Skocz do zawartości

Jakie filmy warto obejrzeć ?

Wildu

Rekomendowane odpowiedzi

Janosik prawdziwa historia leci teraz na TV HD (21:00).

Widziałem ten film w kinie. Gdzie? W Zakopanym. Spędzaliśmy tam urlop, czekaliśmy aż poprzednia grupa wyjdzie z kina.

Ludzie w Zakopanem oglądali premierę tego filmu w strojach ludowych. Widziałem na własne oczy. Gdy czekaliśmy aż poprzednia grupa opuści korytarz przy wejściu do kina stanął koło nas starszy pan w góralskim stroju. Patrząc ponad moją głową powiedział: "Janosiki źle kończą"... Smutno i ładnie się uśmiechał. Weszliśmy do sali, obejrzeliśmy film Agnieszki Holland. Polecam :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 4 tygodnie później...

Również popieram, gdyby nie już obejrzana Trylogia (Władcy Pierścienia), to oprócz efektów, nic by w Hobbicie, ciekawego nie było ;) za długo się rozkręca, choć czekam na 2 część :) niestety bardzo rozczarował mnie "Atlas Chmur"

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

dla ciekawych efektów.

No i dla Goluma :P

Byłem, widziałem i nie jestem rozczarowany. Film nakręcony dokładnie w stylistyce Władcy pierścieni. Kreacja Martina Freemana zdecydowanie lepsza od Elijaha Wooda. Reszta aktorów jak zawsze na wysokim poziomie.

Zaskakuje trochę, że z tych ~90 stron książki nakręcili cały film, ale ogląda się to przyjemnie. Co prawda pewnie nie jestem do końca obiektywny, bo prozę Tolkiena uwielbiam, ale i tak polecam.

A kluczowa scena gry w zagadki z Golumem to miodzio ;)

• Like 1

A

bo prozę Tolkiena uwielbiam,

A ile jest Tolkiena w tym filmie. :)

Książka ma (jak dobrze pamiętam) około 300 stron, zrobiono z tego trzy części filmu. Pierwsza część trwa ponad 3 godziny.

Mimo wszystko film warto zaliczyć.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Za znakomity klimat polecam dzieło naszego reżysera- Autor Widmo.

Parę miesięcy temu zatrudniliśmy młodego człowieka. Okazało się, że nie widział Pulp Fiction. Trzeba o to pytać w rozmowie kwalifikacyjnej ;) To zapodaję na wypadek jakby uchował się ktoś kto tego nie widział. Obejrzeć natychmiast!

e: Co ciekawe oba filmy można obejrzeć dziś (31.12.2012) na Filmbox :) Mam nadzieję, że tłumaczenie Pulp Fiction będzie na przyzwoitym poziomie. Kiedyś kupiłem dvd z totalnym gniotem :kwasny:

Edytowane przez Nikonem

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Audiobook Hobbita ma 10,36 h. Zamierzam go zabrać na kolejną delegację (3.01.13). O ile pamiętam najpierw był Hobbit później Władca. Dlatego warto zapoznać się z tym i z tym. Zagrywka z trzema częściami ma podłoże pewnie głównie finansowe ale myślę, ze nie pożałuję wyprawy ("tam i z powrotem") do kina :)

Nie czytałem nic Tolkiena i nie zamierzam czytać (przymierzałem się do Władcy, ale odpuściłem po jakichś 100 stronach. I nie, nie czytałem tego po ekranizacji, ale około rok wcześniej), ale jeśli Hobbit jest utrzymany w takiej samej konwencji, z podobnymi efektami i zrobiony z takim samym rozmachem, to trzeba będzie na niego się wybrać do tego kina.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)