Skocz do zawartości

[startup] CMS na zaplecze - PremiumPAGE

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Nie, ponieważ nie masz konieczności instalacji czegokolwiek

A w WP masz konieczność! Instalujesz i jest .... Poza tym co to jest za instalacja jeśli mamy przygotowane własne paczki np z WP i dodatkowymi wtyczki wystarczy wgrać na serwer.

Idea CMS zapleczowego opartego o bazę SQLite jest na pewno dobra, ale nie w takim wykonaniu i takiej licencji jaką obecnie Oferujesz.

Pozdrawiam

_EOT_

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Panel jest intuicyjny, pięć minut i wszystko jest jasne. Pierwszy kontakt z WP był o wiele trudniejszy.

Niestety zawsze jest za drogo, zawsze trzeba dopracować. System dopiero wystartował i błędy na pewno się znajdą - byle były usuwane.

cena w granicach 29 zł netto/1 licencja

To jest naprawdę bardzo dobra cena.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

@Mion - ogarnięcie WP wymaga poświęcenia większej ilości czasu. Instalacja dodatków jest szybka, ale dla kogoś kto jest już zaprawiony w boju, w przeciwnym wypadku zajmuje nieco więcej czasu. WP daje radę, nie twierdzę że tak nie jest jednak nie jest to soft, na którym budowa zaplecza jest dla mnie efektywna. Pomijam fakt, że mocno obciąża serwer i trzeba go zabezpieczyć przed spamiarami. Żeby zbudować niezłe zaplecze bez dodatków się nie obejdzie.

Co do panelu admina - być może kwestia gustu, jednak wystarczy kilka/kilkanaście minut aby poruszać się w nim bardzo sprawnie. Tworzyliśmy go w ten sposób, żeby nie trzeba było się naklikać - większość funkcji dostępna jest w jednych formularzach, bez konieczności poruszania się po nim.

@MaxPan - podesłany link dotyczy z tego co wiem autododawarki do wordpressa, a nie samego CMSa. Jak pisałem wcześniej - przy większych ilościach stosowne są upusty, nie mnóż więc pojedynczej licencji przez ilość domen.

Zmieniliśmy ceny:

1 licencja = 39 zł brutto,

5 licencji = 119 zł brutto,

10 licencji = 199 zł brutto.

CMS nie będzie sprzedawany na nieograniczoną ilość domen, nie chcemy z niego robić śmietnika. Korzystamy z niego od dłuższego czasu, świetnie się indeksuje i trzyma site. Sprzedawany jest również jako paczki gotowego zaplecza, tak więc jego "uwolnienie" nie jest korzystne na pewno dla samych posiadaczy stron.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Jeśli tak do tego Podchodzisz to jeszcze raz się ustosunkuję:

@ogarnięcie WP wymaga poświęcenia większej ilości czasu.

Czas Panie kolego jest w tym wypadku [i nie tylko] pojęciem bardzo względnym.

@Pomijam fakt, że mocno obciąża serwer

Obciążą, ale nie WP zapleczeowy który z założenie nie jest nastawiony na dużą ilość odsłon poza tym ten parametr można też znacznie poprawić stosując znowu ogólnodostępne dodatki.

@i trzeba go zabezpieczyć przed spamiarami

W zasadzie każde oprogramowanie które jest dostępne z poziomu przeglądarki może być spamowane. Twoja ochrona tokenem https://www.cms.premiumpage.pl/captcha/default w dobie decaptcherów itd tak zabezpiecza jak prześcieradło przed deszczem.

@tak więc jego "uwolnienie" nie jest korzystne na pewno dla samych posiadaczy stron.

Równie dobrze może być w czyiś odczuciach niekorzystne przy sprzedaży 10 x 10 licencji wiec kolejna kula w płot.

@CMS nie będzie sprzedawany na nieograniczoną ilość domen,

Co tutaj dużo dodać ... Jak mawia powiedzenie "Twój cyrk Twoje małpy"

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion - dyskutować możemy długo, bo każdy argument mój/Twój jest w pewien sposób do obalenia. Po prostu sposób spojrzenia zależy od miejsca siedzenia, ja jednak widzę to tak:

Obciążą, ale nie WP zapleczowy który z założenie nie jest nastawiony na dużą ilość odsłon poza tym ten parametr można też znacznie poprawić stosując znowu ogólnodostępne dodatki.

Osobiście tworzę zaplecza, które zbierają ruch i zarabiają - nie są to rzecz jasna obfite kwoty, jednak spokojnie wystarcza na utrzymanie i nowy content. Postawienie większej ilości zaplecza na WP, nawet z kilkunastoma wejściami dziennie robi obciążenie.

Podam przykład: serwer na laohost, ok 15 zaplecz na WP, łączny ruch nie przekracza 300uniq/dzien - dostaję regularnie maile o przekroczonych zasobach serwera.

Oczywiście jak mówisz - można packi załadować i na pewno będzie lepiej, ale to dodatkowa robota dla mnie, a nie przepadam za taką grzebaniną.

W zasadzie każde oprogramowanie które jest dostępne z poziomu przeglądarki może być spamowane. Twoja ochrona tokenem https://www.cms.premiumpage.pl/captcha/default w dobie decaptcherów itd tak zabezpiecza jak prześcieradło przed deszczem.

Jasne, że tak, nie da się skutecznie zabezpieczyć jednak dobrze wiemy, że spamowanie WP to chleb powszedni i nie trzeba się natrudzić ani wykosztować żeby dołożyć do tego swoje trzy grosze.

Równie dobrze może być w czyiś odczuciach niekorzystne przy sprzedaży 10 x 10 licencji wiec kolejna kula w płot.

Tego nie rozumiem. Oferta jest jasna i klarowna - każdy ma możliwość zakupu określonej liczby, po określonych cenach. Nikt nie otrzymuje licencji no limit, nie wiem dlaczego klient kupujący 1 licencje może czuć się pokrzywdzony?

Dla którego z nas WP może być trudny?

Nie o samą trudność chodzi. WP jest dobrą aplikacją, raz jeszcze powtórzę, że tego nie neguję i mam sporo serwisów na nich opartych. Nie podoba mi się jednak wiele cech, nie przepadam za obsługą od strony admina, za ich spamowaniem, modyfikacją skórek, obciążeniem jakie generują. Ładowanie nowych packów też nie jest dla mnie przyjemnością - stąd CMS, który oferuję.

Dziś/Jutro postawię precelek na CMSie i po kilku dniach napiszę recenzję - moim zdaniem CMSik warty ceny.

Będę wdzięczny za rzetelną recenzję.

Jeszcze jedna sprawa, odnośnie urli - Mion wskazał pewną rzecz, mianowicie bez względu na wpisanie dokładnej ścieżki podstrony i tak pojawia się odpowiedni artykuł/strona/kategoria. Dzieje się tak rzecz jasna dlatego, że content wczytywany jest przez id - nie przeszukujemy więc bazy po nazwach, tylko po id - jest szybciej i sprawniej.

Dzięki wszystkim za uwagi!

Cytat z aukcji

Cechy programu:

- wysyłanie plików na serwer,

- tworzenie blog z podanych artykułów

- obsługa synonimów postaci {synonim1|synonim2|synonim3}

- zapisywanie danych ftp wysyłanych blogów

- możliwość dodawania nowych artykułów do istniejącego bloga

- strony oparte na skrypcie wordpress z wykorzystaniem PDO Sqlite

- nowość - Funkcja pozwalająca jednocześnie wysyłać artykuły do wszystkich dodanych blogów. Dla każdego bloga z listy losuje jeden artykuł mieszając wprowadzone synonimy w tekście i tytule. Na drugim screenie jest przedstawiony program z oferowaną funkcją.

Wymagania od serwera na którym jest tworzony blog:

- php z obsługą PDO dla Sqlite

- obsługa zip

- oraz to co jest potrzebne do działania skryptu wordpress (bez mysql)

W zestawie paczka ok 300 szablonów.

Jezeli to cie nie przekonje ze masz cenę z "kosmosu: to mam coś innego:

Podstawowe zalety cms-a to:

łatwa integracja z darmowymi skórkami (templates)

brak bazy mysql (system opiera się na bazie sqlite)

dobra optymalizacja pod wyszukiwarki internetowe

generowanie kanału rss

generowanie mapy strony (sitemap) w formacie xml, oraz html

pingowanie

możliwość dodawania, edycji i kasowania stron

tagi

kategorie

wyszukiwarka

prosty edytorek, umożliwiający dodawanie zdjęć

możliwość ukrycia dowolnej podstrony

możliwość automatycznej publikacji napisanego artykułu o określonym czasie

formularz kontaktowy

Koszt zakupu systemu StartCms to 50 zł netto (61 zł brutto) - 1 osoba cytat z licenzji

Licencjobiorca może kopiować, oraz używać oprogramowania na dowolnej ilości domen, których jest właścicielem.

Licencjobiorca może integrować oprogramowanie z wykonanymi dla siebie, lub dla swoich klientów stronami internetowymi.

Licencjobiorca nie może :

- odsprzedawać, wynajmować, wydzierżawiać, użyczać lub w jakikolwiek inny sposób rozpowszechniać oprogramowania

- tworzyć oprogramowania pochodnego.

https://www.start-cms.fortnet.pl/2,zalety.html

Produkt kolegi z PIO

Wszystkie funkcje, o których napisałeś oprócz wyszukiwarki i rss'ów, których obecnie nie ma znajdują się w moim CMSie. Znajdziesz u mnie również inne funkcje, o które wskazany CMS jest uboższy. Dodatkowo nie pozwala on na rejestrację użytkowników z zewnątrz, więc prowadzenie płatnego precla i zarabianie również odpada - a uważam to za spory atut mojego produktu. Nie chcę więc zabierać się za szczegółowe porównanie, ponieważ o wspomnianym CMSie jest oddzielny topic na forum - każdy może obejrzeć demo, ocenić i samemu wyciągnąć wnioski :D

:D ok widzę idziesz w zaparte.Twój produkt, twoja sprawa jeżeli oceniasz jego na tyle trudno.Jak zmienisz zdanie napisz o tym na PIO może ktoś kupi. Chodzi o to ze piszesz o skrypcie pod zaplecze z możliwością rejestrowania ludzi id. Nie wiem jak ty ale ja nie mam zamiaru ujawniać swoje zaplecza i td. A zarabiania na zapleczu to ciekawa teoria.Ja wole zapleczem pozycjonować strony które zarabiają, ale widać każdy ma swoje podejście do zaplecza.Myślę ze nie jest to skrypt dla zaplecza a skrypt dla stworzenia płatnego precla, ogólnodostępnego.Interesuje mnie jeszcze jedno, czy przeżyje twój precel spam-raport?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności