Skocz do zawartości

Pingowanie skuteczne czy nie ?

freestyper

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście pinguje coś prawie 1500 adresów, najgorzej fakt, faktem wchodzą wpisy w indeks, ale z nowych katalogów dość w miarę szybko się pojawiają

Kwestia jest to że strony pojawia sie w G ale po jakims czasie G uzna ze sa bez wartosciowe / kopiowane itd. i wyindexuje je :D

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

2x dziennie przez tydzień nie zaszkodzi. SWL-e albo inne metody linkowania. Swoją drogą, ostatnio dużo osób narzeka na wolne indeksowanie (w tym ja), może też załapałeś się do tej grupy.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Pingowanie jest mechanizmem przeznaczonym do jednokrotnego pingnięcia danej treści po jej powstaniu. Wielokrotne pingowanie Imho niema sensu. Wpisy w preclach powinny się same pingować zaraz po ich opublikowaniu dlatego nie ma konieczności ponownego pingowania. Wpis należy podlinkować sam ping i tak nawet gdy strona wejdzie w indeks i nie daje żądanej mocy.

Pingowanie to moim zdaniem trochę naciągana. Dobrze zoptymalizowana strona pozycjonowania w tradycyjny sposób może osiągnąć wyższe posycje w indeksie :P !!! !!!

Pingowanie to moim zdaniem trochę naciągana. Dobrze zoptymalizowana strona pozycjonowania w tradycyjny sposób może osiągnąć wyższe posycje w indeksie :):P :P

Jeśli tylko robisz stronkę i żadnych więcej działań, to tak, masz rację, wystarczy zrobić dobrze stronę, cały czas dodawać nowe treści, żeby G przyzwyczaił się do tego, i potem sam trafiał na stronkę i wszystko nowe indeksował.

Trochę nie bardzo wiem, co oznacza pojęcie pozycjonowania w tradycyjny sposób. Fajnie byłoby gdybyś wyjaśnił, bo nie wiem o jaką tradycję chodzi. Ale jeśli stosuje się przy pozycjonowaniu katalogowanie i preclowanie, to pingowanie ma sens, choć nie zawsze skutek. Na te strony nie masz wpływu, a trzeba zrobić wszystko co możliwe, by doprowadzić te podstrony do indeksacji. Ponadto gadanie, że coś nie ma sensu, przy braku jakichkolwiek wyjaśnień i dokładnych reguł stosowanych przez G, oraz bez podania jakichkolwiek wymiernych przykładów jest mało konkretne. Mówienie, że pingowałem i nic to nie dało nie jest żadnym dowodem, szczególnie jak się dodaje np. do zbanowanych webmini. Dlatego też trzeba wykonać wszystkie czynności, które mogą zwiększyć efektywność pozycjonowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności