Skocz do zawartości

Jaka płaca dla porządnego fachowca?

bioforge

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak ktoś już wcześniej wspomniał jest to robota dla kilku osób. Nie ludzi (albo jest ich mało), którzy znają się na wszystkim. Praca za procent? Ciężka sprawa, bo jak wiadomo najwięcej pracy trzeba włożyć w sklep na samym jego starcie. ;) A za co koleś chleb i piwo kupi? :dirol:

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

bunitas, od takiej osoby wymaga się przede wszystkim skuteczności, a normalne zarobki to 7k na rękę w górę, stawka bazowa moim zdaniem powinna wynosić 2-3k PLN, bo mówimy o normalnej pracy, którą się wykonuje. Trudno tu mówić o jakiejkolwiek "premii", skoro docelowo chcemy osiągnąć kwotę 20 tys. Myślę, że dla twórcy tematu jest to tak samo oczywiste, skoro napisał, że chce kogoś "zatrudnić", także, odnosiłem się do wypowiedzi w stylu "szukasz jelenia" albo "marketingowiec odchodzi z niczym jak się go zwolni".

bunitas, od takiej osoby wymaga się przede wszystkim skuteczności, a normalne zarobki to 7k na rękę w górę, stawka bazowa moim zdaniem powinna wynosić 2-3k PLN, bo mówimy o normalnej pracy, którą się wykonuje.

iabnięty - właśnie o tą stawkę bazową się rozchodzi. Kolega w pierwszym poście nawet o niej nie wspomniał, ponieważ liczy na to, że znajdzie kogoś, kto mu sklep wypromuje ZA DARMO. (obiecane 3% w nieokreślonej przyszłości nie jest przecież żadną gwarancją)

Poza tym nie sądzę, że jeżeli ktoś ma doświadczenie w e-handlu, będzie chciał rozkręcać cudzy projekt siedząc na etacie.

SYGNATURKA

ogólnie jak widzę to koledze potrzebny Project Manager -

Jak dla mnie na terenie warszawy bez 12-15 tys nie podszedłbym do zagadnienia (umowa o pracę), jak na firmę (kontrakt, zlecenie) to tutaj jest pewna elastycznośc ... może być 500-800 zl netto za dzien pracy roboczy.

ok 2 meisiące dostajesz gotowy sklep

ok 8 miesięcy rozkręcenie (zalezy od tematyki)

ok 2 miesięcy oddanie projektu i przekazanie działającego sklepu

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Lenka ty znowu o tym, ile pracodawca "zyskuje" ;) Niespodzianka... pracodawca cię zatrudnia po to, żeby zyskiwać a nie "dopłacać" do tego co robisz :)

Jak ktoś mi zapłaci 10K+Prowizję, to niech sobie nawet zyskuje 100x tyle :P Na tyle gotów byłbym się zgodzić. Jeśli chodzi o to ogłoszenie to nawet za 20k/miesiąc + prowizję bym się tego nie podjął bo zleceniodawca to albo pokemon albo jest niepoważny. Pierwszy zły znak... chce jednego gościa do wszystkiego, o pracy za darmo nawet nie piszę, bo chyba nie wymaga komentarza :)

2k bazowe... 0 bazowe... czy wyście się z choinki urwali? Taka praca to robota 24/h na dobę. Za tyle to nie można zatrudnić nawet dobrego klepacza kodu a co dopiero managera który praktycznie całą firmę stworzy od 0.

Typowe cwaniactwo... rozkręć mi biznes za 3%... a jak się rozwinie to wyp** :D Chyba jedyny problem, że jeleń który się na to zgodzi nigdy nie będzie dobrym managerem... bo każdy go będzie za przeproszeniem dymał ile tylko się da.

Wiem, że pewnie sporo osób by chciało zatrudnić kogoś kto im stworzy biznes i będzie go prowadził za 3% albo 2k miesięcznie. Cóż... można mieć marzenia !!! Ogłoszenie przeniósłbym na forum słitbrokacik :)

gdzie szukać takiego fachowca?

j/w :)

Skoro autor wątku piszę o podziale %, to napisałam, że dla mnie to układ marzenie;)

Mógł napisać, kwotę wynagrodzenia, to do tego bym się odniosła...

A tak rozmowa zeszła na %:D

Z tego co pamiętam, to są"gotowe rozwiązania" sklepów internetowych, jedyna opłata to 3% od sprzedaży,

więc może o to chodzi autorowi?

Poza tym jak się proponuje układ procentowy, to się mówi o współpracy, nie o pracy na etacie:)

Chyba, że mówimy o premii, ale nie było mowy o bazowym wynagrodzeniu.

A podział zysków 3% w stosunku do 97%, jest nieuczciwy i to miałam na myśli...

Nikt rozsądny nie wejdzie w taki układ;)

I to jeszcze na 100% angażując się w projekt...

Już pisałam o tym, że mnie nie interesuje ile zarabia na mnie mój pracodawca!

Umowa podpisana, wynagrodzenie ustalone i wszyscy zadowoleni...

Nie chcę mi się powtarzać;)

Wtedy rozmawialiśmy o prawach autorskich, a nie o zarobkach, pracodawców.

Trzymajmy się tematu, a nie jakieś wycieczki osobiste...

Oh, brzmi jak prowokacja i to całkiem niezła ;)

Sam soft - 15k netto (chyba, że specyfikacja jest mocno z kosmosu, to i cena taka będzie) ze wsparciem technicznym na okres 2 lat. Jak się okażesz rzeczowy, to w tej cenie dostaniesz layout :D

Zarobki miesięczne w granicach, które podał Zgred. Innej możliwości nie widzę i raczej nikt rozsądny nie zgodzi się pracować za darmo na biznesem, który może nigdy nie wypalić. Tym bardziej, że to praca na cały etat.

Co do procentów, to zapominacie o jednej rzeczy - przecież to by było 3% od obrotu, a nie od zysków. Więc jakie 97% do kieszeni właściciela?

Zakładając, że sklep miałby powiedzmy 20% marży (sklepy internetowe nie mają przecież zbyt wysokich marż zazwyczaj), to nie jest tak źle:

3% dla pracownika

2% powiedzmy koszty działalności (a mogą być sporo wyższe)

Zostaje 15% minus podatek dla właściciela, a więc 12,15% właściciela VS 3% pracownika nie wypada wcale tak źle moim zdaniem... Do tego jeszcze dochodziłaby jakaś podstawa dla pracownika powiedzmy 2-3k zł. Więc te proporcje jeszcze by się zmieniły na korzyść pracownika. Źle?

Premia kilka procent od obrotu, to przecież normalna stawka wśród handlowców.

Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy.

Kosmetyka aut - auto detailing Łódź

Praca za darmo z _obietnicą_ 3% obrotu od przyszłej sprzedaży nieistniejącego sklepu. I ktoś to weźmie w rejonie gdzie jest bieda czy bezrobocie. A za co przez pół roku / rok opłaci rachunki? Niektórzy powinni puknąć się w głowę :)

Chyba z resztą komuś dobrze przygrzało, jeśli myśli, że ktokolwiek będzie mu rozkręcał biznes za procent od przyszłych obrotów. To się nazywa "praca spekulacyjna"... domena Zleceń Przez Net i przedsiębiorców-pokemonów. Zwykle kończy się jelenim płaczem, bo sklep / witryna / etc. działa a "pracodawca" znalazł sobie innego frajera. Ale to raczej tylko przy "małych" projektach... bo jedynie pokemony mają na tyle mało doświadczenia, żeby wierzyć w bajki.

Czy któryś Was prowadzi lub prowadził sklep internetowy?

Myślę, że nie bo pieprzycie jak potłuczeni.Większość z Was nie ma pojęcia o czym pisze.

Jak czytam o sztabie fachowców i silniku za 15k to mi Was żal.

Można mieć darmowy soft lub za przysłowiowe 100 zł i mieć na tym obroty w mln.

A sposób prowadzenia biznesu...

Cóż są różne pomysły.

Zamiast napisać coś konkretnego to jedziecie po gościu.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. A odpowiadając na pytanie - dla tak wszechstronnej osoby (bo może to robić jedna) - od 5 tys. w górę plus premia od obrotów za miesiąc (netto).

Nie wiem co sprzedajesz, ale kilkaset tysięcy miesięcznie na pewno nie jest osiągalne przez co najmniej rok a może 2-3 lata od startu.

To nie takie proste :P

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Programista, pozycjoner, administrator i marketingowiec w jednym :)

Soft za 100 złotych. Nawet ten KQS.Store, który nie obrażając nikogo szczytem osiągnięć i usability nie jest + layout to 1500 brutto. Zamknięty kod. Będziesz chciał coś dopisać albo załatać to nie da rady bo za taką cenę to nikt ci nawet na ticket nie odpowie a co dopiero będzie coś dopisywał.

Moim zdaniem post w stylu "da się napisać google za 100 złotych bo syn córki sąsiada z gimnazjum..." :D Ale z jednym masz rację "To nie takie proste". Na pewno nie z takim podejściem. Tzn. skrypt za 100 złotych, firma jednoosobowa, właściciel od liczenia kasy + "pan złota rączka" od wszystkiego.

15k to bardzo mało za silnik sklepu i support. W przypadku tak małego budżetu zawsze lepiej kupić gotowca bo straszną kichę za tyle dostaniesz. Już lepiej zamówić dedyka i ostylować kobyłę oscommerce :)

Nawet ten KQS.Store,

Widzę, że odwiedziłeś moje strony :D

Ale nie KQS miałem na myśli pisząc tutaj. Jest dosyć spory wybór darmowych i tanich rozwiązań (na start w sam raz).

15k to bardzo mało za silnik sklepu i support.

Nie zgodzę się, to całkiem sporo.

Dosyć dobre oprogramowanie to wydatek kilku tysięcy razem z grafiką.

A te powyżej 10k najczęściej niewiele się różnią od tych za kilka (zarówno funkcjonalność jak i support).

Pomijam rozwiązania dedykowane bo to inna bajka.

A osoba zakładająca tak wielkie obroty na początku powinna zacząć od czegoś taniego, bo to na pewno na początek wystarczy a nie wiadomo czy to nie będzie niewypał.

Wszystkim się wydaje, że będą milionerami po miesiącu, a już kilka spektakularnych upadków na tym rynku było.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności