Skocz do zawartości

Program do półautomatycznego katalogowania

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Troche ostatnio kataloguje, więc może przydałoby się zakupić jakiś program do katalogowania półautomatycznego. Oczywiste pytanie: jaki?

Funkcje jakie mnie interesują to przede wszystkim: obsługa SeoKatalogów, możliwość importowania własnej bazy katalogów, możliwość tworzenia opisów z synonimami i ich automatyczne losowanie, działanie w Firefoxie (banał, ale na stronie SEO Bohatera wyczytałem, że działa tylko w IE). Podejrzewam, że to standard, ale nie miałem styczności z tego typu programami więc nie wiem. Zależy mi też na łatwości obsługi. A jakby program miał jakieś preclowe opcje, to w ogóle byłaby rewelacja :)

Możecie coś polecić? Chodzi mi po głowie SEO Bohater, ale wystraszyło mnie działanie jedynie pod IE. Nie mam firmy zajmującej się SEO, nie klepie masowo zleceń, więc chciałbym się zamknąć w jakiejś rozsądnej kwocie.

I jeszcze jedno pytanko: jak bardzo takie programy przyspieszają pracę? Załóżmy, że ręcznie dodaje w tempie 40 wpisów na godzine. Ile mogę wyciągnąć z programem?

Z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam

Michał

Zainteresuj się też wtyczką Auto Fill Forms do Firefoxa. Masz za friko półautomat z dowolnie definiowalnymi polami. Minusem jest jedynie konieczność wpisywania adresu URL przy SEOkatalogach.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Z doświadczenia powiem, że sensowny wybór (w chwili obecnej) jest jedynie między dwoma półautomatami. Testowałem obydwa i zdecydowanie wybieram SEOBohatera. Mimo iż może się wydawać niektórym, że interfejs jest odstraszający to pomimo pewnych przyzwyczajeń bardzo szybko przesiadłem się na ten program i jestem zadowolony z wyboru. Dodatkowym plusem jest bardzo dobry support. Generalnie z programu jestem bardzo zadowolony i warto wspomnieć jeszcze na koniec o bardzo dobrej cenie.

Chyba nigdy nie zrozumiem fascynowania się obecnymi półautomatami do katalogowania stron.

Pełna automatyka albo ot, Notatki w Operze i dodatkowe skrypty w zakładkach.

Przyglądałem się tym półautomatom i kompletnie nic w nich takiego nie widzę, żeby było warto zapłacić.

Ale kto co lubi..

TanieZaplecza wszystko zależy od tego kto co potrzebuje i co jest w stanie opanować. SB obsługuje zarówno IE jak i Gecko choć nie ma to większego znaczenia bo robi to we własnej przeglądarce. Jest tani i ma wszystko co potrzeba, jednak najważniejszą chyba rzeczą jest błyskawiczne reagowanie autora na problemy użytkowników.

Jednak trzeba poświecić chwilę na jego opanowanie lecz przeszkolenie praktykantki do jego płynnej obsługi to jakaś godzinka.

A więc SEOBohater i długo, długo nic :P 9 dych nie majątek, więc pewnie zakupie. Dzięki wszystkim za pomoc.

zuymen sprawdziłem wtyczke, ale nie ma ona opcji losowania opisów czy nawet tytułów. Także odpada.

@TanieZaplecza

Czemu się nie fascynować, skoro narzędzia te są dobre. Przynajmniej ja oraz wielu innych za takie je uważamy. Co prawda nie dodaję półautomatem do wszystkiego co popadnie bo nie widzę w tym sensu. Bohatera używam tylko do dodawania stron do wartościowych katalogów (w chwili obecnej głównie SEOki). Do tych mniej wartościowych wiadomo, że łatwiej, szybciej i sensowniej odpalić automat.

TanieZaplecza, a synonimy,a mieszanie akapitów, mieszanie tekstu,wstawianie linków, funkcja Quick?? Czy to zrobisz palcami?

Posiadam omniAdd, publikera jeszcze jedny autorski soft (jezelei chodzi o katalogowanie) ale i tak SeoBohatera używam.Najpierw kup i przetestuj a dalej zrozumiesz czym się fascynuje.Pisałem o tym przed chwila u mnie pani dodaje SB dienie od 6 do 10 stron do listy 250 SEokow.Czy zrobisz szybsze ??

Pisałem o tym przed chwila u mnie pani dodaje SB dienie od 6 do 10 stron do listy 250 SEokow.Czy zrobisz szybsze ??

W takim razie MaxPan :P dla Ciebie, bo właśnie ten fragment gdzies przeczytany, zmobilizował mnie do zakupu !!!

Niewidem jak ty, ale pani ma bardzo wprawne ręce nu i lista katalogów dobra :P opisy i td robi kto inny to zabiera trocha czasu, same katalogowanie naprawdę idzie bardzo szybko.Od szybkości internetu i komputera tez zalezę sporo

tak tak, ręczne robótki

dobrze wiemy po co @MaxPanie wziąłeś sobie tę panią do biura

Czemu 9 dych, czy dla piowców nie ma zniżki, narzędzie kosztuje 79,- spójrz na jego stopkę

Owszem, na alledrogo kosztuje więcej

W relacji funkcjonalności do ceny SB jest bezkonkurencyjny, we wszelkich pozostałych także :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności