Skocz do zawartości

Jakie filmy warto obejrzeć ?

Wildu

Rekomendowane odpowiedzi

A więc moje ulubione: (od razu wyczujecie jakie kino lubię) :P

"Nie idź tam beze mnie" - jak wam się uda go znaleźć to dajcie znać, jest cholernie niedostępny, ponieważ wykracza ponad pewne granicę.

"Gonzalo, Sergio, Sonia, Pablo i Alicia spędzają całe godziny , buszując w Internecie. Na czacie poznają tejemniczego Ibisa. On oferuje im wyprawy do miejsc, do których wstęp jest surowo wzbroniony. Piątka przyjaciół wykonuje pierwsze zadanie. Mimo ze omal nie giną, podejmują kolejne wyzwanie. Tym razem zabawa kończy sie tragicznie."

"Przerwana lekcja muzyki" - z młodą Angelina Jolie ;)

Ekranizacja powieści Susanny Kaysen. Akcja filmu dzieje się w latach sześćdziesiątych. Odtwórczynią głównej roli jest Winona Ryder, która wciela się w postać zagubionej siedemnastolatki. Wrażliwość Susan nie pozwala jej odnaleźć się w otaczającej ją rzeczywistości. Rodzice dziewczyny postanawiają wysłać córkę do lekarza, który zaleca jej pobyt w szpitalu psychiatrycznym. Wkrótce trafia na tamtejszy oddział dla nastolatek i zaczyna życie w całkiem innym świecie. Spędza tam prawie dwa lata, a w międzyczasie zaprzyjaźnia się z socjopatką Lisą (Angelina Jolie).

"Spowiednik" - świetny film!

Rozgoryczony ex-haker Terell Lessor postanawia odegrać się na ludziach, którzy lekceważyli go w przeszłości. Wykorzystując kamery szpiegowskie i podsłuchy przygotowuje kompromitujące materiały, które następnie rozpowszechnia w internecie. Jednak nie poprzestaje na ujawnianiu grzechów swoich osobistych wrogów. Wkrótce do ?spowiedzi? przed kamerą zmusza znanych i wpływowych ludzi: prezesów firm i polityków. Jego wyczyny trafiają na pierwsze strony gazet, a w sieci pojawia się coraz więcej naśladowców. Ścigany przez prawo Terell musi podjąć decyzję, co zrobić z zapoczątkowanym przez siebie ruchem, który powoli wymyka się spod kontroli.

...to tak na dobry początek :dirol:

Edytowane przez tjay99

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Ostatnio oglądałem film "Droga" opowiadający o wędrówce ojca z synem przez Stany Zjednoczone. Kraj spustoszony przez wojnę nuklearną, wędrowcy szukają jedzenia, uciekają przed bandami kanibali, wspominają dawne dobre czasy i próbują zachować resztki człowieczeństwa w tych trudnych dla nich momentach. Ciekawy film. Polecam.

Ostatnio oglądałem film "Droga" opowiadający o wędrówce ojca z synem przez Stany Zjednoczone. Kraj spustoszony przez wojnę nuklearną, wędrowcy szukają jedzenia, uciekają przed bandami kanibali, wspominają dawne dobre czasy i próbują zachować resztki człowieczeństwa w tych trudnych dla nich momentach. Ciekawy film. Polecam.

Też go oglądałem. Dosłownie z 3dni temu. Również polecam.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Kilka dni temu obejrzałem Incepcje (nawet kilka razy bo raz nie wystarczy żeby wszystko zrozumieć :dirol:) - gorąco polecam, jeden z najlepszych filmów SF.

Tego samego reżysera polecam również Memento i Prestiż a jak to nie wystarczy żeby rozruszać Wasze szare komórki to proponuje film Wynalazek (uwaga film bardzo trudny) ale trochę ciężko go legalnie zdobyć... ;)

Przed Incepcją obejrzałem sobie również Moon - klasyczne SF; zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

Obowiązkowo także Efekt Motyla (ale tylko część pierwsza), 12 małp, Donnie Darko.

Dobre (ale już bardziej rozrywkowo) są dickowskie filmowe adaptacje książek (raczej luźne ale zawsze) jak Łowca Androidów, Raport Mniejszości, Impostor, Pamięć Absolutna.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wszystkie filmy z Al Pacino takie jak scareface, godfather, heat, scent of a woman, calitos way, donnie brasco, adwokat diabła - filmy genialny, wręcz obowiązkowo trzeba je obejrzeć. Do tego dorzuciłbym Shawshank Redemption, filmy tarantino, goodfellas, Road to Perdition, wróg u bram tyle pamiętam z tych najlepszych :) jak któregoś z tych nie oglądałeś a lubisz porządne kino to zapewniam że przy żadnym się nie będziesz nudził :)

Edytowane przez patro

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Droga ku zatraceniu, Prawo Bronxu, Donnie Brasco, Chłopiec w pasiastej piżamie, Skrzydlate Świnie. Tego mi tutaj brakowało, pozostałe zostały już wymienione w tym temacie.

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl