Skocz do zawartości

[kopie katalogu] webwweb na jahoo.pl i nie tylko! ;)

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki wstyd

Ależ to żadnen wstyd. Gdyby wszyscy wszystko wiedzieli nie potrzebne byłyby takie fora :D

addurl.pl - 227, oki.zeszyt.pl - 225, info.zeszyt.pl - 33 i od badzo długiego czasu bez zmian.

Wygląda na to że https://katalog.dva.pl przoduje w rankingu ilości zindeksowanych podstron - ma ich ponad 500

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

jak to sprawdzasz?!?

Dla serwisów stojących np. w subdomenie najprościej sprawdzić funkcją site: (dla świata lub dla Polski)

Jeśli katalog wmontowany jest w serwis to do site dodaję frazę "Otwarty Katalog Internetowy" - wiem że nie jest to idealna próbka ale można na jej podstawie śledzić wzrost.

• 2 tygodnie później...
Chcialem zapytac jak idzie indeksowanie katalogow i kiedy mozna sie spodziewac dolaczenia nowych - piotrek jak siesz jestem zainteresowany.

Wiem, że jesteś zainteresowany i naprawdę bardzo sie z tego cieszę. Ogólnie indeksacja idzie kiepskawo. Większość serwisów nie przekracza 300 zindeksowanych podstron - wyniki dla zapytania site:nazwa.domeny "otwarty katalog internetowy"

Tak jak poprzednio do ok 500 set wybił się https://katalog.dva.pl a potem skoczył do prawie 2500 dok. tak podobna sytuacja dzieje się z https://addurl.pl i mam nadzieję że skok będzie równie udany :);) ;)

Myślę nad tym czy nie najlepszym rozwiązaniem byłoby aktualnie udzielenie jak największego wsparcia właśnie dla tej domeny - oczywiście aby w miarę możliwości przyśpieszyć wzrost. Potem wsparcie dla kolejnej itd...

Kid - udostępnię Ci kopię katalogu ale musiesz mi obiecać że umieścisz ją tylko do jednego serwisu - jest to też odstatnia udostępniona kopia w tym roku. Myślę że przed zrobieniem porządków nie ma sensu rozpowszechniać systemu w ten sposób.

Wszystkich zainteresowanych zwiększaniem objętości własnego serwisu zapraszam do systemu webwwebNews.

Masz na myśli AddUrl ?

Tak :)

Tylko teraz nie wiem czy zalinkować do Twojej strony głównej czy może zrobić linki z moich działów głównych do Twoich działów głównych - to znowóż mogłoby spowodować crosslinking bo od Ciebie idzie "źródło" z linkiem wstecznym do webwweb :?

Co sądzisz ?

Sądzę że najlepiej będzie jeśli przygotuję dla addurl.pl indywidualny kod. Chyba do tego powinien zmierzać cały projekt udostępniania katalogu webwweb ;) Szczegóły zaraz poślę Ci mailem.

Brawo Graff! B) Addurl.pl jest na 5 miejscu w Katalogu Onetu w kategorii Katalogi WWW. Ta pośrednia forma reklamy Otwartego Katalogu Internetowego poprzez serwisy korzystające z zasobów jest świetna B)

Jak pewnie parę osób zauważyło zniknęła kopia na katalog.dva.pl obawiam się że jeśli przerwa techniczna na dva.pl potrwa dłużej zniknie z indexu google. Przykro mi, bo straciliście parę linków.

Jak pisałem w poście wyżej oprócz kopi Kid'a którą pewnie niedługo nam pokaże do końca roku kolejne nie będą udostępniane. Jeśli ktoś ma ochotę skutecznie powiekszać objętość swojego serwisu zapraszam do instalacji webwwebNews - bezpłatnego systemu newsów - parę słów zawartych jest w wątku pt. "news.webwweb.pl - bezpłatny system newsów na Twojej stronie"

pośrednia forma reklamy Otwartego Katalogu Internetowego
Powiedziałbym, że mało powiedziane B), choć to tylko lista alfabetyczna katalogów. Bardziej mnie cieszy wysoka (choć niestabilna) pozycja kopii dmozu w globalnych, również "pośrednio" promująca oki - dlatego nalegam, żebyś wymyślił coś alternatywnego do "zakupów różnych towarów" B)

P.S.

Bardzo zabawny box jest w onecie - Nowy katalog... dodasz tyle wpisów, ile zechcesz ! Trochę się czepiam ;)

Trochę się czepiam

No, trochę sie czepiasz :)

Zobacz w ilu miejscach możesz dodać wpisy w WP (2), Onecie (1) czy Interii (3). W webwweb masz na starcie 20 pkt więc możesz umieścić wpis aż w 20 miejscach zgodnych z treścią Twojej strony. Jeśli punktów masz więcej a treść strony naprawdę obszerną możesz prowadzić ekspansję na większe ilości lokalizacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności