Skocz do zawartości

Portal o elektronicznych papierosach, jak wypromować?

milkfish

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mój projekt, wdrożony w życie 3 miesiące temu, niestety aktualnie stoi w miejscu (w sensie pozycji google i pr). Pomimo kupowania precli, a nawet założenia własnego (weask.pl), wykupowania linków, moja pozycja w wyszukiwarce google stoi w miejscu. Kierując się zasadą, że najważniejsza jest treść, dodaję przynajmniej dwa autorskie artykuły tygodniowo iiii niewiele to daje. Tutaj pojawia się moje pytanie żółtodzioba, czekać i jeszcze raz czekać, czy dalej inwestować w precle, oraz linki i spodziewać się wyniku sporadycznie wzrastającej ilości odwiedzin?

To jest wiadomość, po której niewiele można się dowiedzieć o tym, co zrobiłeś, żeby podwyższyć pozycję.

Jaki jest przyrost linków, czy dobre anchory, czy puściłeś side-wide na swoim preclu, optymalizacja tytułu, od jakiego czasu linkujesz. Za wiele tego, by Ci powiedzieć tak/nie/zrób tak.

Nie wspomniałeś o katalogowaniu. Jeżeli tego nie robisz, to zacznij, samo katalogowanie powinno z czasem podciągać do góry stronę. Na elektroniczne papierosy jest już jakaś tam konkurencja, może nawet duża, więc też potrzebny jest czas i cierpliwość przy niskobudżetowych działaniach SEO.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Jeszcze jest pytanie czy dobrze wybrałeś frazy do pozycjonowania. Bo to, że jakaś odpowiada dokładnie twoim wyobrażeniom, nie oznacza, że ludzie taką frazę wpisują w wyszukiwarce. Krótko mówiąc - im fraza częściej wpisywana w wyszukiwarce, tym większe szanse na większą ilość odwiedzin. Oczywiście pod warunkiem, że linki prowadzące do twojej strony znajdą się na przyzwoitych miejscach w Google. Skorzystaj z tego narzędzia, by się zorientować ile i jakie frazy ludzie wpisują do wyszukiwarek w przybliżeniu: Narzędzie propozycji słów kluczowych.

dodaję przynajmniej dwa autorskie artykuły tygodniowo

z 2 preclami tygodniowo nic nie zawojujesz, zainteresuj się dodawarkami Omni albo Publiker, ew. EsPress, dodaj stronę do Seoków. tak jak pisała a_nia zacznij się udzielać za forach zbliżonych tematyką do Twojej strony, no i czytaj PiO.

Dzięki za odpowiedzi. Słowa kluczowe do precli, dobierałem właśnie z adwords, patrząc pod katem: najczęściej wyszukiwane lokalnie/ najniższa konkurencja. Tytuł strony zawiera w sobie najczęściej wyszukiwaną w google frazę. Pójdę za radą i po zarejestrowaniu się na forach o tematyce e-palenia, zacznę odpowiadać na posty. W sygnaturze ustawię link do mojej strony. Aktualnie poczytam o proponowanym narzędziu, publikerze, może to faktycznie coś dla mnie. Linkuję od dwóch miesięcy, ale raczej niewielką ilość precli dodałem, maksymalnie 300. Miesiąc temu skorzystałem z aukcji allegro i wykupiłem dodawanie do 4000 katalogów, przyszedł raport, więc wszystko w tym zakresie chyba jest ok.

Musisz zadbać o linki, nawet najwartościowszy content nie wpłynie na pozycje w wyszukiwarkach w takim stopniu abyś był na szczycie. Google nie rozumie znaczenia tekstu i musi się opierać na analizie linków prowadzących do Twojej strony. 2 precle tygodniowo to stanowczo za mało( według mnie o kilka rzędów wielkości :) ).

Ciemna strona mocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności