowac na fora, a nie dodawac linki, wiec to jaka ktos ma baze for i co tam mozna to juz kazdego indywidualna sprawa :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnage, ty moze lejesz na to, ale moim zdaniem to jednak co innego uzywac tej techniki tam, gdzie wlascicielom forum to nie przeszkadza - wtedy jest ok. Ale jak wlasciciel prosi, zeby u niego tego nie robic, to sila rzeczy jest na jego wlasnym podworku i ma prawo ustalac wlasne zasady. Malo masz forów w internecie, ze musisz w danym miejscu dzialac zamiast sprobowac gdzie indziej?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Mój skrypt przyda się i tym, którzy władują w niego 10k adresów forów internetowych jak i dla tych, którzy będą mieli ich tylko 100, ale będą to pielęgnowane mocne konta.

Jeżeli chcecie:

- indeksować nowe strony

- dbać o duża ilość, wartościowych linków

- zrobić system rotacji linków w sygnaturach

To wszystkim tym zajmie się skrypt. Mam wrażenie, że nie do końca wyjaśniłem złożoność jego działania ;) ale opiszę to jak już znajdę chwilę oddechu od testów.

@Wilk: Ja również nie widzę sensu, aby umieszczać link na forum, na którym administrator/moderatorzy piszą PMy z prośbą o usunięcie linków. Dlatego, (pośrednio) dodałem opcję, która umożliwi Wam, aby w dzień była sygnatura np. pusta, albo zwykły tekst, a w nocy (gdy moderacja śpi, a boty szaleją) sygnatura z linkami. Nie zmuszam do używania takiej metody, ale wiem, że wielu osobom się to przyda.

Malo masz forów w internecie, ze musisz w danym miejscu dzialac zamiast sprobowac gdzie indziej?

Ty myslisz, ze jak ktos leci liste tysiecy (czy nawet milionow) for Xrumerem czy tez innym spamerem to wczesniej wchodzi na kazde i czyta regulamin? Nawet jakbym recznie zakladal tylko 100 kont tygodniowo to bym na zadnym regulaminu nie czytal. Jak sie adminowi forum nie podoba to moze dac bana i po problemie dla jednej i drugiej strony.

Poza tym piszesz, ze nie masz nic przeciwko temu, zeby robic to na forach gdzie wlascicielom to nie przeszkadza - w takim razie to nie jest metoda dla Ciebie. Spytaj sie jakiegolwiek webmastera czy mozesz stworzyc konta, wrzucic linki i podtrzymywac je stale zalogowane - okaze sie ze kazdemu to przeszkadza :) Metoda ta jest czysto spamerska ;)

@throw.pl - z tego co napisales to rozumiem, ze ten Twoj skrypt bedzie w stanie zalogowac sie na konto i zmienic sygnature. Bedzie taka opcja, ze dajemy np. 100 linkow i kazdemy wylosowac dla kazdego konta z 5 i wrzucic do sygnatury i skrypt to wykona dla kazdego forum w bazie?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Poza tym piszesz, ze nie masz nic przeciwko temu, zeby robic to na forach gdzie wlascicielom to nie przeszkadza - w takim razie to nie jest metoda dla Ciebie.

Dlaczego? Poki to sa tylko profile lub profile + merytoryczne posty to jak najbardziej. Jak na jakims forum powiedza, ze czegos nie robic, to trudno. Tu, na PiO, jak wstawisz sobie 4 linki w stopce i ci moderator zedytuje sygnature to tez bedziesz w nieskonczonosc poprawiac na 4 linki, czy jednak sie sdostosujesz?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

@throw.pl są tacy co przeczytali i uważają to za oczywiste. W specyfikacji naszego projektu jest zmiana linków w stopce jak i w profilu, podtrzymywanie sesji i zmiana daty urodzin codziennie na aktualna. Również pingowanie profilu i generowanie listy profili pod swle.

niezły kombajn się zapowiada. czekamy z niecierpliwością. im szybciej tym lepiej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności