Skocz do zawartości

Dotacja z Urzędu Pracy

MateuszI

Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat nie raz pewnie już był wałkowany. Jednak chcę się dowiedzieć czy się coś w tym temacie ostatnio zmieniło jeżeli chodzi o firmę SEO.

Jak jest z wykorzystaniem środków na co można przeznaczyć dotację.?

Zakładał ostatnio ktoś firmę może się ktoś pochwalić na co zostało wykorzystane fundusze ?

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Ja założyłem dzisiaj :ok:

Z dotacjami jest różnie - u mnie wszystkie są przeznaczone dla osób zwolnionych z upadłej fabryki. Rozmawiałem jakiś czas temu z panią w UP i mówiła że na informatykę ciężko dostać w naszym regionie z UP dotację, zostaje UE :)

Ten temat nie raz pewnie już był wałkowany. Jednak chcę się dowiedzieć czy się coś w tym temacie ostatnio zmieniło jeżeli chodzi o firmę SEO.

Jak jest z wykorzystaniem środków na co można przeznaczyć dotację.?

Zakładał ostatnio ktoś firmę może się ktoś pochwalić na co zostało wykorzystane fundusze ?

ja teraz biorę na stworzenie mieść pracy, obiecują ze dostane, dostałem wniosek do wypełnienia, nie zauważyłem jakiś zmian

Wiele zależy od regionu, w którym starasz się o dotację. Jeden urząd może chcieć przyznać dotację inny nie. Zależy to od dostępnych środków urzędu, liczby chętnych, itp.

W każdym UP może być inaczej, na oprogramowanie nie powinno być problemu, nie wiem jak z domenami i hostingiem.

Ja brałem w UP Tarnowskie Góry (woj. śląskie). Dostałem między innymi na domenę i hosting. Z tym, że nie wiedzieli co to jest hosting i miałem wrażenie po wymownym "aha", że nawet jak im wytłumaczyłem to dalej nie rozumieli. Ale dotację i tak przyznali.

Nudny jak czesanie owcy, ale za to darmowy, moderowany katalog stron. Zapraszam, łaaaa...

Jeszcze nie dość znudzony? Zobacz pijawki - ależ te przemiłe zwierzątka pomagają leczyć choroby! Słit focie pijawek included!

Chodzi mi bardziej o to czy uznają takie faktury gdzie jest zakupionych przykładowo 200domen na zaplecze i 5 hostingów. ? Ja osobiście w Zachodniopomorskim chcę się postarać może ktoś wie coś na ten temat z tych rejonów?

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Nie wiem jak to jest w różnych UP, ale zazwyczaj trzeba przedstawić biznes plan, w którym wymienia się rzeczy, które chce się sfinansować z dotacji. Zazwyczaj środki są przeznaczane na inwestycje w środki trwałe. Wiele więc zależy od umiejętności przedstawienia danej inwestycji. Jeśli powiesz, że to jest dzierżawa to mogą nie chcieć tego uznać.

Warto też dowiedzieć się w samym urzędzie. Wiele bowiem zależy od interpretacji (dobrej woli) urzędników.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Wielu sięga, ale tak jak koledzy powyżej pisali - jaki UP takie zasady i ciężko wskazać Ci złoty środek. Bo ilu starających się o dotacje w różnych miastach tyle różnych historii i doświadczeń. Najlepiej idź do swojego UP, mają tam z pewnością odpowiedni dział który się tym zajmuje i tam znajdziesz najwięcej odpowiedzi i wskazówek.

Jeżeli będzie to Twoja pierwsza działalność to już odbiegając trochę od tematu i środków wykorzystanych na SEO - warto przejść się do jakiegoś biura rachunkowego żebyś na starcie miał jakąś wiedzę na temat tego co i jak będziesz rozliczał. No i powodzenia w walce z tym wnioskiem i cobyś na miłe panie w urzędzie trafił ;)

Pozdrawiam

idź do swojego up, innego wyjścia nie ma

mam kilku znajomych, którzy takie dotacje brali i każdy z nich "mógł" co innego, co urząd to obyczaj, trochę to chore ale tak jest

większa swoboda w mniejszych miastach-to chyba jedyna prawidłowość jaką ja zauważyłem, jak ja poszedłem po taką dotację kilka lat temu końcem czerwca to mi powiedziano, że już nie ma środków i żebym przyszedł po nowym roku tak więc zrezygnowałem;)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Ja kiedyś chciałam złożyć wniosek o dotację, ale się bałam, że niemam odpowiednich kwalifikacji. Chciałam dostać pieniądze na serwis internetowe, ale teraz wydaje mi się to bez sensu. Lepiej samemu nauczyć się robić strony. Albo można przecież na joomla postawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności