Skocz do zawartości

Koszt adresów IP

verSuS

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

mam do was pytanie na temat kosztów adresów IP u usługodawców.

W serwerowni gdzie trzymamy sprzęt, złożyłem zapotrzebowanie na 20 adresów IP z różnych klas C.

Wstępna wycena to 600 zł za aktywację od każdego adresu + 100 zł miesięcznie za każdy adres.

Takie są ceny w Polsce?

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

aktywacja każdego adresu z osobna czy tez zakresu adresów ? jednorazowo per adres ?

jestem w szoku przy takich cenach ...

czyli 20x600 a potem 20x100 od adresu ? kosmos !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Każdego adresu osobno, czyli tak jak napisałeś. Tak właśnie myślałem, że coś jest nie halo z tymi cenami.

Nie znam się na tym, ale domyślam się że nie da się bez ich udziału kupić gdzieś tych adresów i podłączyć pod nasze serwery?

@miz: właśnie jeżeli chodzi o ceny kolokacji to są na bardzo dobrym poziomie, do tego na miejscu w Łodzi, więc w parenaście minut można podjechać. Nazwy nie wymieniam, bo nie wypada. Wydaje mi się, że po prostu bardzo nietypowe zadanie dla nich wymyśliłem :D

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

za taką cene to kupiłbyś router, zrobił własne BGP i za darmo dostał pule z RIPE'a :D i jeszcze by zostalo na abonamenty w DataCenter.

nie mniej polecam zachód - będzie łatwiej i lepiej ... OVH lub inni ... ztym, że w OVH kiepsko z supportem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

IP to niestety towar deficytowy a więc cena rośnie. Lada chwila adresy IPv4 skończą się. Niektórzy nie są jeszcze tego świadomi jeszcze.. a do IPv6 daleko jeszcze Wam brakuje.

Porównajcie te swoje oferty z tym co napisał autor. To też ma wpływ na cenę (20 adresów IP z różnych klas C vs wszystkie adresy po kolei gdzie indziej)

@miz

Tyle że w ovh nie masz zagwarantowane że bedziesz mial adresy na różnych klasach.

w Ovh.pl jest losowanie adresów ip i jak CI sie uda to wylosujesz adresy na różnych klasach. 1 Adres ip 4zł/mc

Jak chcesz wiele adresów na 1 klasie to hetzner.de za 150 euro 254 ip (opłata jedorazowa)

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności